Rio de Janeiro repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással RIO érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Rio De Janeiro
2025-02-25
2025-03-03
270 600 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2025-02-26
2025-03-04
315 900 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2024-11-20
2024-11-26
338 100 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2024-09-24
2024-10-03
340 270 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2024-10-21
2024-11-06
341 800 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2024-10-16
2024-11-04
342 000 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2024-11-01
2024-11-07
351 200 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2024-09-25
2024-10-03
352 612 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2024-11-11
2024-11-28
354 700 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2025-01-17
2025-02-11
358 700 HUF/fő-től

 

Miért éppen Rio de Janeiro és Brazília?

Mert most, hogy vége az Olimpiának, olcsóbbak lesznek a repülőjegyek Rióba. Mert mindenki  úgy számol, ezzel az élet is olcsóbbá válik az utazóknak.  Az elhelyezkedése, a panorámája alapján valóban a világ egyik legszebb városa Rio de Janeiro, vagy ahogy a raccsolt "r" hanggal kiejteni kell: "riu de zsáneiru". A földrajzi műveltség bátorítójaként, hadd hangsúlyozzuk azonnal, hogy Rió nem Brazília fővárosa (az  Brazíliaváros), sőt nem is a legnagyobb ( mert az Sao Paulo ). Azért Rió a maga kb. 7 és fél milliós lakosságával sem kicsike.

A rengeteg élmény közül kiemelünk rögtön ötöt. Felejthetetlen élmény a Krisztus szobor (Corcovado) előtti kilátóteraszról megcsodálni Riót, a tengeri öblöt. Akit megfogott a látvány, megismételheti sötétedés után, nem fog csalódni. De a tömegre mindkét esetben fel kell készülni. Sokak szerint még szenzációsabb élmény a Cukorsüveg meglátogatása a drótkötélpályán. Az elképesztő alakú és elhelyezkedésű magaslatról (domb, hegy?) izgalmas látvány az egyik kisebb helyi repülőtér forgalma és megdöbbentően nagyszabású a panoráma Rió fő strandjaira. Fantasztikus hangulatúak Rió fő strandjai, főleg szombatonként, amikor a parti főutat (Avendia Atlantica) lezárják a forgalom elől és bámulhatjuk a rióiak szabadidős lazaságát. A foci szerelmeseinek óriási élmény a Maracana strandion meglátogatása. Persze a nagy mázli, ha meccset nézhetünk ott, de még az üres stadion is igazán lenyűgöző. Az 5. fő riói attrakció: a helyi  emberek látványa, hétköznapi életük mustrálása. Ha leülünk egy kávézó teraszára és nézzük a járókelőket, az önmagában egy tartalmas program.   Vagy kiülünk a Copacabana strandjára és nézelődünk. Lenyűgözőek a helyi  kisnyugdíjasok, olyan örömmel strandolnak, mint az ötévesek.

Azt  gondolnánk, hogy Rió építészetileg nem olyan változatos, izgalmas, nagyszabású, mint Buenos Aires, de ez tévedés. Még a Copacabana is tele van Bauhaus épületekkel, gyönyörű modernista lakóházakkal.  Rengeteg olyan szuper negyed van, ahol az utcai élet ritmusa, a riói emberek élete a fő műsor a turista számára. Egyedi hangulata van esténként a bohém Lapa negyednek, az este is biztonságos Leblon nyugati részén szuperek az éttermek és a bárok. A turisták imádják a sarki nyitott bárokat, ahol fantasztikus természetes gyümölcsleveket lehet inni mindenféle kombinációban.

A Riói utazást tervezők gyakori problémája az, hogy vajon a rossz közbiztonság mennyire ronthatja el egy ilyen fantasztikus város felfedezésének élményét. Miközben nem bagatellizáljuk azt, hogy Rióban történnek turisták rovására (is) lopások, rablások), azért határozottan állítjuk, hogy a biztonságunk és értékeink védelmére összeszedett elővigyázatossági szabályok betartásával minimálisra csökkenhetők a kockázatok. Érdemes alaposan tanulmányozni egy ide vonatkozó alapművet: Útikritika : Rio de Janeiro - közbiztonság  

Ha valaki megengedheti magának azt, hogy elutazzon Rióba, akkor a közbiztonság miatti aggodalom még véletlenül se legyen az utazás akadálya.

Hogyan foglaljak olcsón Rio de Janeiro repülőjegyet?

Használja online repülőjegy foglaló rendszerünket Rio de Janeiro repülőjegye megvásárlásához. A weboldalunkon egyszerre láthatja a Magyarországról elérhető légitársaságok Rio de Janeiro repülőjegy ajánlatait, amelyet pár egyszerű lépésben lefoglalhat és azonnal bankkártyával vagy később, irodáinkban készpénzzel is megvásárolhatja.

