Qatar légitársaság bemutatása

A Qatar Airways-t magas szintű szolgáltatásaiért ötcsillagos légitársaságként is emlegetik.
Qatar Airways B787 Dreamliner
képek forrása: Qatar Airways budapeti képviselete

A Qatar, mint az Arab-öböl egyik legjelentősebb légitársasága, több mint 150 nagyvárosba indít járatokat. Gépeinek átlagos életkora 4 év, így a Qatar Airways rendelkezik a világ egyik legfiatalabb flottájával. A légtársaság jelenleg 180 utasszállítót üzemeltet, köztük az A380-as óriásgépeket és a legmodernebb A350-eseket is. A légitársaság központja a dohai Hamad Nemzetközi repülőtér (HIA), ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja.

A Qatar Airways a Oneworld légitársasági szövetség tagja. A Qatar légitársaság Budapestről heti 12 alkalommal indít járatokat Dohába, így a Hamad nemzetközi reptéren keresztül a légitársaság 150 úti célja érhető el egyetlen átszállással. A Qatar az utasok számára már ingyenes dohai útmegszakítást is kínál, azaz a nyári időszakban egy éjszaka szállást biztosít 4-5 csillagos, neves szállodákban. Emellett utasaik 96 órás ingyenes dohai tranzítvízumot is kiválthatnak.

Ízelítőül néhány kedvelt úticél, ahová egy Qatar Airways egyetlen átszállással elrepítheti Önt: Bali, Jakarta, Maldív-szigetek, Colombo, Phuket, Katmandu, Ho Chi Min Város, Phnom Penh, Osaka, Melbourne vagy Perth. A Qatar repülőjegy akciók oldalunkon megtekintheti az éppen aktuális repülőjegy akciókat.

A Qatar Airways a legtöbb légitársasághoz képest több csomagot enged felár nélkül szállítani. Turista osztályon 30 kg, business osztályon 40 kg, első osztályon pedig akár 50 kg útipoggyászt is feladhatunk (az észak-amerikai és egyes dél-amerikai járatait kivéve).

A légitársaság már a turista osztály utasait is emelt szintű szolgáltatásokkal kényezteti: a szokásosnál nagyobb lábterű és szélesebb ülések, az ülések háttámlájába épített szórakoztatórendszer (benne 50 videójáték, 500 CD, 150 film, dokumentumfilmek és hangoskönyvek gondoskodnak a kellemes utazásról. A Qatar Airways-t méltán nevezik "ötcsillagos" légitársaságnak. Minden osztályon a lehető legmagasabb szintű kiszolgálásban részesítik utasaikat, amit díjak sora is tanúsít:

2016-ban a légitársaság a Skytraxtől megkapta a „Világ Legjobb Business Osztálya”, „Világ Legjobb Business Váróterme” címet, 2015-ben pedig az "Év légitársasága" elismerést zsebelte be.

2014-ben a Qatar Airways 3 elismerést vihetett haza a Farnborough Air Show alatt megtartott Skytrax díjkiosztó gálán. A légitársaság kapta a "Világ legjobb business osztálya", Világ Legjobb Business Váróterme” és a "Közel-Kelet legjobb légitársasága" díjakat, ez utóbbit már nyolcadik alkalommal érdemelte ki.

2013-ban a Paris Air Show-n megtartott Skytrax díjátadóról a Qatar Airways 3 díjjal távozott. A 2011-ben és 2012-ben világ legjobbjának megválasztott légitársaság ezúttal a „Világ Legjobb Business Osztálya”, a „Világ Legjobb Business Váróterme”, és a „Közel-Kelet Legjobb Fedélzeti Kiszolgálása” kitüntetéseket kapta. A Skytrax az egyetlen független, globális utas-elégedettséget mérő kutatás, melyben több mint 160 ország utazói vesznek részt. Qatar Airways 2010 után másodszor kapja meg a „Világ Legjobb Business Osztálya” címet, melyet többek között az exkluzív és a világon elsőként létrehozott Prémium Termináljának is köszönhet
A Qatar Airways a 2012. január 3-án megrendezett Business Traveller USA magazin éves díjkiosztóján több díjat is átvehetett. Akkor sorrendben már harmadszor szerezte meg az olvasók szavazatai szerint a "Legjobb nemzetközi légitársaság" címet és elismerést kapott "Közel-Kelet legjobb business osztálya" kategóriában is.

A vezérigazgató, Akbar Al Baker szerint az elnyert díjak igazolják azokat a magas szintű elvárásokat, amelyeket a Qatar szolgáltatásai és azok minősége iránt támasztanak. Minden területen, legyen az ügyfélszolgálat, személyre szabott kiszolgálás, étel-ital vagy fedélzeti duty free, figyelnek a legapróbb részletekre. Céljuk, hogy az ügyfél maximálisan meg legyen elégedve a légitársasággal.
2017-11-08

A Qatar Airways légitársaságról:

A Qatar Airways, mint az Arab-öböl egyik legjelentősebb légitársasága, több mint 140 nagyvárosba indít járatokat. Az 5 csillagos légitársaságként is nevezett Qatar gépeinek a átlagos életkora 4 év, így ők rendelkeznek a világ egyik legfiatalabb flottájával is. Központja a dohai Hamad Nemzetközi repülőtér, ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja. Budapestről a Qatar járataival egyetlen átszállással elérhetőek olyan városok, mint a Maldív-szigetek, az indonéz Bali, Phuket, a nepáli Katmandu illetve az ausztrál Melbourne.

A Qatar Airways 2017-ben is elnyerte a Skytrax szövetség "A világ legjobb légitársasága", "A legjobb első osztályos légitársasági váró", "A Közel-Kelet legjobb légitársasága" és "A világ legjobb business osztálya" díjait.

A Qatar Airways a Oneworld légitársasági szövetség tagja. Olvasson még több érdekességet és hasznos információt a Qatar légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

A Qatar Airways legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Zanzibár repülőjegy 197 700Ft, Maldív-szigetek repülőjegy 202 200Ft, Phuket repülőjegy 217 300Ft, Seychelle-szigetek 242 700Ft!

A Seychelle-szigetek március 25-től oltási státuszuktól függetlenül várja a magyar turistákat is!

Dubai, Jeddah, Riyadh, Damman és Bahrein visszakerül a Qatar Airways célállomásai közé!

A Qatar Airways útvonalhálózatának számos desztinációja vált ismét elérhetővé, köztük a Maldív-szigetek, ahová már szabadon utazhatunk!

2020-ban egy fülöp-szigeteki és kambodzsai úticél is bekerül a katari légitársaság útvonalhálózatába!

2020. március 29-től már csak a szélestörzsű, Airbus 330-as repülőgéppel közlekedik a Qatar Budapest és Doha közt.