Közvetlen járatok Amerikába Budapestről

A 2018-as nyári idényben már 4 amerikai város, Chicago, New York, Philadelphia és Torontó lesz elérhető átszállás nélkül Budapestről.
Közvetlen járatok Amerikába Budapestről
kép forrása: pixabay.com user: ArtisticOperations

Május első hetében egyszerre három vadonatúj járatot is avathattunk Budapesten. Május 3-tól indult a LOT első Budapest-New York járata, május 5-én pár perces eltéréssel az American Budapest-Philadelphia és a lengyelek Budapest-Chicago közvetlen járata startolt el.
 
Közvetlen járatok Amerikába Budapestről: New York
kép forrása: shutterstock.com

A LOT amerikai járatai egész évben üzemelnek, new yorki hetente négyszer, a chicagói járata hetente kétszer közlekedik.  Budapest és az Egyesült Államok között a LOT egyik Boeing 787-8-as Dreamlinere repül, amely most a legmodernebb utasszállítók egyike. A járatokra turista, prémium turista és business repülőjegy is vásárolható, mert a Dreamlinereken 213 turista osztályos mellett 21 prémium turista és 18 business ülés van. A turista osztályon utazók foglalhatnak un. "Main Cabin Extra" helyet is, amely a hagyományos turista osztályéhoz képest nagyobb (35-36 colos) lábhelyet és beszálláskor, kiszálláskor elsőbbséget biztosít.
 
Közvetlen járatok Amerikába Budapestről: Chicago
kép forrása: shutterstock.com

2011-ben már járt American repülőgép Budapesten, akkor New Yorkot közötte össze a magyar fővárossal. Most a New Yorktól nagyjából 150km-re lévő Philadelphia lesz elérhető az amerikai légitársaság B767-es utasszállítóival, amelyek 2 osztályon (business és turista) összesen 209 utas tudnak szállítani. Az American légitársaság Budapest-Philadelphia járata 2018. május 4-étől október 27-ig naponta közlekedik. A légitársaság ezzel a járattal a philadelphiai bázisát kívánja erősíteni, ahonnan a magyar utasok számára is elérhető lesz 160 egyesült államokbeli, kanadai, karib-szigeteki és latin-amerikai célállomás.
 
Közvetlen járatok Amerikába Budapestről: Philadephia
kép forrása: shutterstock.com

A kanadai Torontóba már évek óta létezik közvetlen járat: a sort az Air Transat nyitotta meg 2015-ben Budapest-Montreál-Torontó járatával, amelyet 2016. júniusában követett az Air Canada Rouge.

Az Air Transat ugyan nem tért vissza Budapestre 2017-ben, de az Air Canada 2017-ben és 2018-ban sűrítette torontói járatait. 2018-ban korábban, már áprilisban elindította a Budapest Torontó  közvetlen járatot, amely idén június 20. és szeptember 20. között már naponta közlekedik. Az őszi-tél időszakban sem kell lemondani erről a nagyszerű lehetőségről: egészen 2019. január 7-ig heti 3 járatpár marad a menetrendben, hétfőn, csütörtökön és szombaton. Az Air Canada terveiben szerepel, hogy 2019. áprilisától ismét elindítja a közvetlen járatát.

Budapestre az Air Canada Rouge B767-300-as repülőgépei járnak, összesen 280 db turista és prémium turista osztályos (Premium Rouge) ülőhellyel. Az utastér elején található Premium Rouge osztály emelt szintű szolgáltatásokat kínál: szélesebb, jobban dönthető ülések, nagyobb lábtér, elsőbbségi beszállás, két feladható bőrönd és prémium minőségű fedélzeti ellátás. A turista osztály elején kaptak helyett Rouge Plus ülések, amelyek 17cm-rel nagyobb lábteret és ingyenes ülőhely választást biztosítanak.

Az Air Canada Rouge gépével a 60 kanadai desztináció mellett további 57 Egyesült Államokbeli úti cél érhető el Torontón keresztül könnyedén. Amennyiben Torontóból utazik az Egyesült Államokba, érkezéskor időt takaríthat meg: az amerikai útlevél- és vámvizsgálatot már Torontóban elvégzik, így erre az USÁ-ban már nem kerül sor.
 
Közvetlen járatok Amerikába Budapestről: Toronto
kép forrása: shutterstock.com

2018-05-07

Az Air Canadáról és az Air Canada Rouge-ról:


Az 1937. óta működő Air Canada légitársaság Kanada legnagyobb menetrend szerinti fuvarozója. Öt kontintensen több mint 200 vároba szállít utasokat. Fő csomópontja a torontói Pearson nemzetközi repülőtér. Az elsősorban vakációs úti célokra szakosodott leányvállalata, az Air Canada Rouge a nyári szezonban közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Toronto között.

Az Air Canada és Air Canada Rouge a Star Alliance légitársasági csoport tagjai.

Olvasson még több érdekességet és hasznos információt az Az Air Canada légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

Az Air Canadáról és az Air Canada Rouge legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Torontó repülőjegy 165 300Ft, Montreál repülőjegy 167 100Ft, Vancouver repülőjegy 200 800Ft, Calgary repülőjegy 202 000Ft!

Az Air Canada járata 2022. május 4-tól hetente háromszor közlekedik Torontó és Budapest között.

Az Air Canada Rouge járata 2020. március 30-tól hetente háromszor közlekedik Torontó és Budapest között.

Az Air Canada Rouge közvetlen járata 2019. tavaszától őszig közlekedik és még több átszállási lehetőséget kínál, mint eddig.

Az Air Canada Rouge járata 2019. január 7-ig hetente háromszor közlekedik, de a tervek szerint egy 3 hónapos szünet után áprilisban újra visszatér Budapestre.

Nagy népszerűségnek örvend az Air Canada Rouge járata, amelyet jövőre még korábban és sűrűbb menetrenddel indít el a légitársaság.