Montreal repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY
1 repülőtér

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással YMQ érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Montreál
2024-03-11
2024-03-17
186 400 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2024-04-28
2024-05-04
186 900 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2024-05-08
2024-05-17
188 400 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2024-03-15
2024-03-22
192 400 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2024-02-29
2024-03-05
193 500 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2024-03-21
2024-04-05
200 100 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2024-06-08
2024-06-24
200 300 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2024-04-15
2024-04-25
204 400 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2024-06-01
2024-06-15
206 200 HUF/fő-től
Budapest
Montreál
2024-04-27
2024-05-04
206 400 HUF/fő-től

Miért éppen Montreál és Kanada?

Quebec fővárosa ugyan Quebec City, de Mondreal az egyetlen nagy metropolis, amely valóban vonzza a látogatók és a dolgozók tömegeit. Quebec tartomány a kétnyelvűségének köszönhetően meglehetősen megosztó. A francia nyelv roppant módon átitatja a mindennapokat.  Sokan áhítattal néznek mindent, ami francia, sokat nagyon idegesek lesznek minettől. Például, amikor a belvárosban egy eladó automatikusan franciául kérdez, majs sértődötten válaszol angolul is. Nos , a quebeciek kicsit sznobok. Mindez akkor igazán megrázó, ha az utazó az USÁ-ból jön át a határon. Ezzel együtt Montreal a második legnagyobb francia anyanyelvű város Párizs után. És ennek tagadhatatlan előnyei is vannak: a legjobb francia éttermek, pékségek itt találhatóak. És a legjobb francia cukrászda is Montrealban van. Az Óváros esti  kivilágításban gyönyörű. 

Hogyan foglaljak olcsón Montreál repülőjegyet?

Online repülőjegy keresőnkkel megkeresheti a terveinek árban és menetrendben leginkább megfelelő Montreál repülőjegyet. A lefoglalt repjegyeket irodáinkban készpénzzel vagy interneten keresztül, bankkártyával is megvásárolhatja.

A legolcsóbb repülőjegy foglalásához írja be a kiindulási és végcél városát ( Honnan: Budapest és Hová: Montreál ), ezután a legördülő városlistában is kattintson rá a város vagy reptér nevére. Foglalhat oda-vissza vagy egy útra szóló repülőjegyet és azt is megadhatja, hány felnőtt, gyermek illetve csecsemő szeretne utazni. Adja meg az utazás dátumát, majd nyomja meg a keresés gombot. Ha egy bizonyos légitársaság ajánlatait szeretné látni vagy kimondottan prémium econony vagy business Montreál repülőjegy ajánlatokra kíváncsi, ezt a Részletes keresésre kattintva tudja beállítani.

Budapestről és Bécsből csak átszállással lehet Montreálba utazni.

Melyik légitársaságoknak van olcsó Montreál repülőjegye?

A legolcsóbb montreáli repülőjegy árakat az őszi, téli és tavaszi hónapokra lehet megtalálni. Ekkor sok tízezer forinttal olcsóbban foglalhat Montreál repülőjegyet, mint a kiemelt időszakokban. Egyrészt az árszintek is alacsonyabbak, másfelől a járatokon is több a szabad hely, mint a nyári szünetben vagy karácsony-újév környékén. Nyáron kerül a legtöbbe egy montreáli repjegy, de azért az tény, hogy időjárás szempontjából a nyár a legkellemesebb időzsak Montreál és környékének felfedezésére. Online repülőjegy keresőnkben bármelyik időpontra mindig megtalálja a legfrissebb légitársasági repülőjegy akciókat.

Budapesti indulással a legolcsóbb repülőjegy árakat a British Airways, a Turkish Airlines, az Air France KLM,a Lufthansa és az Air Transat társaságok kínálják Montreálba.
A kanadai belépés magyar  állampolgároknak vízummentes, de az ún. ETA-t minden beutazónak ki  kell váltania.

Montreálba Budapestről és Bécsből is átszállással lehet eljutni, közvetlen repülőjárat nincs.

Mikor érdemes a Montreál repülőjegyet megvásárolni és mikor olcsóbb utazni?

Márciustől májusig illetve a szeptembertől novemberig az időjárás még kellemesen enyhe és a főszezonihoz képest olcsóbbak a repülőjegyek és a szállások. Nyáron a kinti programoknak kedvez az idő, nappal igazi nyári meleg van. A Szent Lőrinc folyó mellett a magas páratartalom miatt a levegő melegebbnek érződik, mint amennyit a hőmérő mutatna. Esténként egy kardigánra vagy kiskabátra szükség lehet.