Repülőjegy keresőnkben a "honnan" és "hová" helyére kezdje el begépelni, melyik városból ( például Budapest vagy Bécs ) és hová utazna ( Rio de Janeiro ). Ekkor megjelenik a városok listája, kattintson rá a város vagy reptér nevére! Állítsa be, hány főre szeretne repjegyet foglalni és adja meg az oda- és a visszaút dátumát is!

Kiválaszthatja azt is, hogy oda-vissza, egyirányú vagy egy bonyolultabb útvonalú Rio de Janeiro repülőjegyet keres. A "Részletes keresés"-re kattintva azt is kiválaszthatja, hogy csak business repülőjegy érdekli vagy kizárólag egy bizonyos légitársaság ajánlatait szeretné látni.

Akár Budapestről, akár Bécsből indulna, Rio de Janeiro felé legalább egy átszállással kell számolni.

Melyik légitársaságoknak van olcsó, akciós repülőjegye Rio de Janeiroba?

A főszezonon kívüli időszakokban a legnagyobb légitársaságok akciós árakat is meghírdetnek. Ekkor 20-30.000Ft-tal olcsóbban is foglalhat Rio de Janeiro repülőjegyet, mint akción kívül. Online repülőjegy keresőnkben mindig megtalálja a legfrissebb légitársasági repülőjegy akciókat.

Budapesti indulással általában az Air France KLM és az Alitalia kínálja a legolcsóbb Rio de Janeiro árakat. Érdemes folyamatosan figyelni a Lufthansa vagy az Iberia és a British Airways akcióit is A Turkish Airlines járataira ( két átszállással ) a Lufthansa akciós áraihoz hasonló árszinten lehet Rio de Janeiro repülőjegyet foglalni. Nemcsak budapesti, de bécsi indulással is érdemes repülőjegy keresni, sok esetben kapunk a budapesti áraknál olcsóbb Rio de Janeiro repülőjegyeket, például a TAP Portugal légitársaság gépeire.

Mikor érdemes lefoglalni a Rio de Janeiro repülőjegyet és mikor olcsóbb utazni?

Rio de Janeiro klímája remek, bármikorra tervehető rioói kiruccanás. A nyár decembertől március közepéig tart, a legmelegebb decemberben és januárban van: nappal akár 40 fok is lehet. A legesősebb hónapok is a nyáriak: decembertől áprilisig hull a legtöbb csapadék, ami futó záportól a többnapos esőig bármi lehet. A nyári szüneti időszak karácsonytól a karvevál végéig ( ált. február vége) tart, ekkor Rióban kicsit lassúbb az élet, mint áltaában. Karácsony és újév között az üzletek, vállalkozások nagyrésze is zárva van. Rio de Janeiróban a szilvesztert hatalmas felhajtással ünneplik, aminek egyik központja a híres Copacabana strand.  A második legnagyobb ünnep a riói karnevál február közepén - végén. Ha Rio de Janeiroba a kiemelt időszakokban szeretnénk utazni, már jó előre (akár fél évvel is) érdemes megvásárolni a repülőjegyet. "Télen", azaz júliustól szeptemberig hűvösebb van, nappal 20-25 fok, ami strandolásra már nem ideális, viszont városnézésre tökéletes.

A repülőtérről hogyan juthatok be Rio de Janeiroba?

Galeão - Antônio Carlos Jobim International Airport ( GIG ):

A rio de janeiroi Galeão ( RIOGaleão ) nemzetközi repülőtér a város központjától 20km-re északra terül el. A nemzetközi járatok ide érkeznek és innen indulnak.

 • Taxi: A menetidő taxival kb 30-40 perc a városközpontig vagy a Copacabanáig, de csúcsforgalomban akár egy óra is lehet. Mi ezt ajánljuk.
  Többféle módon lehet taxit fogni: 1) A vámszektor után az érkezési oldal termében lévő rádió taxis pultok valamelyikéhez megyünk és ott foglalunk taxit. 2) Engedünk az érkezési oldalon a turistákat leszólító hiénáknak és követjük őket a parkolóba a kocsijukhoz. Nem ajánljuk ezt a variációt mert drága és nem biztonságos. 3) Az érkezési oldal terméből kimegyünk az épület elé, ahol taxik állnak sorba, vegyesen rádió taxisok (kék, zöld vagy fehér színű taxikkal), vagy sárga taxik. Ez a legegyszerűbb variáció. A rádió taxik valamivel drágábbak, mint a sárgák. A rádió taxi előnye, hogy korrektebbek. A sárga taxisok között vannak simlis árdrágítók. 4) Elmegyünk az indulási oldalra és megvárjuk míg érkezik taxi elutazó utassal és egy ilyen autóba szállunk be. Ennek az az előnye, hogy olcsóbban mehetünk be a városba, mert a sofőrnek nem kell az érkezési oldalon sorba állnia.
  A taxis viteldíjaknak nagy a szórása. A turisták számára városközpontnak számító Copacabana, Ipanema negyedekbe jellemzően 50-100 reálért, azaz kb. 3000- 7000 forintért lehet eljutni. 
  A special taxik tisztábbak és udvariasabbak a sofőrök, de közel kétszer annyiba kerülnek, mint a sárga taxik
   
