Melbourne repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Melbourne érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Melbourne
2024-04-07
2024-05-01
320 900 HUF/fő-től
Budapest
Melbourne
2024-04-05
2024-04-22
321 700 HUF/fő-től
Budapest
Melbourne
2024-04-07
2024-04-16
321 900 HUF/fő-től
Budapest
Melbourne
2024-04-15
2024-05-04
343 500 HUF/fő-től
Budapest
Melbourne
2024-04-14
2024-05-04
344 100 HUF/fő-től
Budapest
Melbourne
2024-04-10
2024-04-14
375 100 HUF/fő-től
Budapest
Melbourne
2024-05-05
2024-05-14
394 100 HUF/fő-től
Budapest
Melbourne
2024-04-12
2024-05-01
407 300 HUF/fő-től
Budapest
Melbourne
2024-03-29
2024-04-25
426 500 HUF/fő-től
Budapest
Melbourne
2024-04-10
2024-04-30
426 500 HUF/fő-től

Miért éppen Melbourne?

Az Ausztrália délkeleti részén fekvő, 3,3 milliós lakosságú Melbourne egy magyar utazó számára azért is olyan sajátos, érdekes élmény, mert a világ másik végén meglepően európai jellegű nagyvárost fedezhet fel. A sajátosság az, hogy sok tekintetben Melbourne egy európai nagyváros fölöttébb javított verzióban. Még néhány napos tartózkodás is elég ahhoz, hogy a külső szemlélő felfedezze mennyire élhető város a stabilitás, az egészséges környezet, a jó infrastruktúra, a tisztaság, gondozottság, az életmód és életszínvonal tekintetében.

A turista a bőség zavarával küszködik az éttermek és kávézók vonatkozásában. Annyira sok a hangulatos, rokonszenves vendéglátóhely, hogy a látogató állandó kedvet érez enni, kávézgatni, beülni valahova. A helyiek váltig állítják, hogy sok etnikai konyhás étteremben finomabbakat lehet enni, mint a származási országban. Görögök, olaszok mondják, hogy itt jobb görög és olasz ételeket lehet enni, mint Olaszországban, vagy Görögországban, főleg a jobb alapanyagok miatt. Egyébként Melbourne a görögök által legnagyobb számban lakott város Athén után. De rengeteg a kínai, a libanoni, az olasz és a vietnami is.

A sok villamos látványa valóban az öreg kontinenst idézi, de azért persze az Ausztráliára jellemző laza optimizmus, felszabadult légkör a domináns. Sok magyar utazó valahogy jobban rokonszenvezik Melbourne-nel, mint Sydney-vel. Ha helyben lakóval adódik lehetőségünk beszélgetni, akkor az biztos, hogy a városról szóló áradozást hallunk. Sok turista gondolja azt, hogy itt akár szívesen élne állandóra is.

Hagyományos értelemben vett turista nevezetességből nincs sok, de kitűnő program akár az is, hogy az utazó az elegáns, fasoros sugárutakon sétál, csodálhatja a 19. század végi, szuper állapotban megőrzött épületeket, a sok kellemes parkot. Egyébként nagyon jól szervezett a turisták tájékoztatása. Érdemes első nap elmenni a Melbourne Visitor Centre-be ahol össze lehet gyűjtögetni a programajánlatos brosúrákat. Ajánlatos felfedezni olyan érdekes negyedeket, mint a bohém Fitzroy, a St. Kilda (tengerparti előváros), a South Yarra és a vietnamiakkal teli Richmond.

Hogyan foglaljak olcsón Melbourne repülőjegyet?

Használja online repülőjegy keresőnket, hogy megtalálja az Önnek árban és menetrendben legjobban megfelelő Melbourne repülőjegy! A befoglalt repülőjegyet átveheti irodánkban vagy kifizetheti online, bankkártyás fizetéssel is.

Válassza ki, hogy honnan ( pl. Budapest ) és hová utazik ( pl. Melbourne ) A gépeléskor megjelenő legördülő listában kattintson a város/reptér nevére! Ezután megadhatja, hogy hány főre keres és csak oda vagy oda-vissza Melbourne repülőjegy ajánlatokat szeretne látni. A naptárban válassza ki az odaút és a visszaút dátumát! A Részletes keresés opcióra kattintva további repülőjegy keresés beállításokat is talál: itt jelölheti be, ha turista helyett business repülőjegyet szeretne vagy kimondottan egy adott légitársaság Melbourne repülőjegy árait szeretné látni. A nagy távolság miatt érdemes a többszöri átszálláson és megálláson elgondolkodni. 

Budapestről és Bécsből Melbourne-be egy átszállással az Emirates, a Qatar és az Air China légitársaságokkal tudunk eljutni.

