Kuala Lumpur repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY
1 repülőtér

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Kuala Lumpur érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Kuala Lumpur
2024-10-10
2024-10-22
282 500 HUF/fő-től
Budapest
Kuala Lumpur
2024-08-04
2024-08-22
285 000 HUF/fő-től
Budapest
Kuala Lumpur
2024-08-04
2024-08-20
285 000 HUF/fő-től
Budapest
Kuala Lumpur
2025-02-06
2025-02-17
291 800 HUF/fő-től
Budapest
Kuala Lumpur
2025-01-22
2025-02-05
294 000 HUF/fő-től
Budapest
Kuala Lumpur
2024-10-30
2024-12-02
306 100 HUF/fő-től
Budapest
Kuala Lumpur
2024-10-30
2024-12-03
306 100 HUF/fő-től
Budapest
Kuala Lumpur
2024-11-13
2024-11-24
316 200 HUF/fő-től
Budapest
Kuala Lumpur
2024-11-12
2024-11-25
316 200 HUF/fő-től
Budapest
Kuala Lumpur
2024-11-12
2024-11-23
316 200 HUF/fő-től

 

Miért éppen Kuala Lumpur?

A délkelet-ázsiai térségben turistáskodók számára Kuala Lumpurt leginkább Bangkokkal és Szingapúrral összehasonlítva érdemes jellemezni. A maláj főváros rendezettebb, tisztább, némileg jobb levegőjű, mint Bangkok. Kuala Lumpur gazdagságban nem versenyezhet Szingapúrral, de előnye, hogy nem annyira steril. A maláj főváros igen nagy, de mégis viszonylag könnyen, kényelmesen bejárható a turista szempontjából.  

Kuala Lumpur rendkívül gyorsan fejlődik, rengeteg az építkezés. Szerencsére van épeszű várostervezés, és ennek köszönhetően biztosítják azt, hogy elegendő zöldterület révén védjék a környezetet. Érdekes látni, hogy sok pénzből mennyi minden jó és racionális dolgot lehet építeni. Például remek kötöttpályás tömegközelkedést. Pár év alatt egy metróvonalat.

Hiába épült rengeteg minden az utóbbi 10 évben, a Petronas ikertornyok még mindig a fő attrakciót jelentik a Kuala Lumpurba látogató turisták számára. A két tornyot összekötő zárt folyosón lépdelni csuda jó élmény.

A sorok írója nagy imádója a thai konyhának, de elismeri, hogy a maláj fővárosban az étkezés terén nagyobb a változatosság, tán könnyebb rátalálni kifejezetten jó éttermekre. Az árak magasabbak, mint Bangkokban, de Kuala Lumpur olcsóbb Szingapúrnál. Ez vonatkozik a szállásokra is. Érdemes ellátogatni Bukit Bintang városrészbe az éjszakai piacra. A kis pálcikákra tűzött eledelekből óriási a választék.  

Ami a helyieket illeti, az iszlám miatt a viselkedés konzervatívabb, mint Thaiföldön, ugyanakkor a Kuala Lumpur-i emberek természetesebbek, szerényebbek, mint a szingapúriak.

Kuala Lumpurban a közlekedés jól szervezett. A magasvasútként működő metró amúgy nem csupán közlekedési eszköz, hanem önmagában elmegy turista látványosságnak is. A taxizás meglepően olcsó.

Kuala Lupur abban azért jobban hasonlít Bangkokhoz, mint Szingapúrhoz, hogy sok olyan városrésze és utcai környezete van, ahol a rendezetlenség az úr. A lepukkantabb helyeken viszont inkább tudunk felfedezni valamit Kuala Lumpur múltjából. A fejlett jelen és a romantikusan kaotikus múlt együttese révén érezhetjük Kuala Lumpurt izgalmas nagyvárosnak.   

Hogyan foglaljak olcsón Kuala Lumpur repülőjegyet?

Online repülőjegy keresőnk segítségével könnyedén összehasonlíthatja a légitársaságok aktuális Kuala Lumpur repülőjegy árait. Az online lefoglalt Kuala Lumpur repülőjegyeket már a foglaláskor bankkártyával is kifizetheti vagy választhatja a személyes átvételt valamelyik irodánkban.

Az online repülőjegy keresőben válassza ki, honnan indulna ( pl. Budapestről, Bécsből ). A létszám és az odaút, visszaút megadása után máris megkapja, mik a legolcsóbb Kuala Lumpur repülőjegy ajánlataink. Részletes keresés opciónk segítségével  egyirányú, több megállásos repülőjegyet is kereshet, szűkítheti a keresést csak business jegyre vagy kizárólag egy adott légitársaság Kuala Lumpur repülőjegy áraira.

Kuala Lumpurba sem Budapestről, sem Bécsből nincs közvetlen járat, útközben egyszer mindenképpen át kell szállni.

