Peking repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY
1repülőtér

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással BJS érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Peking
2024-04-28
2024-05-09
205 800 HUF/fő-től
Budapest
Peking
2024-05-02
2024-05-19
206 800 HUF/fő-től
Budapest
Peking
2024-05-10
2024-05-22
212 700 HUF/fő-től
Budapest
Peking
2024-05-10
2024-05-19
212 700 HUF/fő-től
Budapest
Peking
2024-05-20
2024-06-02
219 700 HUF/fő-től
Budapest
Peking
2024-05-09
2024-05-29
221 800 HUF/fő-től
Budapest
Peking
2024-04-29
2024-05-12
221 800 HUF/fő-től
Budapest
Peking
2024-05-01
2024-05-08
221 800 HUF/fő-től
Budapest
Peking
2024-05-02
2024-05-10
221 800 HUF/fő-től
Budapest
Peking
2025-02-18
2025-02-28
221 800 HUF/fő-től

 

Miért éppen Peking? És miért  éppen Kína?

A világ legnépesebb országának fővárosát látni izgalmas élmény. Talán a három meghatározó jelleg ez: a rohamos modernizáció jelene, a piacgazdasági jelleg nélküli kommunista évtizedek közelmúltja és a régi császári idők kultúrtörténeti maradványa. Ezek valójában kontrasztos jellegek és emiatt is annyira érdekes Peking. Pekinget kb. 20 millióan lakják, de a fővárosba való költözés folyamatos a jobb életkörülmények miatt. A jelnelgi növekedési  ütem mellett hamar el fogja érni a 25 millió  lakost is, olyan tempóban terjeszkedik a város.  

Peking jóval hagyományosabb, sokkal jellemzőbben kínai, nem annyira nyugatias, mint Shanghai. Peking turistás feldolgozása egyéni szervezésben nem könnyű, már csak azért is mert kevés helyi beszél valamilyen világnyelven. Sok helyen nincs csak kínai kiírás. Ez persze kalandossá is teszi az ottlétet, hiszen folyton kommunikációs kihívások előtt áll az utazó.

Peking nem drága, ha a turista nem túl finnyás. Van sok egyszerű étkezőhely, ahol a kínai étkek egészen mások, mint az itthoni kínai vendéglőkben. Van, ami kevésbé ízletes, de pl. a pekingi kacsa bizonyára itt a legfinomabb. pekingben a látogató  közlekedést nagyban megkönnyíti a metro, ráadásul minden kiírás a metróban kétnyelvű.

Az igazi Kínát – minden előnyével és hátrányával – Pekingben meg lehet ismerni. Az utcákon a hatalmas tömeggel együtt mozogni kényelmetlen, de nagyon is érdekes. Az utcán járók között feltűnő, hogy az idősek és a középkorúak mennyivel szokványosabban öltözködnek, mint a faitalok. Az utóbbiakat az öltözékeik, szokásaik tekintetében nagyon nyugatiasak.

A turista nevezetességektől és egy-két régebbi negyedtől eltekintve Peking modern, nem szegényes. Hajléktalanokat alig látni. Totál fogyasztói társadalom, persze hozzá kell tenni, hogy az életszínvonal a nagyvárosokban azért jóval magasabb, mint a falvakban, a távoli kisvárosokban.

Mindenkinek ajánlott, hogy pekingi utazása előtt itthon nézze meg videón az Utolsó császár című filmet. Amikor a turista a Tiltott városban jár, akkor nagyon érdekes a filmben látott képeket beazonosítani a helyszínen.

Még egy jó kis tipp: Vasárnap érdemes időzni a Jingshan parkban vagy járkálni a Tientan parkban és nézni, ahogy a helyiek madzsongot játszanak. Fura élmény az, hogy itt Európában annyira egyformának érezzük a kínaiakat, és amikor itt vagyunk Pekingben felfedezzük a nyilvánvaló sokféleségüket, a rengeteg egyéni karaktert. Pekingtől 70 km-re északra található Balading, ahol a Kínai Nagy Fal legjobb állapotban maradt részét lehet megmászni, feledhetetlen élmény!

