Adok egy tippet: Portugália!

 Ahol csodás történelmi emlékek, bájos tengerpartok és temérdek kaland vár ránk!
TAP Portugal: 2017 nyarától visszatér a Lisszabon-Budapest járat!
kép forrása: dreamstime.com

A TAP Portugal légitársaság heti hat napon szállítja az utasokat Budapestről Lisszabonba. A kényelmes három és fél órás utazás alatt kellemes meleg ételt, kiváló portugál borokat szolgálnak fel, s már a portugál vendégszeretetből is ízelítőt kapunk a barátságos személyzettől. Az ülések dönthetőek, és a business osztályon 2-2 üléssel a teljes komfortot biztosítják.

A portugál légitársaság menetrendje alkalmazkodott az itthoni igényeknek is, így akár üzleti, akár magán célból utazunk, megtaláljuk a számunkra megfelelő napokat, órákat. Lisszabon érintésével a TAP Air Portugal ragyogó csatlakozást kínál Madeira vagy Azori-szigetekre, de Portó és Faro is könnyedén elérhető, köszönhetően a jó csatlakozásnak.

Miért kínálom Lisszabont? Bár a város alaposabb megismerése több napot, akár heteket is igénybe vehet, annyi itt a látni- és tennivaló. A világörökségi Jeromos Kolostor, mellette a Felfedezések Emlékműve, a Szent György kastélyt szegélyező középkori Alfama és a várostervezés mintapéldájaként szolgáló Baixa negyedek mindenképpen szerepeljenek a programban. A kuriózumokra vágyók azonban semmiképpen ne hagyják ki az Elevador de Santa Justa tetejéről nyíló panorámát, a hosszas utazást a 28-as villamoson, amely szűk sikátorok közt kanyarogva mutatja be az Alfama negyedet.

Szintén melegen ajánlott a Jeromos Kolostor közelében található cukrászda felkeresése, ez ugyanis a legfinomabb portugál sütemény, a pastel de Belém (máshol pastel de nata, leveles tésztakosárkába töltött vaníliás krém) szülőhelye. A különleges kávéházi élményekre szomjazók keressék meg a Chiado negyedben a Brasileira nevű intézményt, amelynek teraszán a híres portugál költő, Fernando Pessoa bronzszobra mellett kortyolhatjuk presszókávénkat.

És akinek nincs ideje múzeumba menni, vegye igénybe a metrót, amelynek minden állomását műalkotás-értékű csempeképek és helyenként kortárs design jellemzi. Az állatbarátoknak kötelező program az Óceanárium, amely Európa legnagyobb akváriumában mutatja be a tengerek és óceánok élőlényeit. Mellette pedig megismerheti az 1998-as világkiállítás helyszínéül szolgáló negyedet, ahol most szórakoztató- és sportközpontok kaptak helyet, kiállítócsarnokkal és bevásárlóközponttal kiegészítve. Esténként egy fado-bárban hallgatható meg a fentebb már említett műfaj, utána pedig érdemes meglátogatni az itt igen nagy számban található éjszakai bárok, szórakozóhelyek és koncerttermeket, ahol biztosan találunk az ízlésünknek és vérmérsékletünknek megfelelő műfajt.

Lisszabonból HÉV-jellegű vonatok viszik az utasokat a tengerparti Estorilba és Cascaisba, ahol kellemes kisvárosi hangulatot, nyaranta pedig kiváló strandokat találunk Európa egyik legnagyobb kaszinója mellett. Ugyanígy vonattal juthatunk el Sintrára, a portugál királyok egykori nyári rezidenciájához, ahol két épen maradt és egy kissé romosabb kastélyt tekinthetünk meg hegyvidéki környezetben.

Nyolc jó érv a TAP Air Portugal légitársaság mellett:
  1. A TAP Air Portugal télen is heti 6 alkalommal köti össze Budapestet és Lisszabont.
  2. A közvetlen Budapest Lisszabon járat menetideje 3,5 óra.
  3. A légitársaság a portugál és magyar főváros között kényelmes 165 üléses Airbus 320-as gépekkel közlekedik.
  4. A fedélzeten ingyenesek a felszolgált meleg ételek és italok -köztük a finom portugál borok is.
  5. A legalacsonyabb árszint kivételével díjmentesen feladható fejenként 1 db 23kg-os poggyász.
  6. Az utazás előtt 36 órával az internetes check-in során lehet ülőhelyet választani.
  7. Lisszabonon keresztül a portugál és spanyol desztinációk mellett 9 brazil és 4 észak-amerikai város érhető el.
  8. A TAP járata színvonalas és széleskörű szolgáltatásaival mindig kellemes élménnyé teszi az utazást.

2017-12-05

A TAP Air Portugal légitársaságról:

A TAP Air Portugal Portugália vezető légitársasága és 2005. óta a Star Alliance csoport teljes jogú tagja. A légitársaság központja Lisszabon, innen indulnak járataik Európa, Afrika, Észak- és Dél-Amerika városai felé. A TAP Portugal hálózatát 38 ország 88 város alkotja és a cég a legjelentősebb légi fuvarozó Európa és Brazília (Rio de Janeiro, Sao Paulo, Fortaleza, Belo Horizonte, Manaus ) között. A Star Alliance légiszövetség tagja.

A TAP Portugal légitársaság részletes bemutatása>>>

A TAP Air Portugal legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Lisszabon repülőjegy 34 800Ft, Porto repülőjegy 42 900Ft, Faro repülőjegy 43 500Ft, Ponta Delgada repülőjegy 68 700Ft, Funchal repülőjegy 72 400Ft!

A portugál légitársaság új kanadai járata májustól indul!

Ezzel a portugál légitársaság lesz a típus első üzemeltetője.

2019-ben megduplázza észak-amerika járatait a portugál légitársaság. Lássuk az új desztinációkat!

15 állomásos "turnéra" indult a TAP új repülőgépe, amely során Amerikában, Ázsiában, Európában és Afrikában is bemutatkozik.

Akár 70 000Ft-ot is spórolhatnak a diákok, 30 éven aluliak és a tanárok a TAP Portugal repülőjegyek árán!