Air Canada légitársaság bemutatása

Az Air Canada légitársaság Kanada legnagyobb menetrend szerinti légitársasága. A cég öt kontinens több mint 200 úti céljára szállít utasokat.
Air Canada légitársaság bemutatása
képek forrása: flyrouge.com és GLOBAIR s.r.o. - GSA for AIR CANADA

Kanada legnagyobb menetrend szerint légitársaságát 1937-ben alapították. Mostanra az egyik leggyorsabb ütemben fejlődő észak-amerikai fuvarozóvá vált, amely öt kontinensen már több mint 200 városba közlekedik. Az Air Canada cégcsoport két leányvállalata az Air Canada Express és Air Cananda Rouge. Az előbbi a rövidtávú, belföldi útvonalakon repül, az utóbbi pedig szezonális és vakációs úti célokra specializálódott.

Az Air Canada fő központjai Toronto, Montreal, Vancouver és Calgary repülőterei. A légitársaság útvonalhálózatában 63 kanadai, 56 egyesült államokbeli és világszerte még 86 desztináció ( köztük Budapest ) található meg.

A légitársaság flottáját 363 gép alkotja, amelyben a legkisebb Beechcraft repülőtől a legmodernebb Boeing 787 Dreamliner és 777-300ER típusokig sokféle típus megtalálható. Az Air Canada 2016 év végéig összesen 21 Boeing 787 Dreamlinert szeretne menetrendbe állítani, és 2019 év végéig összesen 37 db Dreamliner kerülne a flottába. A Dreamlinerek jelenleg Vancouver és Ázsia ( Shanghai, Peking, Tokió, Szöul ) illetve Torontó és Dubai, Delhi, Tel Aviv, Koppenhága, London, Párizs, Milánó, Zürich ) közt teljesítenek szolgálatot.

Az Air Canadát a Skytrax szakmai szövetség négy csillagos légitársaságként tartja számon. A Global Traveler magazin olvasói szerint 2014-ben az Air Canada értékelése szerint "a legjobb észak-amerikai légitársaság" volt, a Business Traveler magazin szerint pedig a "a legjobb észak-amerikai légitársaság, amely nemzetközi útvonalakon repül".

Az Air Canada a Star Alliance légitársasági szövetség egyik alapítótagja is. A Star Alliance tag légitársaságokkal közösen közel 550 desztináció érhető világszerte.
 

Budapest - Torontó közvetlen járat: Air Canada Rouge

Budapest és Torontó között tavasztól őszig az Air Canada Rouge légitársaság repül Boeing 767-300-as gépekkel. Az Air Canada Rouge 2012-ben jött létre az Air Canada leányvállalatként, flottája most 46 gépből áll. Az Air Canada Rouge Kanadából az USA, Mexikó, a Karib-térség népszerű üdülőhelyeire repül, de Európa ( például Budapest ) és Afrika felé is indít szezonális járatokat.

Az Air Canada Rouge B767-300-as repülőgépein 258 "rouge" ( hagyományos turista ), 39 "rouge Plus" ( nagyobb lábterű turista ) és 24 "Premium rouge" ( prémium turista ) osztályos ülés található.

Az Air Canada Rouge járataival repülve a magyar utazók számára is adott a lehetőség, hogy karibi vagy mexikói vakációjukat pár napos torontói városnézéssel toldják meg. A fedélzeti szórakozásról széles kínálat gondoskodik, amelyet saját okoseszközünkön is hallhatunk/láthatunk, az előzetesen telepített applikáció segítségével. Akinek nincs ilyen készüléke, a fedélzeten 10 dollárért bérelhet iPadet.

Az Egyesült Államokba utazók számára nagy könnyebbséget jelent, hogy az Air Canada már Torontóban, indulás előtt lehetőséget ad az amerikai útlevél és vámvizsgálatra. Ezzel a pre-clearance szolgáltatással elkerülhető az USA repülőterein tapasztalható hosszas sorbanállás az „immigration" pultoknál. Fontos tudni, hogy a Kanadán át az USÁba utazóknak az amerikai beutazási engedély (ESTA) mellett rendelkezniük kell a kanadai beutazási engedéllyel, az eTA-val is.


