Chicago repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással CHI érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Chicago
2024-04-15
2024-04-26
159 700 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2024-01-09
2024-01-20
198 200 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2024-03-13
2024-03-21
203 700 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2024-09-30
2024-10-07
207 300 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2024-09-30
2024-10-06
207 300 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2024-01-31
2024-04-25
208 600 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2024-03-23
2024-04-03
215 200 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2024-03-26
2024-04-03
221 000 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2024-03-26
2024-04-03
221 000 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2024-01-05
2024-06-28
221 700 HUF/fő-től

Miért éppen Chicago?

Mert Chicago egy hatalmas, modern város, amely egyáltalán nem rideg, és amely tele van hangulatos környékekkel. A belvárosi Millennium Park igazán jó hely kikapcsolódásra a helyieknek és kellemes bámészkodásra a turistáknak. A Michigan-tó városparti szakaszának több részét (Navy Pier, North Avenue Beach, Northerly Island) príma fantáziával kiépítették arra, hogy az emberek jól érezzék magukat. A part valósággal a chicagóiak "játszótere". Az egész megavárosban azt érzékeli a látogató, hogy Chicagóban jó élni. A turistának érdemes beülni a helyiek körében különösen népszerű éttermek valamelyikében, mert élvezetes nézni, hogy mennyire jó a chicagóiak közérzete. Chicago a blues zene hazája, egy hangulatos blues kocsma meglátogatására (kedvencünk: Kingston Mines) mindenképpen szakítsanak időt!
A belváros szívében, a Loop nevű negyedben sok a megcsodálására érdemes felhőkarcoló, melyet a folyóparton sétálva vagy sétahajóról is megcsodálható. Valójában ebben a városban építettek először modern értelemben vett felhőkarcolót. Ne hagyják ki a Willis vagy a Hancock-torony kilátójából feltáruló panorámát! A hatalmas városi parkok, állatkertek (Lincoln Park Zoo - ingyenes!), a Shedd Akvárium és a híres múzeumok (pl. The Arts Institute of Chicago, The Field Museum) kellemes kikapcsolódást, érdekes programokat kínálnak. A Magnificent Mile bevásárlóutcán a legmárkásabb üzletek kínálják portékáikat. Az ínyenc utazónak érdemes alapos előzetes tájékozódással meglátogatni Chicago változatos negyedeit (Pilsen, Ukrainan Village, Lincoln Park, Chinatown), amelyeknek alapjellegét egy-egy bevándorló csoport vagy társadalmi csoport adja, vagy adta meg. Ínyenceknek nagyon ajánlott a hajókázás a Michigan tavon. Tavasztól őszig.
És innen került a szenátusba az a fiatal ügyvéd, aki 2009. és 2017. között az Amerika Egyesült Államok elnöke volt: Barack Obama.

Hogyan foglaljak olcsó Chicago repülőjegyet?

Használja a Vista online repülőjegy keresőjét Chicago repjegye lefoglalásához. A keresőben írja be a kiindulás ( pl. Budapest) és az úti cél (Chicago) városokat és válassza ki azokat a legördülő listából! Az utasok (felnőtttek, gyermekek és csecsemők) létszáma mellett kiválaszthatja kedvenc légitársaságát vagy hogy turista, business vagy első osztályos repülőjegyet vásárolna. A lefoglalt Chicago repülőjegyeket weboldalunkon bankkártyával vagy irodáinkban készpénzes fizetéssel is megvásárolhatja. Közvetlen járat Budapestről 2018. május 5-től heti két alkalommal lesz, kedden és szombaton, a LOT légitársaság jóvoltából. Bécsi indulással is lehet átszállás nélküli Chicago repülőjegyet is foglalni az Austrian légitársaság járataira. Repülőjegy ajánlatok oldalunkon menetrend, átszállások és légitársaságok szerint is csoportosíthatja a chicagói repjegy árajánlatokat.

Melyik légitársaságoknak van olcsó Chicago repülőjegye?

A legnépszerűbb légitársaságok folyamatosan versenyeznek egymással, hogy minél kedvezőbb áron kínáljanak akciós Chicago repülőjegyet. Egy ilyen akció során a normál árakhoz képest több tízezer Ft is megtakarítható repülőjegyenként. Online repülőjegy keresőnkben mindig a legfrissebb Chicago repülőjegy akciókat találja.