A legolcsóbb montreáli repülőjegy árakat tavaszra, őszre illetve télre lehet megtalálni. Nyárra illetve a karácsony-újévre a légitársaságok főszezoni, igen magas árakon kínálják repülőjegyeiket Montreálba.

Hogyan jutok be a repülőtérről Montreál belvárosába?

Montreálban több repülőtér is van, a legjelentősebb a Pierre-Elliott-Trudeau nemzetközi repülőtér. A tengerentúlról érkező járatok ide érkeznek és innen szállnak fel.

Az alábbiakban megtalálja a reptér legfontosabb tudnivalóit, közlekedési lehetőségeket. "Szerettük - nem annyira szerettük" bekezdésünkben extra információkat is adunk a reptér szolgáltatásairól:

Pierre-Elliott-Trudeau International Airport ( YUL ):

A montreáli nemzetközi repülőtér a város központjától 20 km-re nyugatra fekszik. Az interkontinentális és belföldi járatok egyaránt ide közlekednek. A reptérről a városba limuzinnal, taxival, minibusszal, menetrendszerinti buszokkal vagy vonattal is eljuthatunk.

  • Taxi, limuzin:Kb. 20 perc a menetidő. A belvárosba taxival fix 40 CAD-os ( kb. 8 800Ft ), limuzinnal 55-60 CAD-os ( kb. 12 000 -13 200Ft ) áron lehet bejutni. Környezetkímélő elektromos taxival is lehet utazni, az Electric Taxis Téo társaság kocsijai megtalálhatóak a reptéren.
  • Távolsági buszok: Aéronavette és Mont-Tremblant minibusztársaságok illetve a Greyhound és Orléans Express távolsági buszok járataival közvetlenül a reptérről számos kanadai város elérhető.
  • Expressz busz: 747-es gyorsjárati busza a reptér és a belváros között jár. A városban a Berri és Sainte-Catherine kereszteződésénél található Berri-UQAM metróállomásig lehet vele eljutni. A menetidő 45-60 perc, 10 CAD ( kb. 2 200Ft ), ami a montreáli busz- és villamoshálózaton korlátlan utazásra jogosít fel 24 órán belül. A jegyet a reptéren automatákból lehet megvenni, de a buszon apróval a pontos összeget leperkálva is lehet utazni. Figyelem, a buszon sem bankjegyet, sem bankkártyát nem fogadnak el, az aprópénzből sem tudnak visszaadni.
  • Busz: a 204-es Cardinal buszjárat a montreáli Dorval vasútoi pályaudvar és a reptér közt jár. 3,25 CAD ( kb 800Ft ) a jegy ára, csak apróval, a pontos összeget a buszon kifizetve lehet utazni.
  • Vonatok: A dorvali vasúti pályaudvarra ingyenes buszjárat közlekedik, amelyen a VIA Rail Canada jeggyel rendelkezők utazhatnak.

Szerettük:
  • ingyenes WiFi 60 percig. Ha ez lejárt, akkor a kapcsolat újraindításával tovább lehet internetezni.
  • ingyenes angol vagy francia nyelvű digitális könyvek tölthetőek le a reptéren kihelyezett útmutatókat követve
  • művészeti kiállítások: a reptér négy pontján kanadai művészek alkotásaiból rendezett kiállításokat lehet megtekinteni díjtalanul

Még több hasznos tudnivaló Montrealról és Kanadáról:

Híreink és érdekességek Montrealról és a repülés világából:

A portugál légitársaság új kanadai járata májustól indul!

2020. júniusától már három kanadai városba repül a török légitársaság.

Nagy népszerűségnek örvend az Air Canada Rouge járata, amelyet jövőre még korábban és sűrűbb menetrenddel indít el a légitársaság.

Az Air Transat kanadai légitársaság június 2. és október 12. között ismét elindítja közkedvelt közvetlen járatait Budapestről Kanadába.

A Qatar Airway újabb világelsőséget mondhat magáénak: a légitársaság az első, amely A350-es géppel repül az Egyesült Államokba is.

Az Air Transat kanadai légitársaság közvetlen járatot indít júniustól Budapestről Montreálba és Torontóba. A járatokra akár már 199 700Ft-tól foglalhatóak repülőjegyek.
 

A Turkish Airlines április 13-án elindította legújabb amerikai járatát, Isztambul - San Francisco útvonalon. A légitársaságnak Los Angeles után ez a második kaliforniai, valamint a 11. amerikai célállomása.

Az Air Transat - mely Kanada egyik vezető légitársasága- menetrendszerű heti járatot indít 2015.  június 17-től Torontó – Montreál – Budapest útvonalon.

A Turkish Airlines folytatja amerikai "hódító hadjáratát", a napsütéses floridai Miami lett a légitársaság legújabb desztinációja.