Turkish Airlines légitársaság bemutatása

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. Méltán hívják "Törökország felkelő csillagának".
képek forrása: careers.turkishairlines.com és turkishairlines.com

A társaság központja az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines jelenleg 318 utasszállítóval rendelkezik. 126 ország 316 városába repül. A török légitársaság 2011. és 2016. között minden évben elnyerte a "Legjobb európai légitársaság" díjat a Skytrax, azaz a "légitársaságok Oscar-díja" szavazáson.

A Turkish Airlines 1933-ban még 5 csupán repülőgéppel kezdte meg működését, mára flottája már 318 személy- és 12 teherszállógépből áll. A légitársaság 2021-re szeretné gépei számát 432-re növelni.

A török nemzeti légitársasággal több, mint 315 bemzetközi desztinációra vásárolhatunk repülőjegyet Európába, Ázsiába, Afrikába illetve Észak- és Dél-Amerikába. A Turkish Airlines arra törekszik, hogy útvonalhálózatát folyamatosan bővítse. Központja az isztambuli Atatürk International Airport.

A légitársaság 2008. április 1-je óta a legnagyobb légitársasági szövetség, a Star Alliance tagja.

A légitársaság elkötezelezett támogatója az élsportnak is. A török nemzeti futtballválogatott, a Barcelona és a Manchester United után a Chelsea csapatával írt alá szponzorációs szerződést.

A Turkish Airlines globális brandépítéséhez neves reklámarcokat is szerződtetett az évek során: Kevin Costner, Tiger Woods, a Manchester United és a Barcelona csapata már mind szerepeltek a légitársaság reklámjaiban vagy éppen fedélzeti biztonsági videójában. Az elmúlt évben Lionel Messi és Kobe Bryant vitték a prímet. A több helyszínen forgatott vicces filmjükkel (A nagy selfie háború) mutatták be a Turkish Airlinest és úticéljait.

A légitársaság napi három Budapest - Isztambul járatot üzemeltet, így egyetlen átszállással kényelmes csatlakozási időkkel elérhető velük többek közt Észak-Amerikában New York, Boston, Chicago, Los Angeles, Toronto vagy Montreal; Ázsiában Peking, Shanghai, Tokió, Hong Kong, Szöul vagy Katmandu; Afrikában Fokváros, JohannesburgKilimandzsáró vagy Madagaszkár.

2019-10-22
 

A Turkish Airlinesról:

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. A társaság központja az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines jelenleg 318 utasszállítóval rendelkezik és 126 ország 316 városába repül. A török légitársaság 2011. és 2016. között minden évben elnyerte a Skytrax szervezet "Legjobb európai légitársaság" díját. A Star Alliance szövetség tagja és méltán hívják "Törökország felkelő csillagának is". A Turkish Airlines bemutatkozik

A Turkish Airlines legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Isztambul repülőjegy 60 900Ft, Dubai repülőjegy 138 600Ft, New York 174 400Ft, Zanzibár 179 500Ft, Male, Maldív-szigetek repülőjegy 204 700Ft!

A fülöp-szigeteki Cebu városa a legújabb ázsiai célállomás.

A Turkish Airlines augusztusban három reggeli és négy esti járatpárt tervez indítani.

A török légitársaság júliusban két reggeli és három esti járatpárt tervez indítani.

2020. júniusától már három kanadai városba repül a török légitársaság.

2019. év végétől újabb kínai városba indít repülőjáratot a Turkish Airlines.