Budapestről Chicagóba átszállás nélkül 2020. május 7-től utazhatunk az az American járatával. Ez heti négy alkalommal közlekedik majd, egészen 2020. október 24-ig. Az amerikai légitársaság B787-es Dreamliner utasszállítókkal repül a két város között. A Dreamlinerekkel kényelmesen utazva, nagyjából 10 óra alatt elérhető a "szeles város". Érdemes figyelni a LOT repülőjegy akciók és a British Airways (és American) repülőjegy akciós oldalainkat a legfrissebb olcsó árakért!

A American és a LOT lengyel légitársaságon felül még az Air France KLM, a Lufthansa, a Turkish Airlines és British Airways légitársaságok kínálnak Chicago repülőjegyeket jó áron, igaz, ezek már egy átszállásos repülőjegyek. Ha a bécsi indulás is szóba jöhet, akkor az Austrian légitársaság közvetlen járatai mellett az előbb említett légitársaságok Chicago repülőjegy árait érdemes átböngészni.

Az Aer Lingus ír légitársaság Budapest - Chicago repülőjegyét azok figyelmébe ajánljuk, akik nem szeretnének Chicagóba érkezés után sokat várakozni az útlevélvizsgálatra: Az Aer Lingus utasai számára már a dublini repülőtéren, felszállás előtt megtörténik az un. pre-clearance, azaz az útlevél- és vámvizsgálat, valamint az Államokba történő beléptetés. A légitársaság menetrendje is igen kedvező: Dublinban odaúton 2,5 órás, a hazaúton csupán egyórás várakozási idővel kell számolni.

Magyar állampolgároknak az Amerikai Egyesült Államok területére való belépéshez vagy érvényes vízumra és a hazaérkezéstől számított hat hónapig érvényes útlevélre vagy ESTA-ra van szüksége.

Mikor érdemes Chicago repülőjegyet foglalni és mikor olcsóbb utazni?

Chicagót nem véletlenül hívják a "szeles városnak". Több teória is létezik erre az elnevezésre, a legkézenfekvőbb szerint a Michigan-tó felől gyakran fújó szél miatt kapta ezt a gúnynevet a város. Az időjárás igen változékony, a mondás szerint "ha nem tetszik a chicagói időjárás, várj tíz percet!" Télen fogcsikorgató hideg van, szél és hó. Ilyenkor kevés a turista, akiket ilyenkor szállás- és repülőjegy-árengedményekkel, érdekes programokkal próbálnak Chicagóba csábítani. Mindenkinek javasoljuk, aki télen utazik Chicagóba, gondolja át alaposan előtte! Tavasszal már kellemes városnéző idő van, de érdemes felkészülni meleg ruhával és esernyővel, vízhatlan cipővel. Nyáron a párás kánikulát a tó felül érkező hűvösebb szellő enyhíti. Szeptemberben kellemesen enyhe az idő, a parkok fái pedig színes lombruhát öltenek. Később, októberben, novemberben már hűvös van, bár hóra még nem kell számítani.

Általában olcsóbb Chicago repülőjegy foghatunk ki, ha a nyári és a karácsony-szilveszteri főszezon helyett tavasszal vagy ősszel utazunk. Aki a téli zimankót is bírja, a január-februári holtszezonra is elcsíphet valami szuperolcsó repülőjegyet. A karácsony és újév időszaka viszont forgalmas, nagyon hamar elkelnek a legolcsóbb repjegyek. Ha ebben az időszakban utaznánk, akkor érdemesebb akár fél évvel előre lefoglalni a repjegyet.

Hogyan jutok be a repülőtérről Chicago belvárosába?

