A TAP Portugal lesz az első A330-900neo üzemeltetője

15 állomásos "turnéra" indult a TAP új repülőgépe, amely során Amerikában, Ázsiában, Európában és Afrikában is bemutatkozik.
A TAP Portugal A330-900neo repülőgépe Mauritiuson
képek forrása: airbus.com

Márciusban a TAP Air Portugal légitársaság történelmet írt, amikor elsőként TAP Portugal pilótákkal emelkedett a levegőbe az Airbus gyár egyik tesztelés alatt lévő A330-900neo repülőgépe. Ez azért volt egyedülálló, mert a tesztrepüléseket eddig kizárólag az Airbus pilótái hajtották végre. A "kivételezésnek" igen nyomós oka volt: a portugál légitársaság lesz az A330-900neo géptípus első üzemeltetője!

Az új repülőgép-típussal nyáron számos tesztet hajtanak végre az Airbus és TAP Portugal pilótái közösen. Különböző időjárási és domborzati viszonyok közt összesen 150 órás, 15 repülőteret érintő próbarepülések, fel- és leszállások következnek. Az első fázisban a vadonatúj gép ellátogat Lisszabonba, Rio de Janeiróba, Sao Pauloba, Recifébe és Miamiba. Később Hongkong, Manila, Jakarta, Bangkok , Kuala Lumpur és Mauritius következik. Az utolsó tesztkörben útba ejti Delhit, Reykjavikot, Chicagót és Atlantát, mielőtt a gép visszatér a toulouse-i gyárba.

A TAP A330-900neo gépeit az Airspace kabin új változatával rendezik be. A gépekre felszerelt Rolls-Royce Trent 7000-es hajtóművek 14%-os üzemanyag megtakarításra képesek, így A330-900neo géptípus a leggazdaságosabb szélestörzsű utasszállító lesz.

2018-08-15

A TAP Air Portugal légitársaságról:

A TAP Air Portugal Portugália vezető légitársasága és 2005. óta a Star Alliance csoport teljes jogú tagja. A légitársaság központja Lisszabon, innen indulnak járataik Európa, Afrika, Észak- és Dél-Amerika városai felé. A TAP Portugal hálózatát 38 ország 88 város alkotja és a cég a legjelentősebb légi fuvarozó Európa és Brazília (Rio de Janeiro, Sao Paulo, Fortaleza, Belo Horizonte, Manaus ) között. A Star Alliance légiszövetség tagja.

A TAP Portugal légitársaság részletes bemutatása>>>

A TAP Air Portugal legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Lisszabon repülőjegy 34 800Ft, Porto repülőjegy 42 900Ft, Faro repülőjegy 43 500Ft, Ponta Delgada repülőjegy 68 700Ft, Funchal repülőjegy 72 400Ft!

A portugál légitársaság új kanadai járata májustól indul!

Ezzel a portugál légitársaság lesz a típus első üzemeltetője.

2019-ben megduplázza észak-amerika járatait a portugál légitársaság. Lássuk az új desztinációkat!

 Ahol csodás történelmi emlékek, bájos tengerpartok és temérdek kaland vár ránk!

Akár 70 000Ft-ot is spórolhatnak a diákok, 30 éven aluliak és a tanárok a TAP Portugal repülőjegyek árán!