Peking  egyetlen nagy hátránya a légszennyezettség. De egy 5-6 napos időtartam alatt ad annyi élményt, hogy erről megfeledkezhessünk.

Hogyan foglaljak olcsón Peking repülőjegyet?

Weboldalunkon, repülőjegy foglalórendszerünk segítségével könnyen és gyorsan összehasonlíthatja a különböző légitársaságok Peking repülőjegy ajánlatait! A lefoglalt repülőjegyét az interneten is kifizetheti bankkártyával vagy irodánkban személyesen is megvásárolhatja azt.

Peking online repülőjegy foglaláskor első lépésben válassza ki, hogy oda-vissza, egyirányú vagy komplikáltabb útvonalú repülőjegyet jegyet szeretne! Ezután adja meg, honnan indulna ( pl. Budapestről, Bécsből ) és Peking az úti célja! A naptárban kattintson odaút és a hazaút dátumára és állítsa be, hány felnőtt, gyermek vagy csecsemő utazik! Ha Ön csak kedvenc légitársasága ajánlataira kíváncsi vagy Pekingbe prémium turista vagy business osztályon szeretne utazni, a Részletes keresés opciónkban ezeket is beállíthatja.

Az Air China légitársaság közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Peking között heti négy alkalommal, így átszállás nélkül is eljuthat a kínai fővárosba. Odaúton 9 és fél óra a menetidő, hazafelé hosszabb ( 12 óra 40 perc ) mivel a gép leszáll Minszkben is. A gépek hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekednek.

Melyik légitársaságoknak van olcsó Peking repülőjegye?

A legolcsóbb Peking repülőjegyei általában a Turkish Airlines, az Air France KLM és a Lufthansa társaság járataira van. A Finnair illetve az Aeroflot repülőjegy árait is érdemes oldalunkon figyelni. Rajtuk kívül még számos légitársaság közlekedik Budapestről és Bécsből 1-1 átszállással, például a Qatar Airways, a British Airways, az Emirates illetve a svájci Swiss. Ha nem kötöttek az utazás dátumai, jó  előre érdemes az akciókat keresni Pekingbe.

Pekingbe több éves szünet után ismét lehet átszállás nélkül utazni Budapestről: a kínai Air China járata hetente négyszer jár a magyar és a kínai főváros között. Bár 20-30.000Ft-tal drágább a jegy, megspórolható vele az átszállás ideje és kényelmetlensége.

Mikor érdemes a Peking repülőjegyet megvásárolni és mikor olcsóbb utazni?

Pekingben négy évszak van: rövid szeles tavasz, porviharokkal tarkítva; hosszú, forró és csapadékos nyár; kellemesen hűvös ősz és hosszú, nagyon hideg tél.  Nyáron akár 40 fok is lehet, télen pedig akár -20 fokig zuhanhat a hőmérséklet.

Szeptember és október a legalkalmasabb arra, hogy felfedezzük Peking csodáit: egyhül a nyári forróság, de még sokat süt a nap. Kiváló az idő, hogy a Xiangshan Parkban megcsodáljuk a vörösbe fordult lombkoronákat vagy Baladingban kirándulva meghódítsuk a Kínai Nagy Falat.

Január vége és február közepe közé esik a Kínai Újév, amikor a kínaiak hazautaznak és családi körben ünnepelnek. Számítani kell zsúfoltságra az utakon és tömegközlekedési eszközökön és hogy kevesebb bolt, étterem van nyitva ilyenkor. Egy európai utazó számára egyedülálló élmény részt venni a tavaszköszöntő újévi ünnepségeket. Az utcákon hömpölygő tömeg veszi körül a tradícionális jelmezben felvonulókat, durrognak a petárdák és a tűzijátékok.  Online repülőjegy keresőben mindig megtalálja a legfrissebb pekingi repülőjegy akciókat, bármikor is szeretne utazni. Érdemes azzal is kalkulálni, hogy Kínába bizony vízum kell a látogatónak.

Hogyan jutok be a repülőtérről Peking központjába?

Pekingnek két nemzetközi repülőtere is van, az új Daxing (PKX) és a régi Capital (PEK).


