Atlanta repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Atlanta érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Atlanta
2022-07-11
2022-07-25
189 900 HUF/fő-től
Budapest
Atlanta
2022-05-18
2022-06-15
197 100 HUF/fő-től
Budapest
Atlanta
2022-02-18
2022-08-18
202 200 HUF/fő-től
Budapest
Atlanta
2022-01-24
2022-01-31
245 600 HUF/fő-től
Budapest
Atlanta
2022-01-29
2022-02-13
194 400 HUF/fő-től
Budapest
Atlanta
2022-05-16
2022-05-21
257 900 HUF/fő-től

Miért éppen Atlanta és Georgia?

Atlanta Georgia állam fővárosa, kb. hatszázezer városi és hatmillió Atlanta környéki lakossal. Reggel és délután külön tv csatorna közvetíti a be- és kiáramló forgalmat, ami látványnak is lenyűgöző. Egy hosszabb autós utazás kiindulópontjának tökéletes Antlanta. Történelmi város, olimpiai város és a régió üzleti fővárosa is. Évente 35 millió látogatót fogadnak átlagban, ennek a döntő része amerikai, belső turizmusból jön. Magyarországból jövőnek érdekes meglátogatni Martin Luther King Jr gyermekéveinek színterét, a World of Coca-Colát vagy a Jimmy Carter Persidential Libraryt. Külön fejezetet érdemel a Margaret Michell House and Museum, ahol az Elfújta a szél született. Kihagyhatatlan a CNN Tower, bár első sorban azokat érdekli majd, akik az internet előtt már tudtak írni és olvasni.

Hogyan foglaljak olcsó Atlanta repülőjegyet?

Online repülőjegy rendszerünkben pár lépésben megkeresheti és lefoglalhatja Atlantába szóló repülőjegyét! A repülőjegy vásárláshoz először is válassza ki, hogy mi az odaút és visszaút napja. Ezután írja be, honnan indul ( Budapest ) és hová ( Atlanta ) utazna, majd kattintson a megjelenő város / reptér nevére! Adja meg azt is, hogy hány felnőtt, gyermek vagy csecsemő szeretne utazni. A részletes repülőjegy keresőben az osztály ( pl. turista ) és a kedvenc légitársasága is kiválasztható. Budapestről és Bécsből sincs közvetlen járat Atlantába, csak egy vagy két átszállással lehet oda eljutni.

Melyik légitársaságnak van olcsó Atlanta repülőjegye?

A legolcsóbb atlantai repülőjegyeket az Air France KLM, a a Lufthansa és a Turkish Airlines járataira lehet foglalni. Esetenként a British Airways is kínál akciós Atlanta repjegyeket. Online repülőjegy keresőnkben nemcsak budapesti, hanem bécsi indulással is érdemes megnézni a legfrissebb árakat.

Mikor olcsóbb utazni és mikor érdemes az Atlanta repülőjegyet megvásárolni?

A tavaszi és az őszi időszakban jóval olcsóbbak az atlantai repülőjegyek, mint a nyári vagy karácsonyi szünet idején. A légitársaságok a hétvégi repülésekre ( péntek - vasárnap) előszeretettel számítanak felárat, így ezeken a napokon drágábbak a repülőjegyek, mint a hét más napjain. Az időpont gondos kiválasztásával sok tízezet Ft takarítható meg.  Időjárás tekintetében a legjobb szeptember és november közé időzíteni az utazást. Ősszel már kellemesen enyhe az idő de keveset esik. Az őszi lombhullás ideje, október igazán színpompás látvánnyal örvendezteti meg az utazókat az atlanta környéki hegyekben.

Hogyan jutok be a repülőtérről Atlanta belvárosába?

Hartsfield-Jackson International Airport (ATL):

1998 óta rendszeresen a világ legforgalmasabb vagy egyik legforgalmasabb repülőtre a Hartsfield reptér. Erre minden utazónak fel kell előre készülnie. 2015-ben a világ legforgalmasabbja lett ismét, az itt megforduló utasok száma 101.5 millió  volt.  A Hartsfield repülőtér a város központjától 16 km-re délre helyezkedik e, a Delta légitársaság központja. Európából az Air France, a British Airways, a Delta, a KLM, a Lufthansa és a Turkish Airlines is üzemeltet ide járatokat.

  • Taxi: a reptér és az üzleti negyed között egységes tarifákkal üzemelnek: belváros 30 USD ( kb 8 600Ft ), Buckhead 40 USD ( kb 11 400Ft ), Midtown 32 USD. A menetidő 20-30 perc
  • Minibuszok: a beföldi és a nemzetközi terminálokon több szolgáltató fizetős és egyes hotelláncok ingyenes buszai is megtalálhatóak.
  • Metró: MARTA. A piros és arany vonalak érnek ki a reptérre. Egy útra a jegy 2,5 USD ( kb 700 Ft), de csak a Breeze feltölthető chipkártyáról fizetve ( ára 2 USD, kb 600 Ft ). A megálló a belföldi terminál nyugati oldalán található. A menetidő a belvárosba 16 perc. Gyorsabb és olcsóbb, mint a taxi, a belvárosba ideális.
  • Távolsági busz: A Greyhoundnak van megállója az északi terminál alsó szintjén.
     
  • Az atlantai Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőtér a térképen

Hasznos tudnivaló Atlantáról és az Amerikai Egyesült Államokról:

Híreink és érdekességek Atlantáról és a repülés világából:

Az atlantai repülőtér elsősorban a Delta légitársaság központja. Nagy területen több terminállal rendelkezik. Amire minden utazónak vigyáznia kell, az a minimum connecting time, azaz a minimális csatlakozási idő. Az első ponton, ahol az utas az Amerikai Egyesült Államok területére lép, át kell esnie a bevándorlási procedúrán, ki kell vennie a csomagjait és újra feladnia, ha csatlakozó járata van. Könnyű belátni, ez bizony időigényes folyamat.


2019. nyarától repül menetrendszerűen az első török B787-9-es utaszállító.

Decembertől több és nagyobb befogadóképességű repülővel közlekedik a Lufthansa a Budapest-Frankfurt útvonalon.

A Qatar Airways öt évvel ezelőtt, 2011. január 17-én kezdte meg napi járatának üzemelését Budapest és Doha között. 2016. július 3-tól heti hétről heti tízre növekszik a járatok száma.

A Qatar Airway újabb világelsőséget mondhat magáénak: a légitársaság az első, amely A350-es géppel repül az Egyesült Államokba is.

2016 tavaszától már 13 amerikai nagyvárosba repül a Turkish Airlines. Legújabb desztinációjuk Atlanta lesz.