Narancssárga repülőgép a KLM-nél

A KLM különleges narancssárga-kék repülőgépet állít forgalomba idén nyáron. De miért lett a gép pont narancssárga? Cikkünkből megtudja!
kép forrása: Menno Mennes, nieuws.klm.com

A KLM június 14-én mutatta be egyedi festésű Boeing 777-300-as utasszállítóját. A gép törzsén a szokásos "KLM-kéket" a holland nemzeti színnel, a narancssárgával kombinálták, a kék-fehér-piros holland zászló a gép hasán szalagként fut végig. A repülőt 35 munkás négy nap alatt festette át. A munka során környezetkímélő eljárásokat használtak: több, vékonyabb rétegben került fel a gépre a festék, amelyből így kevesebbre, összesen 335 literre volt szükség. A kromát mentes festéket később könnyen le lehet majd mosni.

A narancssárga gép ötletét a KLM már tavaly ősszel bedobta. A 2015-ös " Király Napján" a közösségi médiában közzétettek képet egy narancssárga repülőről és egy kérdést: "Fessünk be egy gépet narancssárgára a következő "Király Napjára" 30 000 like és 2 500 biztatás érkezett rá, melyen felbuzdulva a KLM 2016. június közepére el is készült a narancsszínű gép festésével.

Az utasszállító nemsokára menetrendi forgalomba áll és a KLM útvonalhálózatában több városban is felbukkanhat. Ami már most biztos, hogy a HP-BVA lajstromjelű KLM gép Amszterdam és Rio de Janeiro között fog közlekedni a nyári Olimpia ideje alatt és augusztus 22-én ez lesz az "Aranygép", amelyik a holland sportolókat hazaviszi.

képek forrása: Feike Westenbroek, Marco Spuyman, Tom Kool, Menno Mennes, blog.klm.com és nieuws.klm.com
2016-06-20

Az Air France KLM légitársaságokról:

Az Air France és KLM szövetségre lépése óta a légiközlekedés egyik legmeghatározóbb vállalatává vált. A francia és holland légitársaság 552 gépből álló flottával rendelkezik és gépeikkel 103 ország 231 úticéljára juthatunk el. Két központi repülőterük az amszterdami Schiphol és a párizsi Charles de Gaulle. Partnerükkel, az amerikai Delta légitársasággal napi 250 járatot teljesítve a legnagyobb transzatlani fuvarozónak számítanak.

Az Air France KLM a Skyteam légiszövetség tagja. Törzsutasprogramjuk a Flying Blue.

Olvasson még több érdekességet és hasznos információt az Air France KLM légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

Az Air France KLM legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

New York repülőjegy 151 600Ft, Toronto repülőjegy 157 700Ft, Miami repülőjegy 184 400Ft, Punta Cana repülőjegy 210 300Ft!

A 2019-2020-as téli idényben Seychelle már Air France járatokkal is elérhetővé válik Párizsból.

2019. május 3-tól ezt a texasi város is elérhető a holland légitársaság gépeivel.

2019. május 23-án indult a francia légitársaság legújabb dél-amerikai járata.

Tényleg egy élő ember mutatja a pontos időt? Eláruljuk!

Ismerje meg az Air France KLM légitársaságok kínálta plusz szolgáltatásokat és fedezze fel velük Amerikát -  most akciós repülőjegy árakon!

2019-es téli szezonban a costa ricai Guanacaste tartomány is bekerül a KLM desztinációi közé.

2019. június 6-tól indul a holland légitársaság legújabb amerikai járata.

Mert a repülőn felszolgált étel lehet egészséges is!

A KLM Holland légitársaság egyik menetrendszerinti járatát személyesen a holland király vezette a minap.

2019. március 31-től indul a francia légitársaság közvetlen járata Párizsból.