Beijing Daxing International Airport ( PKX ):


A Daxing reptér vadonatúj és 2019. szeptember 25-i megnyitásakor sok szempontból rekorderré vált. Cikkünkből számos érdekességet tudhat meg a művészeti alkotásként sem elhanyagolható új pekingi repülőtérről. 

Peking városközpontjától 50km-re, Tianjintól és Xiong'an új területétől 80 km-re található. A Daxing reptér 4 autópályán, két metróvonallal és gyorsvasúttal is elérhető.

 • Taxi: A taxizás olcsó, de elég lepukkantak a járművek és vannak simlisek. Ragaszkodjuk ahhoz, hogy a taxis kapcsolja be a taxiórát! A taxisok jó része nem tud angolul és a latin betűket sem ismeri. Előre írassuk fel kínai írásjelekkel az úti célunkat! Irányárak: Tiltott Város/Tiananmen-tér: 160-200 yüan, Nyári Palota: 220-240 yüan, Ég Temploma: 145-160 yüan, Madárfészek Stadion 220-250 yüan, Pekingi Pályaudvar: 125-180, Déli Pályaudvar: 150-175 yüan.
   
 • Metró: Beijing New Airport vonal, Caoqiao, Daxing New City és Daxing reptér között. A jegy ára egy útra 25-35 yüan, távolságtól függően, a menetidő a teljes út esetében csupán 19 perc. A Caoqiao megállónál át lehet szállni a pekingi metró 10-es vonalára. A 20-as (R4-es) metróvonal valószínőleg 2020-ra készül el.
   
 • Expresszvonat: Beijing - Xiong'an Intercity, a pekingi Nyugati Pályaudvar és a reptér közt. A vonat ezen az útvonalon 250km/óra sebességgel száguld és 28 perc alatt teszi meg az utat. Másik két expresszvonat pályát is építenek, ezek várhatóan 2022-ben készülnek el.
   
 • Shuttle busz: Peking különböző városrészeibe 6 buszjárat viszi az utasokat. 1.: Pekingi Pályaudvar, 2.: Nyugati Pályaudvar, 3.: Déli Pályadudvar, 4.: Tongzhou, 5.: Fangshan, 6.: Xuanwu kapu. 40 yüan a jegy ára, a járatok kb 30 percenként indulnak.
   
 • A pekingi Daxing nemzetközi repülőtér a térképen
 

Beijing Capital International Airport ( PEK ):


Érdekesség, hogy az utasszám szerinti statisztikában 2015-ben a világ második legforgalmasabb repülőtere lett Peking, majdnem 90 millió utas fordult meg erre. 

A repülőtér Peking belvárosától 26 km-re északra terül el. A repülőtérről a városközpont mágnesvasúttal, busszal, metróval, minbusszal és taxival is elérhető.

 • Taxi: A taxizás olcsó, de elég lepukkantak a járművek és vannak simlis s. Ragaszkodjuk ahhoz, hogy a taxis kapcsolja be a taxiórát! A taxisok jó része nem tud angolul és a latin betűket sem ismeri. Előre írassuk fel kínai írásjelekkel az úti célunkat! Az első 3 km tarifája nappal 13, éjjel 16 yüan, minden további km nappal 2,4, éjjel 3,1 yüan/km. 10 km után azonban már 3,6 ill 4,7 yüant kell fizetni km-enként, ezen felül az autópályadíjat és a hídvámot is felszámítják. ( 1 yüan kb 46 Ft ). Csúcsforgalomban dugóba kerülhet.
   
 • Vonat: Az expresszvonat (egysínű vasút) a reptér 2-es, 3-as terminálja, valamint a városban található Sanyuanqiao és Dongzhimen állomások között jár, 12 percenként. 25 yüan ( 1200Ft ) az egyirányú jegy ára. Az expresszvonatról a Sanyuanqiao állomásnál a pekingi metró 10-es vonalára, a Dongzhimen állomáson pedig a 2-es és 13-as metróvonalra szállhatunk át.
   
 • Városi busz: Peking különböző városrészeibe 16 buszjárat viszi az utasokat. A jegyet a pekingi reptér 1-es, 2-es és 3-as terminálján is meg lehet vásárolni. A jegy ára távolságfüggő: 15-30 yüan, a buszok általában 30-40 percenként indulnak.
   
