Hanoi repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY
1 repülőtér

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Hanoi érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Hanoi
2024-08-29
2024-09-11
216 300 HUF/fő-től
Budapest
Hanoi
2024-08-29
2024-09-11
216 300 HUF/fő-től
Budapest
Hanoi
2024-08-29
2024-09-04
217 400 HUF/fő-től
Budapest
Hanoi
2024-09-05
2024-09-18
217 400 HUF/fő-től
Budapest
Hanoi
2024-09-19
2024-10-16
223 600 HUF/fő-től
Budapest
Hanoi
2024-09-19
2024-10-09
238 600 HUF/fő-től
Budapest
Hanoi
2024-09-19
2024-10-02
243 100 HUF/fő-től
Budapest
Hanoi
2024-09-26
2024-10-07
264 700 HUF/fő-től
Budapest
Hanoi
2024-09-05
2024-09-19
273 000 HUF/fő-től
Budapest
Hanoi
2024-09-05
2024-09-24
277 100 HUF/fő-től

 

Miért éppen Hanoi? Miért  éppen Vietnám?

Egyre többet hallani azt az utazói véleményt, hogy Hanoi sokkal hitelesebben vietnámi nagyváros, mint a fejlettebb, de már túlságosan is kozmopolita Saigon.  Hanoi a maga módján egyfajta délkelet-ázsiai Párizsa sugárutakkal, a sajátos eleganciájával, kifinomultságaival, művészeti érzékenységeivel.  Ugyanakkor van valami egzotikus nyersessége a rengeteg szatócsbolttal, a családi élet utcai történéseivel és főleg a sok kifőzdével. Sokan azért kedvelik Hanoit, mert a nagy népesség dacára sok olyan kis környéke van, ami lehetne akár egy kisvárosban is.  Hanoiban sokkal kevesebb a toronyépület, mint Saigonban, a házak többsége nem magas, s emiatt a városkép valahogyan kellemesebb az egyszerűségében.  

A forgalom azért igazán nagyvárosi, rendkívül mozgalmas. Saigonhoz hasonlóan itt is kihívás a turista számára az úttesten való átkelés a robogók, motorkerékpárok áradatán keresztül. Gyorsan el lehet sajátítani a megfelelő technikát.

Hanoi lakói a saigoniakhoz képest visszafogottabbak, távolságtartóbbak  az idegen turisták irányában. Azért nagyon is segítőkészek, de nem tolakodóan és ehhez nem mosolyognak, mint mondjuk Thaiföldön.

A nevezetességek viszonylag szűk területen, egymáshoz közel vannak s így a turista gyalog praktikusan teljesítheti a nevezetességek meglátogatásának kellemes kötelezettségét. Kötelező meglátogatni az Egyoszlopú pagodát, a Ho Shi Minh mauzóleumot (fura élmény), az irodalom templomát. A vízi bábszínház a turisták egy részének bejön, másoknak nem.

A turistának nem csupán a híres nevezetességek meglátogatásával kell eltölteni az időt. Rengeteget érdemes gyalogolni és kis. szűk utcákban nézni, bámulni az életjeleneteket. Csuda jó program.

Hanoiban jókat lehet enni,az utcákon terjednek a csodás illatok, a turista legszívesebben folyton enne, ahogy a helyiek –  az a látogató érzése – meg is teszik.        

Hogyan foglaljak olcsón Hanoi repülőjegyet?

Hasonlítja össze online repülőjegy keresőnkben egyszerre több légitársaság Hanoi repülőjegy ajánlatát! A vista.hu-n lefoglalt repülőjegyet irodáinkban készpénzzel vagy interneten keresztül, bankkártyával is megvásárolhatja.

Az online repülőjegy keresőben kiválaszthatja, hogy Budapestről, Bécsből vagy más városból indulna, megadhatja az utazás dátumait és hogy hány főre ( felnőtt, gyermek vagy csecsemő ) keres repülőjegyet. Oldalunkon foglalható egyirányú, odavissza vagy többszakaszos ( bonyolult útvonalas, útmegszakításos, körutazásos ) Hanoi repülőjegy is. A Részletes keresés opcióra kattintva további kívánságait is megadhatja: milyen osztályra vagy milyen légitársaságra szóló Hanoi repjegy ajánlatokat kíván látni.

Hanoi repülőjegy foglalása előtt fontos tudni, hogy Budapestről vagy Bécsből indulva is csak átszállásos lehetőségek vannak.
Fontos még tudni egy vietnámi utazás szervezésekor, hogy magyar állampolgároknak vízum köteles a belépés Vietnámba.

Melyik légitársaságoknak van olcsó Hanoi repülőjegye?

