Aeroflot légitársaság bemutatása

Az Aeroflot a Skyteam légitársaság szövetség tagja, velük közösen 177 ország több, mint ezer városába vásárolhatnak repülőjegyet utasaik.
kép forrása: Mike Laptev, aeroflot.ru

Az Aeroflot Oroszország nemzeti légitársasága. A céget még 1923-ban alapították, így egyike a legrégebbi, ma is működő légitársaságoknak.

A légitársaság központja a moszkvai Seremetyevo repülőtér, ahol a 2009-ben átadott D terminál a "főhadiszállásuk". A D terminált az orosz légitársaság gépei és a Skyteam partner társaságok használják.

Az Aeroflot repülőgépei 52 ország 146 úti céljára (ebből 41 orosz városba) közlekednek. A légitársaság elsősorban az oroszországi illetve távol-keleti desztinációkra üzemeltet járatokat. Legnépszerűbb úti céljai: Szöul, Delhi, Peking, Shanghai, Kanton, Ulánbátor, Bangkok, Hanoi és Saigon.

A cég fiatal flottával büszkélkedhet, mely 241 repülőgépből áll. Megtalálhatóak benne a legmodernebb Airbus A320 és A330,  Boeing B737-NG és B777 géptípusok valamint az orosz fejlesztésű Sukhoi SuperJet-100 utasszállító is. A légitársaság ezen felül már vásárlási szerződést között Airbus A350-es és Boeing B787-es gépekre is.

Az Aeroflot 4 csillagos Skytrax státusszal rendelkezik, és 2018-ban Skytrax World Airline Awards-on immár hetedik alkalommal választották meg Kelet-Európa legjobb légitársaságává. Az Aeroflot ötcsillagos globális légitársasági rangot kapott az amerikai APEX repülési szövetségtől.

Az Aeroflot orosz légitársaság a Skyteam légiszövetség tagja.

2014-11-27
 

Az Aeroflot légitársaságról:

Az orosz nemzeti légitársaságot 1923-ban alapították. Központja a moszkvai Seremetyevo repülőtér, ahonnan 52 ország 146 városába repülnek.Legnépszerűbb úti céljai: Szöul, Delhi, Peking, Shanghai, Bangkok, Hanoi és Ho Chi Min Város. A Skyteam légiszövetség tagja.

Tudjon meg még több érdekességet a légitársaságról a Aeroflot légitársaság bemutatása oldalunkon!

Az Aeroflot legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

A repülőjegy akciók feltöltés alatt

Az Aeroflot orosz légitársaság október végétől vadonatúj A350-es utasszállítóival repül Szingapúrba.

Az orosz légitársaság növeli járatainak gyakoriságát Thaiföld egyik legkedveltebb üdülőparadicsomába.

Az Aeroflot idén két kategóriában is elnyerte a rangos Skytrax World Airline Awards díjat.

Egy év alatt duplájára növelte budapesti járatainak számát az orosz légitársaság.

Sydney, Melbourne és Auckland is elérhetővé vált az orosz légitársaság utasai számára.