Melyik légitársaságoknak van olcsó Melbourne repülőjegye?

Budapesti indulással a legolcsóbb repülőjegy árakat az Airberlin - Etihad légitársaságok kínálják, két átszállással, Berlinen és Abu Dhabin keresztül. A holland KLM , a brit British Airways és az olasz Alitalia légitársaságok akciós Melbourne árait is érdemes figyelemmel kísérni, a legtöbb esetben az Airberlinével egy árszintet fogunk találni. Egy árkategóriával drágábban, de egyetlen átszállással a Qatar Airways és az Emirates járataival is eljuthatunk Melbourne-ba.

Mikor érdemes a Melbourne repülőjegyet megvásárolni és mikor olcsóbb utazni?

Summázva: Melbourne-t bármikor érdemes felkeresni. Ne feledjük, hogy Ausztráliában pont fordítva vannak az évszakok, mint nálunk: a nyár decembertől februárig tart, a tél júniustól augusztusig. Melbourne-ben mind a négy évszak megtalálható: télen hideg van, a város körüli hegyekben akár hó is eshet. A repülőjegy árak ilyenkor a legolcsóbbak. Tavasszal ( szeptember - november ) és ősszel ( március - május ) az idő kellemesen enyhe, de még kevesebb a turista. Nyáron ( december  - február ) a nálunk megszokott nyári időre lehet számítani: 25 - 40 fokig bármi lehet. Melbourne időjárása igen változékony, de szélsőségektől mentes.


A repülőjegyet a minél olcsóbb ár érdekében érdemes 3-6 hónappal előre lefoglalni. Ha nagy ünnepek ( pl. karácsony-újév ) illetve iskolai szünet idején utaznánk, a légitársaságok a kiemelt időszakoknak megfelelően drágábban adják a jegyeket. Online repülőjegy keresőnkben mindig megtalálja a legfrissebb melbourne-i repülőjegy akciókat.

Hogyan jutok be a repülőtérről Melbourne-be?

Melbourne Tullamarine International Airport ( MEL ):

A melbourne-i Tullamarine nemzetközi repülőtér a városközponttól 25km-re északnyugatra található.

Belvárosba jutás:

  • Taxival 20 perc az út a reptér és a városközpont között. Számítsunk különböző felárakra például ünnepnapokon, előre foglalás esetén, a sztrádán haladva illetve ha a reptéri taxdrosztról fogunk magunknak járművet.
     
  • SkyBus expressz buszjárat: minden nap, 10 percenként közlekedik a Southern Cross Station és a Tullamarine repülőtér között. Egy útra 18 dollár a felnőtt, 7 dollár a gyermekjegy, de vásárolható kedvezményes családi jegy is. A Skybus társaság még ingyenes transzfert is ad a melbourne-i szállodák és a Southern Cross Station közt! A Southern Cross Station és a reptér közt 20 perc a menetidő, amely csúcsforgalomban akár 50 percre is emelkedhet.
     
  • Városi buszok: Smartbus 901-es járat, Melbourne reptér és Frankston között, átszállás a Craigieburn vonalra a Broadmeadows állomásnál; 478-as járat az Airport West Shopping Town és a Tullamarine reptér közt, a  Melrose Drive-on haladva;  479-es járat az Airport West Shopping Town és a Sunbury Station között, a Tullamarine reptér érintésével; a 482-es járat az Airport West Shopping Town és a Tullamarina reptér között, a South Centre Road-on haladva.
 

Még több hasznos tudnivaló Melbourne-ről és Ausztráliáról:

Híreink és érdekességek Melbourne-ről és a repülés világából:

Páratlan lehetőséget kínál az Emirates, ne hagyja ki!

Miért érdemes az Air China légitársaságot választania következő utazásához? Tudja meg cikkünkből!

Sydney, Melbourne és Auckland is elérhetővé vált az orosz légitársaság utasai számára.

Fedezze fel Ausztráliát az airberlin és Etihad légitársaságokkal!

Hihetetlen, de most már ennyiért is vásárolhat business repülőjegyet: New York 486 200Ft, Chicago 604 900Ft, Melbourne 898 100Ft!

A Qatar Airways 2016 tavaszától napi járatokat indít Dohából Sydneybe és Adelaide-be. Innentől ez a két város is elérhető lesz Budapestről, egyetlen átszállással.

2014. május 27-én vehette birtokba a Qatar Airways a vadonatúj dohai Hamad Nemzetközi Repülőteret ( HIA ), melyről világszerte 150 célállomás érhető el.

Az airberlin és az Etihad 2011. vége óta stratégiai partnerei egymásnak. A két légitársaság útvonalhálózatát kombinálva 84 ország 228 úticélja válik elérhetővé egyetlen Airberlin repülőjegy megvásárlásával.