Irány Ausztrália!

Fedezze fel Ausztráliát az airberlin és Etihad légitársaságokkal!

Az airberlin és stratégiai partnere az Etihad Airways légitársaság, 89 ország 227 városába (köztük négy ausztrál úti célra) kínál repülőjegyeket. Az airberlin és Etihad járataival utazva Abu Dhabiból közvetlenül olyan izgalmas ausztrál városok érhetőek el, mint Sydney, Melbourne, Brisbane vagy Perth.

Miért éppen Ausztrália és mitől különlegesek ezek a desztinációk?

A magyarok számára az első ausztrál város, ami beugrik, Sydney. Ausztrália legnagyobb városának látképét uralja az Operaház és a Harbor Bridge, de semmiképp sem szabad kihagyni a Darling Harbort és a Bondi Beach legendás partszakaszát. Sydneyből egy rövid autóútra található a Blue Mountain csodálatos vidéke, amely felkerült az Unesco természeti világörökségei közé.

A második legnagyobb ausztrál metropolisz, Melbourne igazi kozmopolita nagyváros, egy jó adag európai hangulattal és pezsgő kulturális élettel. A belvárosban kellemes összhangban férnek meg a százéves, európai stílusú díszes épületek és a modern toronyházak. Bár nincsenek Sydneyhez mérhető látványosságai, de sok európai utazónak Melbourne is nagyon tetszik. A város tele van éttermekkel, kávézókkal és az itt élő sokféle nemzetnek köszönhetően a gasztronómiai élmények széles választékát kínálja. Feltehetőleg itt a legmagasabb az egy főre eső vendéglátóhelyek száma. Melbourne több felmérés szerint a világ legélhetőbb városa.

A "nagyság szerinti" sorban harmadik Brisbane, amely Queensland tartomány központja és szintén egy nyüzsgő nagyváros. Nem közvetlenül az óceán partján fekszik, a Brisbane folyó szeli át, amelyen remek hajókirándulások tehetőek. A folyó déli partján helyezkedik el a turista központ South Bank, tele kellemes éttermekkel, színházakkal és múzeumokkal valamint egy mesterséges fehér homokos stranddal. Ezzel szemben, az északi parton terül el a City üzleti negyede. A két negyedet a Victoria Bridge köt össze. Ettől keletre található a város jelképének számító Story Bridge. Az 1940-ben átadott acélszerkezetes híd esténként színpompásan díszvilágítást kap. Brisbane-ben rengeteg a zöldterület és kellemesen keverednek a modern épületek a hagyományos queenslandi épületekkel. Brisbane-től nem messze található a híres Australia Zoo, amelynek vezetője Steve Irwin, a tévéből jól ismert "Krokodilvadász" volt. Természetjárók nagy kedvence a Brisbane-től 200 km-re található a Fraser-sziget, a világ legnagyobb homokszigete. A sziget belső tavaiban lehet fürdeni, kristálytiszta vizű patakokban sétálhatni, dingókkal, mocsári kengurukkal, gekkókkal és teknősökkel találkozni vagy éppen a partról meglesni a bálnákat, delfineket, cápákat. A melegebb nyári időszakban (decembertől márciusig) még sósvízi krokodilok is felbukkannak a szigetnél.

A nyugati parton található Perth a negyedik legnagyobb város, de a fentebb említett városokhoz képest szinte kisvárosias képet nyújt. A belvárosban az üzleti negyedben vannak ugyan felhőkarcolók, de ezek egy kisebb területre koncentrálódnak. A belváros tele van éttermekkel, kávézókkal, boltokkal. Perthben rengeteg hatalmas park található, ahol a hétvégéken pezseg az élet. A városban a Swan folyó kanyarog, sok helyen kis tó méretűre szélesedve és csodás látványt nyújtva. Az óceán a belvárostól kb. 15 km-re található, a strandok fehér homokosak, tiszták és ingyenesek. A Scarborough Beach kimondottan a szörfösök kedvence. Perthben található Ausztrália legnagyobb akváriuma.

