Qatar Airways kapacitás bővités

A Qatar Airways öt évvel ezelőtt, 2011. január 17-én kezdte meg napi járatának üzemelését Budapest és Doha között. 2016. július 3-tól heti hétről heti tízre növekszik a járatok száma.
Qatar Airways  A320-as repülőgép
kép forrása: qatarairways.com

A népszerű útvonalon közlekedő új járatokat Airbus A320-as géptípusssal üzemeli a légitársaság további átszállási lehetőséget biztosítva több, mint 150 célállomásra.

Az igények növekedése és a légitársaság magyar piac iránti elkötelezettségének eredményeként került sor erre a járatbővítésre amely irányonként a kapacitás 30 százalékos növekedését jelenti hetente.   

“Mint globális légitársaság nem csak a desztinációk számának növelésére vállaltunk elkötelezettséget, hanem arra is hogy kapacitást és gyakoriságot növelünk meglévő útvonalainkon, amivel biztosítjuk utasainknak a nagyobb választási lehetőséget utazásaik megtervezésénél. Ezért is szolgál örömünkre, hogy magyarországi jelenlétünk ötödik évfordulóján bejelenthetjük a hírt, hogy július 3-tól immár heti tíz járatot fogunk üzemeltetni Budapest és Doha között, további átszállási lehetőséget biztosítva mind a szabadidős mind pedig az üzleti utazók számára.”- mondta Mr. Grisha Jenkov a Qatar Airways Kelet-Európáért felelős Country Managere.    
    
A Doha - Budapest - Doha útvonalon az Airbus A320-as géptípus 12 business és 132 turista osztályú üléssel üzemel. Az ülésekbe beépített új generációs interaktív szórakoztató rendszer (Oryx One) pedig több mint 2000 lehetőséget kínál a repülési idő kellemes eltöltésére. A járatokkal Budapestről olyan népszerű üzleti és turista desztinációkra lehet eljutni, mint Szingapúr, Kuala Lumpur vagy Bangkok, az átszállási idő a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtéren körülbelül egy óra.    
 
A dohai Hamad Nemzetközi Repülőtér
kép forrása: Qatar Airways Budapest

Az átszállási idő alatt az utasok élvezhetik a Hamad Nemzetközi Repülőtér sokszínű szolgáltatásait, mint például az ingyenes Wi-Fi szolgáltatást, a tranzit területén található uszodát, éttermeket, duty free üzleteket, a pihenő övezeteket vagy a gyerekek számára készült játszó övezeteket.  
 
Hamad repülőtér duty free üzletek
kép forrása: Qatar Airways Budapest

A Qatar Airways brand is megújult az utóbbi időben. A Going Places Together jelmondat friss és érzelmileg elkötelezett szerepvállalást tükröz egy modern és innovatív légitársaság esetében amely globális vezető szerepet tölt be az iparágban.   
 
Qatar Airways - Going Places Together
kép forrása: Qatar Airways Budapest

A Qatar Airways, Katar Állam nemzeti légitársasága a világ egyik legdinamikusabban fejlődő és az egyik legfiatalabb flottával rendelkező légitársasága. A 19 éve működő légitársaság 175 géppel rendelkezik amellyel a hat kontinens több mint 150 üzleti és turista desztinációjára repül.   

A légitársaság folyamatosan bővíti nemzetközi útvonalhálózatát. A közeljövőben az alábbi új desztinációkra indít járatokat:

Ras Al Khaimah ( Arab Emirátusok ) : 2016. február 02.
Sydney ( Ausztrália ) : 2016. március 01.
Boston ( Amerikai Egyesült Államok ) : 2016. március 16.
Birmingham ( Nagy Britannia ) : 2016. március 30.
Adelaide ( Ausztrália ) : 2016. május 02.
Atlanta ( Amerikai Egyesült Államok ) : 2016. június 01.   
 
A Qatar Airways 2016. március 1-től Sydneybe is repül
kép forrása: shutterstock.com

A Qatar Airways 2015-ben a Skytrax felmérése alapján immár harmadik alkalommal kapta meg "Az Év Légitársasága" díjat, valamint "A Legjobb Üzleti Osztály Ülés" és "A Közel-Kelet Legjobb Légitársasága" díjakat.  
 
A Qatar 2015-ben számos díjat nyert a Skytrax World Airline Award-ön
képek forrása: https://www.flickr.com/photos/qatarairways/

A légitársaság tagja a oneworld légi szövetségnek, amely 2015-ben szintén elnyerte a Skytrax "Legjobb Légitársasági Szövetség" díját. A légitársaság utasai a tagság kapcsán több mint 150 ország 1000 repterére utazhatnak, a Privilege Club tagok pedig gyűjthetik a pontokat és mérföldeket a oneworld járatokon is.

2016-01-28  

A Qatar Airways légitársaságról:

A Qatar Airways, mint az Arab-öböl egyik legjelentősebb légitársasága, több mint 140 nagyvárosba indít járatokat. Az 5 csillagos légitársaságként is nevezett Qatar gépeinek a átlagos életkora 4 év, így ők rendelkeznek a világ egyik legfiatalabb flottájával is. Központja a dohai Hamad Nemzetközi repülőtér, ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja. Budapestről a Qatar járataival egyetlen átszállással elérhetőek olyan városok, mint a Maldív-szigetek, az indonéz Bali, Phuket, a nepáli Katmandu illetve az ausztrál Melbourne.

A Qatar Airways 2017-ben is elnyerte a Skytrax szövetség "A világ legjobb légitársasága", "A legjobb első osztályos légitársasági váró", "A Közel-Kelet legjobb légitársasága" és "A világ legjobb business osztálya" díjait.

A Qatar Airways a Oneworld légitársasági szövetség tagja. Olvasson még több érdekességet és hasznos információt a Qatar légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

A Qatar Airways legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Zanzibár repülőjegy 197 700Ft, Maldív-szigetek repülőjegy 202 200Ft, Phuket repülőjegy 217 300Ft, Seychelle-szigetek 242 700Ft!

A Seychelle-szigetek március 25-től oltási státuszuktól függetlenül várja a magyar turistákat is!

Dubai, Jeddah, Riyadh, Damman és Bahrein visszakerül a Qatar Airways célállomásai közé!

A Qatar Airways útvonalhálózatának számos desztinációja vált ismét elérhetővé, köztük a Maldív-szigetek, ahová már szabadon utazhatunk!

2020-ban egy fülöp-szigeteki és kambodzsai úticél is bekerül a katari légitársaság útvonalhálózatába!

2020. március 29-től már csak a szélestörzsű, Airbus 330-as repülőgéppel közlekedik a Qatar Budapest és Doha közt.