 • Távolsági busz: számos nagyvárosba mennek járatok: Tianjin 82 yüan, Tanggu 94 yüan, Qinhuangdao 140 yüan, Langfang 40 yüan, Baoding 95 yüan, Tangshan 80 yüan, Cangzhou 100 yüan fejenként. A jegyet a pekingi reptér 1-es, 2-es és 3-as terminálján is meg lehet vásárolni.
   
 • A pekingi Capital nemzetközi repülőtér a térképen

Még több hasznos tudnivaló Pekingről és Kínáról:

Peking témájú repülőjegyes hírek és cikkek:

Csungking a negyedik kínai város, ahová átszállás nélkül juthatunk el Budapestről.

Az eredetileg nyári szezonális járat ősztől egész évben közlekedni fog.

2019. december 30-tól újabb kínai városba utazhat átszállás nélkül a Shanghai Airlines járatával!

A lengyel LOT légitársaság fiatal flottával rendelkezik és a vadonatúj Boeing 787-es Dreamlinerekkel repül minden tengerentúli úticéljára

A Finnair Finnország legnagyobb és Skandinávia egyik legjelentősebb légitársasága. Pontossága és remek fedélzeti kiszolgálása miatt kedvelik.

A legyel légitársaság ezzel heti hétre növeli peking járatai számát.

A finn légitársaság az új Daxing repülőtérre is közlekedik novembertől.

Az új repülőtérre október 27-től költözik át a brit légitársaság.

2020-tól még több város lesz elérhető Münchenből a kétszintes utasszállítókkal!

2019. őszén száll fel az első menetrendszerinti járat a vadonatúj megareptérről.

Az Air China Kína legnagyobb és legfontosabb légitársasága, mely több, mint 180 városba, köztük Budapestre is indít járatokat.

Az Aeroflot a Skyteam légitársaság szövetség tagja, velük közösen 177 ország több, mint ezer városába vásárolhatnak repülőjegyet utasaik.

Júliustól kezdve folyamatosan érkeznek Kínába a vadonatúj Airbus A350-900 XWB repülőgépek.

Az Aeroflot idén két kategóriában is elnyerte a rangos Skytrax World Airline Awards díjat.

Válassza utazásához a lengyel légitársaság új, csúcstechnológiás repülőgépeit!

Az első Münchenből induló Lufthansa A380-as úticélja Los Angeles volt.

Miért érdemes az Air China légitársaságot választania következő utazásához? Tudja meg cikkünkből!

A lengyel légitársaság még több járatot indít Varsó és Budapest között

Újdonságokkal és sosem látott járatbőséggel kezdi a téli szezont a finn légitársaság!

Tovább terjeszkedik Kínában a finn légitársaság, legújabb célállomása Nanking lesz.

Az Aeroflot orosz légitársaság a téli menetrendi szezonban újabb járatot indít a Moszkva - Budapest - Moszkva útvonalon.

Qatar Airways elővételi akció!
Repüljön a Qatar Airways elővételi akciójában, tökéletes kényelemben és fedezze fel a rejtélyes Távol-Kelet legnagyobb országát, Kínát!

A Finnair lesz Európában az első légitársaság, amely Airbus A350-XWB (extra wide body) repülőgépeket állít szolgálatba, az elsővel már idén ősszel is utazhatunk.

2015. május 1-jétől újra van közvetlen, menetrend szerinti repülőjárat Budapest és Peking között. A China Airlines hetente 4 járattal köti össze a magyar és a kínai fővárost.

A 8. TTG China Travel Awardon a KLM légitársaság nyerte el a "Legjobb európai légitársaság" díját.

Fedezze fel a Premium Economy Osztály szolgáltatásait és extráit! A Lufthansa az új Premium Economy Osztállyal kínál vonzó alternatívát a hosszú távú járatokon utazó üzleti utasoknak, a turista osztály mellett.

A Turkish Airlines új prémium turista kabinja átmenetet képez a turista és a business osztály között. Az új Comfort Class osztállyal a Boeing 777-300-as géptípusok fedélzetén találkozhatunk. A török légitársaság flottájában jelenleg 12 darab B777-es szolgál.