Airberlin légitársaság bemutatása

Az airberlin Európa egyik vezető légitársasága. Az airberlin központja jelenleg a berlini Tegel repülőtér, ahová Budapestről közvetlen járattal is utazhatunk.

A sokszoros díjnyertes cég a világ 171 úticéljára szállít utasokat. 1979-es megalapítása óta mindegy 31,5 millióan léptek járataik fedélzetére.

Az airberlin egy köztes kategóriát képez a klasszikus menetrendszerinti és a fapados légitársaságok között. Mint low-budget légitársaság, a repülőjegy foglalást elsősorban saját weboldalán keresztül promótálja, minél alacsonyabb árakon. A „fapados repülőjegy értékesítés” üzleti modellből azonban itt átvált egy olyan filozófiába, hogy a diszkont áron a lehető legmagasabb színvonalat biztosítsák az utasok számára.

Mint menetrendszerinti légitársaság, az airberlin repülőjegy vásárlás már nemcsak a cég saját weboldalán keresztül történhet. A társaság járataira repülőjegy foglalható utazási irodákban és azok weboldalán is.
Az airberlin menetrendszerinti légitársaságok mintájára (szemben a fapados cégekkel) kínál nemcsak közvetlen, hanem átszállással elérhető úticélokra is repülőjegy vásárlási alternatívát. Emellett központi repülőterekre repül és törzsutasprogramjukban (topbonus) pedig az üzleti utazók is megtalálják az igényüknek legjobban megfelelő konstrukciót.

Az annak idején fapadosként indult airberlin mára az egyik legjelentősebb légitársaság Európában: az LTU német vakációs légitársaság megvásárlása óta Európában a hatodiknak, Németországban pedig a második legnagyobbnak számít.

Az airberlin társaság 168 repülőgépből flottája átlagos életkora öt év, és ezzel a légitársaság üzemelteti Európa egyik legfiatalabb gépparkját. Az airberlin a környezetvédelmet is fontosnak tartja: alacsony kerozin felhasználású gépeik üzemeltetésével az airberlin is hozzájárul, hogy a légiközlekedésben kibocsátott káros anyagok mértéke csökkenjen.

Budapestről az airberlin és partnerei, a Niki, az Etihad légitársaságokkal Berlinen át juthat el Európa, a Közel-Kelet, Ázsia és az Egyesült Államok számos városába. Bécsből közvetlenül is repülhet Európa nagyvárosaiba. Kedvenceink Európában: Zürich, Stockholm, Malaga, Mallorca, Larnaka, Nizza, Barcelona. Egyesült Államok: New York, Chicago, Miami.

Az Etihad légitársaság code-share partnere és a Oneworld légitársasági szövetség tagja.
 
2014-11-17

Az Airberlin légitársaságról:

Az airberlin Európa egyik vezető légitársasága. A sokszoros díjnyertes cég a világ 171 úticéljára szállít utasokat. 1979-es megalapítása óta mindegy 31,5 millióan léptek járataik fedélzetére. Az airberlin központja jelenleg a berlini Tegel repülőtér, ahová Budapestről közvetlen járattal is utazhatunk. Az Etihad légitársaság code-share partnere és a Oneworld légitársasági szövetség tagja.

Tudjon meg még többet az airberlinről az Airberlin légitársaság bemutatása oldalunkon!

Az Airberlin legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Orlandoba repít az Airberlin!
A légitársaság május 6-tól a nyári szezonban új közvetlen járatot indít a floridai nyaralóhelyre.

Meseszép városok, érintetlen természet, az északi fény varázsa... jöjjön velünk Skandináviába!

Fedezze fel Ausztráliát az airberlin és Etihad légitársaságokkal!