Comfort Class - Prémium turista osztály a Turkish Airlines egyes járatain

A Turkish Airlines új prémium turista kabinja átmenetet képez a turista és a business osztály között. Az új Comfort Class osztállyal a Boeing 777-300-as géptípusok fedélzetén találkozhatunk. A török légitársaság flottájában jelenleg 12 darab B777-es szolgál.

Az új Comfort Class osztályon már az Isztambul - New York, Los Angeles, Sao Paulo, Toronto, Peking, Shanghai, Tokió, Hong Kong és Szöul járatokon is utazhatunk.

A Comfort Classon tágasabb lábhely, kényelmesebb ülések, színvonalas, földi éttermekre jellemző étel- és italkínálat, sokcsatornás szórakoztatórendszer (ülés háttámlába épített 10"-os képernyővel, USB-, iPod csatlakozóval és konnektorral) várja az utasokat, a business osztálynál jóval kedvezőbb áron.

A Turkish Airlines Miles&Smiles törzsutasklubjának tagjai szintjük szerint 1,24-1,5x több pontot kapnak Comfort Classon történő utazásaikért, mintha sima turista osztályon utaztak volna.

A Turkish Airlines prémium turista osztályán a normál turista osztályhoz képest szélesebb (49 cm),  lábtartós, 3 fokozatban hátradönthető ülések várják az utazókat. A lábtér is nagyobb a megkoszottnál, itt már 116cm-es az üléstávolság. Az ülésekhez 10,6"-os képernyős szórakoztatórendszer,USB és i-Pad és csatlakozó, valamint a laptopok számára konnektor is várja az üzleti utasokat.

A B777-es gépek Comfort Class osztályán a Turkish Airlines "Planet" digitális szórakoztatórendszere gondoskodik a felhőtlen időtöltésről. Közel 450 műsörszám (mozifilm, tv sorozat, dokumentumfilm, gyerekműsörök) valamint 600 CD-ből álló zenei program áll az utasok rendelkezésére, ezen felül választhatóak még hangoskönyvek valamint kimondottan gyerek- és játékcsatorna is.

Azokra is gondolt a légitársaság, akiknek repülés közben is fontos, hogy végezhessék munkájukat vagy hozzáférjenek a legfrissebb információkhoz. E-maileket és szöveges üzeneket fogadhatnak, hírcsatornánk értesülhetnek az üzleti, gazdasági élet vagy a szórakoztatóipar híreiről és időjárás jelentést is olvashatnak. Az USB és i-Pad csatlakozóval akár saját multimédia file-jaikat is élvezhetik a 10,6'"-os képernyőn. A fel- és leszállás pillanatait a gépek elején és végén elhelyezett kameráknak köszönhetőek egészen új nézőpontból is meg lehet figyelni a Turkish Airlines "Planet" rendszerének egyik csatornáján.

A premium turista osztályon az étkezés is egészen újfajta élménnyé válik. A felszállás előtt a Comfort Class utasainak köszöntő italt szolgálnak fel. Az étkezések során a török és a nemzetközi konyha remekeik porcelán étkészleten szolgáljék fel. Az ételsorok friss zöldséget, gyümölcsöt is tartalmaznak, az étkezés végén pedig sajttálat és desszertet is felszolgálnak. A főétkezésen kívül, a leszállás előtt nem sokkal egy második, könnyebb fogást is felszolgálnak.

2013-10-05

A Turkish Airlinesról:

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. A társaság központja az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines jelenleg 318 utasszállítóval rendelkezik és 126 ország 316 városába repül. A török légitársaság 2011. és 2016. között minden évben elnyerte a Skytrax szervezet "Legjobb európai légitársaság" díját. A Star Alliance szövetség tagja és méltán hívják "Törökország felkelő csillagának is". A Turkish Airlines bemutatkozik

A Turkish Airlines legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Isztambul repülőjegy 60 900Ft, Dubai repülőjegy 138 600Ft, New York 174 400Ft, Zanzibár 179 500Ft, Male, Maldív-szigetek repülőjegy 204 700Ft!

A fülöp-szigeteki Cebu városa a legújabb ázsiai célállomás.

A Turkish Airlines augusztusban három reggeli és négy esti járatpárt tervez indítani.

A török légitársaság júliusban két reggeli és három esti járatpárt tervez indítani.

2020. júniusától már három kanadai városba repül a török légitársaság.

2019. év végétől újabb kínai városba indít repülőjáratot a Turkish Airlines.