Melyik légitársaságoknak van olcsó Kuala Lumpur repülőjegye?

Budapesti indulással a legolcsóbb Kuala Lumpur repülőjegy árakat az Air China, az Air France KLMaz Air Berlin, a Qatar Airways, az Emirates, a Turkish Airlines és a  Lufthansa légitársaságok kínálják. Mellettük még érdemes akciókért figyelni oldalunkon a FinnairBritish Airways és Egyptair logójával jelzett Kuala Lumpur repjegy árakat is. Kuala Lumpurba bécsi indulással a fenti légitársaságokon kívül az Airberlin és az Etihad légitársaság ( Abu Dhabi átszállással ) is kedvező árat ad. a választék  igazán lenyűgőző, ahogy Malajzia is.

Mikor érdemes a Kuala Lumpur repülőjegyet megvásárolni és mikor olcsóbb utazni?

Kuala Lumpur főleg télen kedvelt az európai utazók körében, amikor nálunk már igazán hideg van, Kuala Lumpurban viszont nyári meleg. Nem árt tudni, hogy Kuala Lumpurban egész évben trópusi, nagyon párás meleg uralkodik: az évi átlaghőmérséklet 26 és 28 fok között van, az egyes hónapok közt pár fokos eltéréssel. Az év bármely időszakában eshet az eső, Kuala Lumpurban gyakran éppen a délutáni órákban szakad le az ég, amikor amúgy is csúcsforgalom van, és így a közlekedési állapotok még zűrzavarosabbá válnak. A legtöbb csapadék február és május illetve szeptember és november között hullik Kuala Lumpurra. Online repülőjegy keresőben mindig megtalálja a legfrissebb kuala lumpuri repülőjegy akciókat.

Hogyan jutok be a repülőtérről Kuala Lumpur központjába?

Kuala Lumpur International Airport ( KUL ):

A repülőtér Kuala Lumpur belvárosától délre, 55km távolságra terül el. A repülőtér és a város között expressz vonattal, busszal, taxival, limuzinnal is közlekedhetünk. Nagyon jól szevezett és tiszta a tömegközlekedés.

 • Taxi: 40-60 perc a menetidő. Taxiórás és kuponos taxik is vannak. Kuponos taxi: a reptéren az "Airport Taxi Coupon Counter" illetve a "Budget Taxi and Van" feliratot kell keresni. Meg kell mondani, hová mennénk, hányan vagyunk és mennyi csomagot vinnénk, eszerint kaptunk árat. Ha kevesebben ( 2-3 fő ) vagyunk, akkor a "budget taxit" válasszuk, ha többen vagy sok a csomag, akkor a "preimer taxit", ha 6-an vagyunk, akkor pedig a "family taxit". A pultnál kell fizetni és kiállítják a taxikuponunkat, amit a taxisnak kell átadni. A taxi 3 fő részére már olcsóbb ( 75 ringgit, 5700Ft ) , mint a KLIA Ekspres vonat ( 105 ringgit, 8000Ft ). A taxiórás és a kuponos taxit nagyjából hasonló árban vannak, van, amikor az egyik, van, amikor a másik megoldás az olcsóbb.
   
 • Expressz vonat: "KLIA Ekspres": 28 perc a menetidő, a vonaton ingyenes wifi és digitális szórakoztatórendszer is van! Az egyirányú jegy 35 ringgit (2700Ft), a retúr ennek a duplája, de vagy gyerekkedvezmény. Az expressz a Kuala Lumpur belvárosában található KL Sentral állomást és a reptér 1-es és 2-es termináljait köti össze. A "KLIA Transit" vonatok a reptér és a központi pályaudvar mellett még 3 helyen is megállnak ( Bandar Tasik Selatan, Putrajaya & Cyberjaya és Salak Tinggi ), ennek a menetideje 39 perc. A vonatok 15-30 percenként járnak.
   
 • Expressz busz: Express buszjárat a reptér és a KL Sentral állomás között. 30 percenként jár. Az egyirányú jegy 10 ringgit ( kb 800Ft ), a retúr 18 ringgit ( kb 1400Ft ). Gyerekeknek van kedvezmény.
   
 • Busz: Star Shuttle társaság a városközpont nagyobb szállodái és a reptér között: 18-20 ringgit irányonként ( 1400-1600Ft ).
   
 • A kuala lumpuri nemzetközi repülőtér a térképen

Még több hasznos tudnivaló Kuala Lumpurról és Malajziáról:

Híreink és érdekességek Kuala Lumpurról és a repülés világából:

A csodás maláj üdülősziget Szingapúron keresztül lesz elérhető.

A Qatar Airways öt évvel ezelőtt, 2011. január 17-én kezdte meg napi járatának üzemelését Budapest és Doha között. 2016. július 3-tól heti hétről heti tízre növekszik a járatok száma.