Az Air China légitársaságé az első A350-es Kínában

Júliustól kezdve folyamatosan érkeznek Kínába a vadonatúj Airbus A350-900 XWB repülőgépek.
Az Air China harmadik A350-ese a 2019-es virágkiállítást reklámozó festéssel
Képek forrása: airchina.com és @airchina Twitter

2018. júliusától kezdve folyamatosan veszik át a francia Airbus cégtől az Air China, a Sichuan Airlines, a China Eastern Airlines, China Southern és a Hainan légitársaságok az új generációs A350 XWB repülőgépeiket. Az első A350-es típusú utasszállítót az állami tulajdonú Air China "kapta kézhez" és ez a vadonatúj a repülőgép augusztus 1-jén repült először, Peking és Csengtu között.

Az egyedülálló hajlított szárnyvégeknek köszönhetően az A350 XWB a többi géptípushoz képest gyorsabban, de üzemanyagtakarékosabban repül. A hajóművei a kisebb üzemanyag-fogasztásnak köszönhetően 25%-kal kevesebb széndioxidot bocsátanak ki, mint a hasonló típusú utaszállítóké.

Az utastérben is innovatív megoldások teszi élménnyé a hosszú repülőutakat: szélesebb és magasabb utastér, egyedi világítás, nagyobb ülések és lábtér várja a légitársaság vendégeit.

Az Air China  még 2010. novemberében írt alá szerződést tíz darab A350-900 XWB-re, így a típus tizenkilencedik üzemeltetője lesz. A harmadik A350-es gépük különleges festést kap, amely a 2019-es pekingi nemzetközi kertészeti expót reklámozza majd.
A kép forrása:  @airchina Twitter

Az Air China Kína legnagyobb légitársasága, 39 ország 66 városába repül. Kínán belül további 115 városba (pl. Shanghai, Wuhan, Csengtu, Hsziamen) és 3 régiós központba (Hongkongba, Makaóba és Tajvanon Taipei-be) közlekednek gépei. Az Air China Budapestet és Pekinget heti négy alkalommal közvetlen járattal köti össze.
 
2018-08-09

Az Air Chináról:


Az 1988-ban alapított Air China Kína nemzeti légitársasága. Flottája 628 gépből áll, a járatok 184 városba, köztünk Budapestre is közlekednek. A légitársaság központi repülőtere Peking. A légitársaság a Kínai Köztársaság "arca" is, a cég filozófiája szerint a megbízhatóság, kényelem, komfort és választék áll a középpontban. Az Air China számos rangos kínai és nemzetközi elismerést elnyert, Kína 10 legerősebb, nemzetközi szinten is számon tartott brandje közé tartozik. A Skytrax 2011-ben "négycsillagos légitársaságnak" minősítette.

Az Air China a Star Alliance légitársasági csoport tagjai.

Olvasson még több érdekességet és hasznos információt az Az Air China légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

Az Air China legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

A repülőjegy akciók feltöltés alatt

Miért érdemes az Air China légitársaságot választania következő utazásához? Tudja meg cikkünkből!

2015. május 1-jétől újra van közvetlen, menetrend szerinti repülőjárat Budapest és Peking között. A China Airlines hetente 4 járattal köti össze a magyar és a kínai fővárost.