Chicago városának több repülőtere is van, a legforgalmasabb az O'Hare, a tengerentúlról érkező járatok is itt szállnak le. A chicagói fő repülőtér a belvárostól eléggé messze, kb. 27 km-re fekszik, de remekül megközelíthető több tömegközlekedési eszközzel. Aki autót szeretne bérelni, ajánlott a megérkezéskor azonnal felvenni a kocsit valamelyik repülőtéri autókölcsönzőben. A kisebb Midway elsősorban Amerikán belüli forgalmat bonyolít és nagyon erős a fapados forgalma is. Az alábbiakban megtalálja a repterek legfontosabb tudnivalóit, közlekedési lehetősőgeket. Szerettük - nem annyira szerettük bekezdésünkben extra információkat is adunk a reptér szolgáltatásairól:

Chicago O'Hare International (ORD):

A legnagyobb chicagói reptér az O'Hare nemzetközi repülőtér, ide érkezik Európából a legtöbb járat. A légikikötő Chicagótól 27km-re északnyugatra található. Kb. 45 perc alatt lehet a városba bejutni. A limuzin és taxi mellett minibuszok is rendelhetőek a reptéren. Emellett a chicagói tömegközlekedési hálózat nagyon jól kiépített, vonat és buszjáratok is összekötik a belvárost a reptérrel.
2015-be az O'Hare a világ negyedik legforgalmasabb repülőtere volt, majdnem 77 millió utas fordult meg erre.

A leggyorsabban bérautóval, taxival, limuzinnal illetve minibuszokkal lehet bejutni a városközpontba, emellett számos tömegközlekedési eszköz (vasút, busz) is a rendelkezésünkre áll.

Taxi és minibusz:

 • A taxi 30-40 dollárba kerül és kb. 45 perc alatt visz el a belvárosig
 • Minibuszok: 45 perc menetidő, de nem sokkal olcsóbb, mint a taxi: 30-35 dollár pl Go Express Shuttle-val utazni. Az USA több nagyvárosában, így Chicagóban is megtalálható a Supershuttle minibusztársaság, mely Chicago belvárosát köti össze a reptérrel. A Supershuttle buszokra jegy irodáinkban is foglalható.

Tömegközlekedés:
 • vonat: a CTA kék vonala ( "L"Train Blue Line) a Chicago Loopig, a menetidő nagyjából egy óra. A reptérről a városba a jegy ára drágább, 5 USD, a városból a reptérre viszont egy normál árú vonaljeggyel. Az egy útra szóló papír vonaljegy ára 3 USD, Ventra kártyára előre feltöltött egyenleg esetén viszont csak 2,25 USD. Az L-train egyirányú jeggyel át lehet szállni az "L" vasút másik járataira, de a buszra nem. Chicagóban a tömegközlekedési járatokra ( "L" Train, busz ) az állomásokon napijegy, 3 napos és 7 napos jegy is váltható, amelyet egy 5 USD-ért megvásárolható Ventra kártyára kell feltölteni.
 • busz: PACE busztársaság 250-es és 330-as járata, 2 USD a jegy.

Szerettük :
 • tömegközlekedéssel is jól elérhető
 • jópofák az automata, vezető nélküli vonatok, amelyek a terminálokat kötik össze
 • adnak 30 perc ingyenes WiFi-t
 • néhány fotelnél van telefontöltésre lehetőség

Nem annyira szerettük :
 • a check-in pultokat nehéz megtalálni, kiírások hiányában
 • a biztonsági ellenőrzés miatt akár egy órát is sorban kell állni
 • az ingyenes WiFi borzasztó lassú, díj ellenében lehet csak gyorsabb internethez jutni
   
 • A chicagoi O'Hare International repülőtér a térképen


Chicago Midway (MDW):

A második legforgalmasabb chicagói repülőtér a Midway, amely elsősorban belföldi forgalmat bonyolít. A reptér a belvárostól 16 km-re délnyugatra helyezkedik el.

Taxi és minibusz:

 • A taxi a belvárosba 18 dollárba kerül és kb. 30-40 perc alatt visz el odáig
 • Minibuszok: 30-40 perc menetidő, pl. Go Express Shuttle 27dollár. Az USA több nagyvárosában, így Chicagoban is megtalálható a Supershuttle minibusztársaság, mely Chicago belvárosát köti össze a reptérrel. A Supershuttle buszokra jegy irodáinkban is foglalható.
 • vonat: a CTA narancssárga vonala ("L" Train Orange Line) a Chicago Loopig, egy normál árú vonaljeggyel. Az egy útra szóló papír vonaljegy ára 3 USD, Ventra kártyára előre feltöltött egyenleg esetén viszont csak 2,25 USD. Az L-train egyirányú jeggyel át lehet szállni az "L" vasút másik járataira, de a buszra nem. Chicagóban a tömegközlekedési járatokra ("L" Train, busz) az állomásokon napijegy, 3 napos és 7 napos jegy is váltható, amelyet egy 5 USD-ért megvásárolható Ventra kártyára kell feltölteni.

