Átvette első Dreamlinerét a Turkish Airlines

2019. nyarától repül menetrendszerűen az első török B787-9-es utaszállító.
2019. nyarától repül menetrendszerűen az első török Dreamliner
képek forrása: turkishairlines.com

30 db Boeing Dreamlinert rendelt a Turkish Airlines, amelyből az első már meg is érkezett a légitársasághoz.

Hatótávolságát és üzemanyag-felhasználását tekintve az a világ egyik leghatékonyabb utasszállítója a B787-es, mely típussal a török légitársaság újabb úti célok meghódítására indul. A 30 Dreamlinert az elkövetkező négy évben veszik át, így a Turkish Airlinesé lesz a világ egyik legfiatalabb flottája. A török légitársaság repül jelenleg a legtöbb desztinációra, 124 ország 311 városába.

A Turkish Airlines Dreamlinerek hatótávolsága 14 000 km, fedélzetükön 270 turista és 30 business osztályos ülés található.

A fedélzeten számos újítással teszi kényelmesebbé az utazást. Az utastér tágasabb, a fej feletti tárolókban több a hely a csomagok számára. A extra nagy ablakok elektromosan, gombnyomásra, több fokozatban elsötétíthetőek vagy újra kivilágosíthatóak. Az utastér levegőjének páratartalmát és a kabinnyomást úgy szabályozzák, hogy az a lehető legjobban megközelítse a földön megszokott értékeket, így elkerülhető a hosszú repülőutakon előforduló kiszáradás és a fáradtságérzet. Az utastér a rázkódást és vibrációt elnyelő szigetelésnek köszönhetően jóval csendesebb.

A Dreamlineren a business osztály is teljesen megújult. 190 cm-es vízszintes ággyá alakítható kagylóülések várják az üzleti utazókat. A business kabin belső világítását Kappadókia naplementéjének narancs-piros és a török tengerpartok kék színei ihlették. Az 1-2-1 elrendezésű business üléseknél térelválasztók gondoskodnak a privát térről. Az ülésekhez személyes, zárt rakodótér, piperetükör és koktélasztalka is tartozik. A szórakoztató rendszer programjait 18 colos HD érintőképernyőn lehet élvezni.

A turista osztályon minden üléshez 12-13 colos képernyő tartozik. Az ülések 15 cm-t hátradönthetőek és közel 80 cm-es lábtér teszi kényelmesebbé az utazást.

Az első Turkish Airlines Dreamliner útja Isztambulból Antalyába, az első nemzetközi útja pedig Isztambulból Balira vezetett. Augusztus végéig összesen hat Dreamliner kerül a flottába, amelyek többek közt Dubai, Bali, Delhi, Washington, New York, Atlanta, Mexikóváros, Cancun, Panama City és Bogota felé közlekednek majd.

2019-07-23

A Turkish Airlinesról:

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. A társaság központja az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines jelenleg 318 utasszállítóval rendelkezik és 126 ország 316 városába repül. A török légitársaság 2011. és 2016. között minden évben elnyerte a Skytrax szervezet "Legjobb európai légitársaság" díját. A Star Alliance szövetség tagja és méltán hívják "Törökország felkelő csillagának is". A Turkish Airlines bemutatkozik

A Turkish Airlines legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Isztambul repülőjegy 60 900Ft, Dubai repülőjegy 138 600Ft, New York 174 400Ft, Zanzibár 179 500Ft, Male, Maldív-szigetek repülőjegy 204 700Ft!

A fülöp-szigeteki Cebu városa a legújabb ázsiai célállomás.

A Turkish Airlines augusztusban három reggeli és négy esti járatpárt tervez indítani.

A török légitársaság júliusban két reggeli és három esti járatpárt tervez indítani.

2020. júniusától már három kanadai városba repül a török légitársaság.

2019. év végétől újabb kínai városba indít repülőjáratot a Turkish Airlines.