Budapesti indulással a legolcsóbb repülőjegy árakat a Qatar Airways és Emirates kínálja, de mellettük érdemes még az Aeroflot, a Turkish Airlines, a  KLM árait is megnéznie. Érdemes a Vietnam Airlines repülőjegy akcióit is figyelni. Bécsből a fenti légitársaságokon kívül a China Airlines akciós áraira is érdemes lecsapni. Hanoiba a vietnámi nemzeti légitársaság csak Nyugat-Európából repül, velük párizsi, frankfurti vagy londoni átszállással lehet utazni Budapestről és Bécsből egyaránt.

Mikor érdemes a Hanoi repülőjegyet megvásárolni és mikor olcsóbb utazni?

Vietnámban ugyan két évszakot lehet megkülönböztetni, a forró és esős nyarat valamint a száraz és hideg telet, de Hanoiban a fekvésének köszönhetően mégis négy évszak van. Utazásra a legideálisabb a tavasz és az ősz. A tavasz Hanoiban februártól áprilisig tart, ilyenkor nappal 15-20 fok van, némi esővel. Vietnám legnagyobb fesztiválja, a Tet is január végére vagy február elejére esik, ilyenkor különösen színesek a vietnámi utcák. A Tet általában egy hétig tartés a holdnaptár határozza meg, melyik évben mikorra esik ez az ünnep. A Tet ideje azonban nem a spórolós utazók kedvence: ilyenkor hamar elkapkodják az olcsó repülőjegyeket és a városban is minden drágább. Nyáron ( május - augusztus ) igen nagy a forróság és a pára, hatalmas esőzésekkel. Az utazásra tavasz mellett még az őszt javasoljuk: szeptember közepétől november végéig még kellemesen langyon ( 25 fok) a hőmérséklet, sokat süt a nap és az őszi falevelek színkavalkádja is ámulatba ejtő. Télen ( decembertől februárig ) már jelentősen lehül az idő, akár 10 fokra is csökkenhet a nappali hőmérsélket, amit a párás levegő miatt még csípősebbnek érezhetőnk.  Online repülőjegy keresőben mindig megtalálja a legfrissebb légitársasági repülőjegy akciókat Hanoi utazásához.

Hogyan jutok be a repülőtérről Hanoi központjába?

Hanoi - Noi Bai Airport ( HAN ):

A Noi Bai repülőtér Hanoi központjától 27 km-re északkeletre terül el. A reptér a Vietnam Airlines nemzeti légitársaság központja.
  • Taxi: A repülőtéren külön taxidroszt található. Ragaszkodjunk a taxióra bekapcsolásához! A taxi viteldíja kb. 320 000 vietnami dong, ami kb. 4100Ft vagy 14 USD. A menetdiő kb 30 perc.
  • Minibusz: A Vietnam Airlines városi irodája ( a Quang Trungon ) és a reptér között közlekedik, egy útja a jegy ára 32 000 dongt ( kb 2 USD vagy 500Ft). A város több pontjáról ( szállodáktól ) is meg lehet rendelni a fuvart, ekkor a tarifa kb a duplája lesz. A repülőtérről csak akkor indul el a minibusz, amikor megtelik!
  • Busz: a 7-es és 17-es buszjárat a városközpontot köti össze a repülőtérrel. Egy jegy ára 5000 dong ( 100Ft vagy 0,3USD) ) és a menetidő kb egy óra. 15-20 percenként járnak a buszok reggel 5 és este 10 között. A 7-es busz Kim Ma buszpályaudvar, a 17-es busz pedig Long Bien buszpályaudvar és a Noi Bai reptér közt jár. A városi buszt inkább a kényelmetlenségekhez hozzászokott, hátizsákos utazóknak ajánljuk. A buszjegyet csak helyi pénzben lehet megvenni.  800-900 forintnak megfelelő összegbe kerül a buszjegy. tehát 4 fő esetén már a taxi nem számít drága megoldásnak.
     
  • A Hanoi Noi Bai International repülőtér a térképen

Még több hasznos tudnivaló Hanoiról és Vietnámról:

Híreink és érdekességek Saigonról és a repülés világából:

Az Aeroflot orosz légitársaság október végétől vadonatúj A350-es utasszállítóival repül Szingapúrba.

Az EVA Air egy taivani magán légitársaság. Taipei-ből több, mint 70 célállomásra repül Európában, Kínában, Japánban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban.

A Finnair Finnország legnagyobb és Skandinávia egyik legjelentősebb légitársasága. Pontossága és remek fedélzeti kiszolgálása miatt kedvelik.

Az Aeroflot a Skyteam légitársaság szövetség tagja, velük közösen 177 ország több, mint ezer városába vásárolhatnak repülőjegyet utasaik.

Az Aeroflot idén két kategóriában is elnyerte a rangos Skytrax World Airline Awards díjat.

Budapest és Doha között új menetrenddel, Thaiföld és Vietnám úticéloknál pedig több járattal kedveskedik utasainak a Qatar Airways.

Az Aeroflot orosz légitársaság a téli menetrendi szezonban újabb járatot indít a Moszkva - Budapest - Moszkva útvonalon.