Premium Rouge osztály:


A prémium osztályon utazók kiemelt szolgáltatásokat élvezhetnek már a repülőtérre érkezéstől a leszállásig:
 • Elsőbbségi beszállás és csomagkezelés
 • Maple Leaf Lounge használata díjmentes a Kanada és USA közt közlekedő járatok utasainak, a Budapest és Toronto között utazók díj ellenében vehető igénybe
 • 2 db 32 kg-os bőrönd adható fel ingyen
 • Prémium minőségű ételek, üdítőitalok és alkohol fogyaszthatóak ingyenesen
 • 47 cm széles, jobban hátradönthető ülések
 • 18 cm-rel több hely a lábnak
 • Forró törölköző, kényelmi csomag és párna
 • Elektromos csatlakozó
 • Fedélzeti szórakozás: az utasok a kiosztott iPadeken élvezhetik a szórakoztató műsorokat


Rouge osztály:

 • modern, vékonyított ülések, a kényelem és a több hely érdekében
 • Európa és Kanada között: ingyenesen felszolgált meleg étkezés, üdítőitalok és ropogtatnivalók
 • Fedélzeti szórakozás: az utas saját laptopján, mobiltelefonján vagy tabletjét wifin keresztül elérhetőek a szórakoztató műsorok
 • 10 dollárért bérelhető iPad a repülés idejére, extra tartalmakkal


Rouge Plus ülések - extra szolgáltatások a turista osztályos utasoknak is:


Plusz hely a turista osztályon, kis felár ellenében:
 • előzetes ülőhely foglalás
 • 17 cm-rel nagyobb lábtér, mint a "rouge" ülőhelyek esetében

Az Air Canada rouge egyike azoknak az észak-amerikai légitársaságoknak, amelyek elsőként online (stream-elt) szórakoztató rendszert biztosítanak utasainak a repülőút során. A "player" elnevezésű rendszer mindazon utasok számára elérhető, akik letöltik az ingyenes "player app"-ot a laptopjukra, vagy Apple® és Android® eszközeikre. Az Air Canada Rouge bevezeti továbbá fedélzeti Apple iPad® kölcsönzési szolgáltatását, melynek keretében iPad Air 2® tableteket biztosítanak utasaiknak, melyekre felkerültek a legfrissebb hollywoodi újdonságok és a legnépszerűbb egy vagy két játékost támogató iPad® játékok. Az iPad kölcsönzés a Premium rouge kabin tulajdonosok számára térítésmentesen elérhető.


2019-07-23

Az Air Canadáról és az Air Canada Rouge-ról:


Az 1937. óta működő Air Canada légitársaság Kanada legnagyobb menetrend szerinti fuvarozója. Öt kontintensen több mint 200 vároba szállít utasokat. Fő csomópontja a torontói Pearson nemzetközi repülőtér. Az elsősorban vakációs úti célokra szakosodott leányvállalata, az Air Canada Rouge a nyári szezonban közvetlen járatot üzemeltet Budapest és Toronto között.

Az Air Canada és Air Canada Rouge a Star Alliance légitársasági csoport tagjai.

Olvasson még több érdekességet és hasznos információt az Az Air Canada légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

Az Air Canadáról és az Air Canada Rouge legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Torontó repülőjegy 165 300Ft, Montreál repülőjegy 167 100Ft, Vancouver repülőjegy 200 800Ft, Calgary repülőjegy 202 000Ft!

Az Air Canada járata 2022. május 4-tól hetente háromszor közlekedik Torontó és Budapest között.

Az Air Canada Rouge járata 2020. március 30-tól hetente háromszor közlekedik Torontó és Budapest között.

Az Air Canada Rouge közvetlen járata 2019. tavaszától őszig közlekedik és még több átszállási lehetőséget kínál, mint eddig.

Az Air Canada Rouge járata 2019. január 7-ig hetente háromszor közlekedik, de a tervek szerint egy 3 hónapos szünet után áprilisban újra visszatér Budapestre.

A 2018-as nyári idényben már 4 amerikai város, Chicago, New York, Philadelphia és Torontó lesz elérhető átszállás nélkül Budapestről.