Elindult a Turkish Airlines új san franciscoi járata

A Turkish Airlines április 13-án elindította legújabb amerikai járatát, Isztambul - San Francisco útvonalon. A légitársaságnak Los Angeles után ez a második kaliforniai, valamint a 11. amerikai célállomása.
Az első Turkish Airlines Isztambul - San Francisco járat ünnepi festése
képek forrása: turkishairlines.com és dreamstime.com

A légitársaság heti öt alkalommal repül majd a két nagyváros között. Budapestről egy órás átszállási idővel utazhatunk San Franciscoba és onnan haza. Az új járat Isztambulból hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken és vasárnap 13:05-kor indul és 16:25-kor száll le San Franciscoban. Onnan 18:10-kor visszaindul és másnap 17:05-kor száll le Isztambulban. (Minden időpont az adott város helyi idejében értendő.)

A Turkish Airlines San Francisco mellett az észak- és dél-amerikai kontinensen még tíz városba közlekedik. Boston, Chicago, Houston, Los AngelesNew York, Washington, Montreal, Toronto, Buenos Aires és Sao Paulo úticélokra vásárolható Turkish Airlines repülőjegy, egyetlen isztambuli átszállással. A török légitársaság a hosszabb várakozási idővel utazókra és aznapi csatlakozás híján Isztambulban éjszakázó utasaira is gondolt: nekik ajánlják ingyenes Isztambul városnéző túrájukat illetve a díjmentesen biztosított szállást.

A légitársaság az április 13-i járatavatóra egy különleges festésű B777-es gépet állított be. A Safranbolu névre keresztelt repülőgép törzse modernista stílusú festést kapott, mely Isztambul és San Francisco nevezetességeit mutatja be.

San Francisco Kalifornia második legnagyobb városa. Egyedülálló fekvése, gazdag kulturális és történelmi értékei miatt a világ egyik legfelkapottabb úti célja.

A város történelme az 1700-as évek végén érkező spanyol misszionáriusok érkezésével kezdődik. Az általuk akkor alakított missziók közül némelyik még mai is áll a Mission nevű városrészben. San Francisco az aranyláz idején ugrásszerű fejlődésnek indult. Számos nemzetiség talált otthonra ebben a toleranciájáról és laza életstílusáról híres nagyvárosban. Jelenleg is itt található például a világ legnagyobb, külföldön élő kínai kolóniája. A hatvanas évek hippi mozgalmának kiindulópontja is San Francisco. A Haight-Ashburyben máig megtaláljuk a hippi kultúra nyomait.

San Francisco nevezetességeit órákig lehetne sorolni. A város szimbóluma, a Golden Gate-híd, a Bay Bridge, a Fisherman's Wharf, az Alcatraz börtönsziget, a Golden Gate park, a belváros dimbes-dombos utcái, az ikonikus cable-carok, a viktoriánus stílusban épült színes és díszes emeletes házak, a kínai negyed színorgiája, a japán negyed letisztult, zen hangulata, az olasz negyed pezsgése ezerszámra csalogatja a turistákat.

Gazdag gasztronómiájáról is híres San Francisco. A Fishwerman's Wharfon egymást érik a rákot és tengeri halakat kínáló éttermek, az olasz negyedben pasta és kiváló sütemények várják az éhes utazókat. A kínai és japán negyedben autentikus keleti ételeket találunk. Nem hiányoznak természetesen az igazi amerikai klasszikusok sem. A városban található a hírneves Ghirardelli csokoládégyár, melynek boltjában is vásárolhatunk a finom édességből.

A város művészeti és tudományos központ is. Híresek a san franciscoi színházak, galériák. A Szilícium-völgy és San José alíg egy órányira található. A san franciscoi öböl túloldalán a Napa-völgy és Sonoma elismert borvidékek.

A várost csodálatos természeti környezet veszi körül: az 1-es főút ( Highway 1) végig az óceánparton vezet, egészen Los Angelesig. A Big Sur ennek a leggyönyörűbb része. A parton egymást érik a golfpályák is, melyek közül a leghíresebb a Pebble Beach-i. San Franciscotól dél felé haladva jutunk el Carmelbe, mely egy bájos kisváros fehér homokos parttal és sok-sok művészeti galériával. Montereyben az ócenárium ( Monterey Bay Aquarium ) a legkisebb gyerekektől a felnőttekig mindenkinek egész napos szórakozást nyújt. Rája és tengericsillag simogató, állatetetések, élő bemutatók, aranyos vidra kölykök, pingvinek, csikóhalak, világító medúzák és többemeletes, szintenként körbejárható akváriumok várják a látogatókat.

San Franciscoban és környékén minden adott egy izgalmas vakációhoz.

2015-04-17  

A Turkish Airlinesról:

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. A társaság központja az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines jelenleg 318 utasszállítóval rendelkezik és 126 ország 316 városába repül. A török légitársaság 2011. és 2016. között minden évben elnyerte a Skytrax szervezet "Legjobb európai légitársaság" díját. A Star Alliance szövetség tagja és méltán hívják "Törökország felkelő csillagának is". A Turkish Airlines bemutatkozik

A Turkish Airlines legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Isztambul repülőjegy 60 900Ft, Dubai repülőjegy 138 600Ft, New York 174 400Ft, Zanzibár 179 500Ft, Male, Maldív-szigetek repülőjegy 204 700Ft!

A fülöp-szigeteki Cebu városa a legújabb ázsiai célállomás.

A Turkish Airlines augusztusban három reggeli és négy esti járatpárt tervez indítani.

A török légitársaság júliusban két reggeli és három esti járatpárt tervez indítani.

2020. júniusától már három kanadai városba repül a török légitársaság.

2019. év végétől újabb kínai városba indít repülőjáratot a Turkish Airlines.