 
Sydney, Brisbane és Melbourne
képek forrása: shutterstock.com

A légitársaságok ausztrál partnere, a Virgin Australia légitársasággal még további öt városba (Adelaide, Ayers Rock, Cairns, Darwin és Gold Coast) repülhetnek tovább Brisbane-en, Melbourne-ön vagy Sydney-n keresztül.

Adelaide-ben utolérhető a "vidéki Ausztrália" hangulata. Történelmi belvárosában remek múzeumok (tengerészeti, aboriginal, hajózási, vasúttörténeti), számos piac, galéria, állatkert és botanikus kert található. Az Adelaide-t környező dombságokon híres borvidékek terülnek el. Adelaideból kirándulás tehető a tipikus ausztrál "Outback-be", például Flinders-hegységbe meglátogatható az opálbányászatáról híres Coober Pedy. Adelaide ipari és pénzügyi központ, a világ opálkereskedelmének legfontosabb városa.

Ayers Rock településen megcsodálhatják Ausztrália egyik jelképét, az Uluru sziklatömböt, amely "csak" 348 m magas, de a legnagyobb része a talaj alatt van. Sokan csak megmászni akarják, pedig a körbejárása is legalább ekkora élményt nyújt.

Másféle egzotikumokra bukkanhat az utazó Cairnsben. Ez a laza, nyugalmas város a Korall-tenger partján terül el és Észak-Queensland központja. Cairns a Nagy-Korallzátony "kapuja", népszerű nyaralóhely, elsősorban búvárkodás szerelmeseinek körében népszerű. Cairnsból esőerdei kirándulások is tehetőek, például a Daintree esőerdőben, ahol a Gyötrelem-foknál (Cape Tribulation) az esőerdő egészen az óceánpartig ér. A város fontos tengeri és légi csomópont Pápua Új-Guinea felé.

Szintén északon található Darwin, az Északi-területek központja. A környék a természetbúvárok paradicsoma. Egy többnapos kirándulás feledhetetlen élményt nyújt a Kakadu és a Litchfield Nemzeti Park. A Katherine-szurdokban hajókázva megfigyelhetőek parton napozó krokodilok.

Visszakanyarodva a keleti partra, a Gold Coast Brisbane-től nem messze délre terül el. Rengeteg klassz strand (pl. Surfers Paradise) és élménypark (pl. Seaworld) található itt, minden a kikapcsolódást szolgálja. Queensland beceneve nem véletlenül a "Sunshine State", azaz Napfényes Állam, kiemelkedően sok a napos órák száma ezen a területen.
 
Ayers Rock, Cairns és a Port Douglas Beach
képek forrása: dreamstime.com, shutterstock.com

Válassza a napsütést és meneküljön el a téli szürke hétköznapokból! Tekintse meg az airberlin és Etihad légitársaságok ausztrál repülőjegy akcióit is és foglalja le repülőjegyét online!

2016-07-28

Az Airberlin légitársaságról:

Az airberlin Európa egyik vezető légitársasága. A sokszoros díjnyertes cég a világ 171 úticéljára szállít utasokat. 1979-es megalapítása óta mindegy 31,5 millióan léptek járataik fedélzetére. Az airberlin központja jelenleg a berlini Tegel repülőtér, ahová Budapestről közvetlen járattal is utazhatunk. Az Etihad légitársaság code-share partnere és a Oneworld légitársasági szövetség tagja.

Tudjon meg még többet az airberlinről az Airberlin légitársaság bemutatása oldalunkon!

Az Airberlin legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Orlandoba repít az Airberlin!
A légitársaság május 6-tól a nyári szezonban új közvetlen járatot indít a floridai nyaralóhelyre.

Meseszép városok, érintetlen természet, az északi fény varázsa... jöjjön velünk Skandináviába!

Hihetetlen, de most már ennyiért is vásárolhat business repülőjegyet: New York 486 200Ft, Chicago 604 900Ft, Melbourne 898 100Ft!