Tömegközlekedés:
 • vonat: a CTA narancssárga vonala (L'Train Orange Line) a Chicago Loopig elvisz 2,5 dollárért
 • busz: PACE busztársaság 379, 382, 383, 384, 385, 386, 390-es járatok, 1,75 dollár

Még több hasznos tudnivaló Chicagoról és az Egyesült Államokról:

Híreink és érdekességek Chicagoról és a repülés világából:

A portugál légitársaság új kanadai járata májustól indul!

A lengyel LOT légitársaság fiatal flottával rendelkezik és a vadonatúj Boeing 787-es Dreamlinerekkel repül minden tengerentúli úticéljára

2020. március 30-tól összesen 9 európai városba repülhetünk közvetlenül a lengyel légitársasággal!

2019. szeptember 2-ától indul a két új járat.

2020. május 7-től újabb amerikai nagyváros felé lesz közvetlen repülőjárata Magyarországról.

2019-ben megduplázza észak-amerika járatait a portugál légitársaság. Lássuk az új desztinációkat!

2019. március 31-től heti három Finnair járat lesz Helsinki és Los Angeles közt.

15 állomásos "turnéra" indult a TAP új repülőgépe, amely során Amerikában, Ázsiában, Európában és Afrikában is bemutatkozik.

A 2018-as nyári idényben már 4 amerikai város, Chicago, New York, Philadelphia és Torontó lesz elérhető átszállás nélkül Budapestről.

A LOT nemcsak New Yorkba, hanem Chicagóba is közvetlen járatot indít Budapestről!

Válassza utazásához a lengyel légitársaság új, csúcstechnológiás repülőgépeit!

Hamarosan indul a közvetlen járat Budapestről New Yorkba és Chicagóba!

2018. április végétől sűríti budapesti járatait a finn légitársaság

Mert 2018 nyarán ebbe a városba is lesz közvetlen járat Budapestről. De miért még? Megtudja, ha ide kattint!

A téli menetrendi időszakban hetente ötször repül az Air France Párizs és Chicago között.

2018. májusától ismét átszállás nélkül utazhatunk Budapestről New Yorkba és Chicagóba! A jegyek már nálunk is foglalhatóak!

Július 7-én Budapestre látogat a LOT hetedik, legújabb Dreamliner repülőgépe, a Romeo Golf!

Hihetetlen, de most már ennyiért is vásárolhat business repülőjegyet: New York 486 200Ft, Chicago 604 900Ft, Melbourne 898 100Ft!

A Qatar Airway újabb világelsőséget mondhat magáénak: a légitársaság az első, amely A350-es géppel repül az Egyesült Államokba is.

Jövő nyáron már két légitársaság heti 4 járat köti össze Budapestet és Torontót.

Az Alitalia idén számos tengerentúli útvonalon erősíti meg jelenlétét. Észak- és Dél-Amerikai mellett az ázsiai úticélokra is újabb járatokat állítottak menetrendbe.

A Turkish Airlines április 13-án elindította legújabb amerikai járatát, Isztambul - San Francisco útvonalon. A légitársaságnak Los Angeles után ez a második kaliforniai, valamint a 11. amerikai célállomása.

A dublini repülőtér Európában egyedülálló szolgáltatást kínál az Egyesült Államokba utazóknak: már a dublini reptéren megtörténik az amerikai útlevél- és vámvizsgálat, valamint az USÁ-ba történő beléptetés.

A British Airways és partner légitársaságai összefogtak, hogy Önnek még több választási lehetőséget, még több járatot ajánlhassanak: A British Airways, Iberia, American Airlineshez közös üzemeltetésű transzatlanti járataihoz csatlakozott a Finnair légitársaság is.

Fedezze fel a Premium Economy Osztály szolgáltatásait és extráit! A Lufthansa az új Premium Economy Osztállyal kínál vonzó alternatívát a hosszú távú járatokon utazó üzleti utasoknak, a turista osztály mellett.

Junkerstől a Dreamlinerig, Budaörstől Chicagóig - avagy 80 év alatt a LOT körül!

A Turkish Airlines folytatja amerikai "hódító hadjáratát", a napsütéses floridai Miami lett a légitársaság legújabb desztinációja.