A Qatar Airwaysé az első A350-es Amerikában

A Qatar Airway újabb világelsőséget mondhat magáénak: a légitársaság az első, amely A350-es géppel repül az Egyesült Államokba is.
A Qatar Airways 2016. május 1-jétől New Yorkba is A350-essel repül
kép forrása: shutterstock.com

Alig egy éve történt, hogy a Qatar Airways átvette a világ első A350-át az Airbus repülőgépgyártó cégtől. A légitársaság elsőként repült ezzel a típussal Európába illetve Ázsiába is. A Qatarnak jelenleg 7 db A350-es gépe van, melyekkel Dohából Frankfurtba, Münchenbe és Szingapúrba repülnek. Most újabb rekord van készülőben: a Qatar Airways utasszállítói lesznek az első A350-ek, amelyek felbukkannak amerikai repülőtereken is.

2015. december 8-án dohai idő szerint reggel 7:40-kor száll fel a Qatar QR7451-es számú, bemutatkozó járata, amely 10 óra repülés után, amerikai keleti parti idő szerint délután 2 körül száll le a new yorki John F. Kennedy repülőtéren. A járat december 10-én tér vissza Dohába.
 
A QR 7451-es járata útban Amerika felé, december 8-án. Forrás: Flightradar24
kép forrása: flightradar24.com

A légitársaság a 2015-ös év végéig átveszi a nyolcadik A350-as gépét is, amely 2016. január 1-jén fog útnak indulni Dohából Philadelphiába. 2016-ban több A350-as gép érkezik a Qatar Airways flottájába. Enek köszönhetően 2016. március 16-tól A350-es repül majd Doha - Boston útvonalon és május 1-jétől a napi két Doha - New York járat egyikét is ezzel a típussal üzemeltetik majd. Május 2-jén indul a Qatar vadonatúj Doha - Adelaide járata, amelyen szintén A350-es gép teljesít szolgálatot.

A Qatar Airways A350-esei két osztállyal rendelkeznek: a business osztályon 36 ülés 1-2-1 elrendezében kap helyet, az utasok teljesen vízszintes ággyá alakítható ülésekben utaznak és 17"-os HD felbontású monitorokon tévézhetnek. A turista osztályon 3-3-3-as elrendezésben összesen 247 utas repülhet, akik 10,6"-es egyedi képernyőkön élvezhetik a fedélzeti szórakoztató rendszer programjait. Más repülőgépekhez viszonyítva a turista osztályon is tágasabb hely áll rendelkezésre, mivel az A350-eseken az ablakok mellett vállmagasságban megnövelték az utaskabin szélességét.
 
A350-es turista osztály: a LED-es kabinvilágítás segít csökkenteni a jetlaget
kép forrása: qatarairways.com

A Qatar Airways A350-esén az Oryx fedélzeti szórakoztatórendszer több, mint 2000 szórakoztató műsort kínál minden osztályon. Az utazás ideje alatt Wi-Fi csatlakozási lehetőséget is biztosítanak. Az utasszállítót a legmodernebb légkondícionáló és légcserélő rendszerrel szerelték fel és a külső környezethez igazodó LED hangulatvilágítás teszi pihentetőbbé az utazást.

A Qatar Airways a világ egyik leggyorsabban fejlődő légitársasága. A 2016-os évi terveikben szerepel, hogymég több amerikai nagyvárosba indítsanak járatokat. Jelenlegi 8 amerikai város ( Chicago, Dallas, Miami, Houston, Montreal, New York, Philadelphia és Washington ) mellett  januártól Los Angelesbe, márciustól Bostonba és júniustól Atlantába is repül majd a Qatar.

2015-12-08  

A Qatar Airways légitársaságról:

A Qatar Airways, mint az Arab-öböl egyik legjelentősebb légitársasága, több mint 140 nagyvárosba indít járatokat. Az 5 csillagos légitársaságként is nevezett Qatar gépeinek a átlagos életkora 4 év, így ők rendelkeznek a világ egyik legfiatalabb flottájával is. Központja a dohai Hamad Nemzetközi repülőtér, ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja. Budapestről a Qatar járataival egyetlen átszállással elérhetőek olyan városok, mint a Maldív-szigetek, az indonéz Bali, Phuket, a nepáli Katmandu illetve az ausztrál Melbourne.

A Qatar Airways 2017-ben is elnyerte a Skytrax szövetség "A világ legjobb légitársasága", "A legjobb első osztályos légitársasági váró", "A Közel-Kelet legjobb légitársasága" és "A világ legjobb business osztálya" díjait.

A Qatar Airways a Oneworld légitársasági szövetség tagja. Olvasson még több érdekességet és hasznos információt a Qatar légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

A Qatar Airways legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Zanzibár repülőjegy 197 700Ft, Maldív-szigetek repülőjegy 202 200Ft, Phuket repülőjegy 217 300Ft, Seychelle-szigetek 242 700Ft!

A Seychelle-szigetek március 25-től oltási státuszuktól függetlenül várja a magyar turistákat is!

Dubai, Jeddah, Riyadh, Damman és Bahrein visszakerül a Qatar Airways célállomásai közé!

A Qatar Airways útvonalhálózatának számos desztinációja vált ismét elérhetővé, köztük a Maldív-szigetek, ahová már szabadon utazhatunk!

2020-ban egy fülöp-szigeteki és kambodzsai úticél is bekerül a katari légitársaság útvonalhálózatába!

2020. március 29-től már csak a szélestörzsű, Airbus 330-as repülőgéppel közlekedik a Qatar Budapest és Doha közt.