 • Gyorsjáratú busz (BRT): a reptér és az Alvorada buszpályaudvar között, 3,4 real a jegy ( 300 Ft ).
   
 • Busz: Real busztársaság 2018, 2918-as buszok a reptér és Alvorada közt: 14,65 real ( kb 1000 Ft ) a jegy illetve a 1001-760 és 1001-761-es buszok a reptér és Charitas között, 6,7 real ( kb 600 Ft ) a jegy. A Real társaság buszai kb. 30 percenként indulnak, légkondícionáltak és bőven van hely a poggyászoknak is. Városi buszok: 915, 925, 922 és 924-es buszok, 3,4 real a jegy ( kb 250 Ft ).
   
 • Metró: a BRT buszjáratával érhető el a legközelebbi metróállomás, a 2-es vonalon található Vicente de Carvalho állomás.
   
 • A rio de janeiroi Galeão International Airport a térképen

Santos Dumont Airport ( SDU ):

A rio de janeiroi Santos Dumont repülőtér a belvárostól keletre, a Guanabara-öbölnél terül el. Csak belföldi járatok közlekednek ide.

 • Taxi: Többféle módon lehet taxit fogni: 1) A vámszektor után az érkezési oldal termében lévő rádió taxis pultok valamelyikéhez megyünk és ott foglalunk taxit. 2) Engedünk az érkezési oldalon a turistákat leszólító hiénáknak és követjük őket a parkolóba a kocsijukhoz. Nem ajánljuk ezt a variációt mert drága és nem biztonságos. 3) Az érkezési oldal terméből kimegyünk az épület elé, ahol taxik állnak sorba, vegyesen rádió taxisok (kék, zöld vagy fehér színű taxikkal), vagy sárga taxik. Ez a legegyszerűbb variáció. A rádió taxik valamivel drágábbak, mint a sárgák. A rádió taxi előnye, hogy korrektebbek. A sárga taxisok között vannak simlis árdrágítók. 4) Elmegyünk az indulási oldalra és megvárjuk míg érkezik taxi elutazó utassal és egy ilyen autóba szállunk be. Ennek az az előnye, hogy olcsóbban mehetünk be a városba, mert a sofőrnek nem kell az érkezési oldalon sorba állnia.
 • Busz: Real busztársaság 2145-ös busza a Santos Dumont és a Galeão nemzetközi reptér közt jár, érinti a városközpontban a fő buszpályaudvart is,a jegy ára 5 real ( kb 350Ft) . Real 2018-as busza Alvorada és a Galeão nemzetközi reptér között, ami útba ejti a Santos Dumos repteret is. A jegy ára 12 real ( kb 800Ft ).
   
 • A rio de janeiroi Santos Dumont Airport a térképen

Közlekedés a repülőterek közt:

Real busztársaság 2101-es és 2145-ös buszai, 12,8 real a jegy ( kb 900Ft ). A buszok légkondícionáltak és bőven van hely a poggyászoknak is.

Még több hasznos tudnivaló Rio de Janeiroról és a Brazíliáról:

Híreink és érdekességek Rio de Janeiroról és a repülés világából:

A TAP Air Portugal Portugália vezető légitársasága és 2005. óta a Star Alliance csoport teljes jogú tagja. A légitársaság központja Lisszabon.

Ezzel a portugál légitársaság lesz a típus első üzemeltetője.

15 állomásos "turnéra" indult a TAP új repülőgépe, amely során Amerikában, Ázsiában, Európában és Afrikában is bemutatkozik.

A KLM különleges narancssárga-kék repülőgépet állít forgalomba idén nyáron. De miért lett a gép pont narancssárga? Cikkünkből megtudja!

A spanyol Iberia légitársaság június 2-ától új járatot indított, amely a magyar és a spanyol fővárost köti össze.

Az Alitalia a Skyteam légitszövetség dél-európai tagjaként heti 15 járatot üzemeltet Brazíliába: hetet Rio de Janeiroba és nyolcat Sao Pauloba.

Az Alitalia olasz légitársaság az Etihad Airways-el együttműködésben a világ több mint 400 úti céljára indít járatokat.