Maldív-szigetek repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY
1 repülőtér

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Male érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Male
2024-06-02
2024-06-08
278 000 HUF/fő-től
Budapest
Male
2024-09-19
2024-10-04
280 100 HUF/fő-től
Budapest
Male
2024-11-11
2024-11-21
280 600 HUF/fő-től
Budapest
Male
2024-09-25
2024-10-03
284 800 HUF/fő-től
Budapest
Male
2024-10-05
2024-10-12
286 900 HUF/fő-től
Budapest
Male
2024-09-15
2024-09-24
288 300 HUF/fő-től
Budapest
Male
2024-09-20
2024-10-05
296 800 HUF/fő-től
Budapest
Male
2024-06-17
2024-07-01
296 900 HUF/fő-től
Budapest
Male
2024-06-17
2024-06-30
298 800 HUF/fő-től
Budapest
Male
2024-05-20
2024-05-31
300 000 HUF/fő-től

 

Miért éppen a Maldív-szigetek?

Az exkluzív luxusnyaralásokat tervezők körében hosszú évek óta a lehetséges célirányok között szerepelnek a Maldív-szigetek. Akik ott jártak nagy többségben hangsúlyozzák, hogy más trópusi, édenkerti helyekkel összehasonlítva elképesztően egyedi élmény egy pici hotelszigeten élvezni az álomszép tengeri világot, a Robinson-érzést luxus kivitelben.

A Maldívi nyaralás alapjellegét ismerni kell ahhoz, hogy valaki ezt a célirányt válassza. Szó nincs kulturális turisztikai tartalomról, sok helyváltoztatásról. Az ember kiválaszt egy számára árban megfelelő hotelt és szobakategóriát és egy apró szigetet tölti az idejét, legfeljebb onnan kiinduló kisebb tengeri élményes hajókirándulásokkal. Többnyire a kiválasztott hotel egy egész szigetet foglal el. Olyan méretűek a szigetek, hogy 30-40 perc alatt gyalog körbejárhatóak. Mezítlábas gyaloglást jelent ez vagy a parton, vagy a sekély tengerben haladva, vagy a kettő kombinálva.

A legtöbb ilyen hotelszigeten a nyaralókon kívül csak a hotel személyzete él, azaz a helyi lakossággal való érintkezés minimális. A maldivos nyaralók többsége egy hétnél hosszabb időt nem tölt egy ilyen szigeten, hiszen a napközbeni programozás választéka eléggé behatárolt. Heverészés az elképesztően szép parton, az álomszép tenger hosszas csodálása, pancsolás a vízben, sznorkelezéssel a sok színes hal nézegetése, svédasztalos étkezéseken lakmározás. Szó nincs arról, hogy mindez unalmas legyen 3-7 nap erejéig, mert ez egy fantasztikus kikapcsolódási forma a sok otthoni munkákért járó jutalomként.

A maldivi nyaralást tervezőknek két fontos tanácsot adnánk. Érdemes tájékozódni arról, hogy a kiválasztott szigetnek a repülőtérről való megközelítése hajós vagy hidroplános. Jóllehet a hidroplános variáció  drágább, de életre szóló élményt kínál.

Alapos tájékozódásra van szükség arról, hogy az adott hotelszigeten a számunkra megfizethető szobakategóriának mik az előnyei és a hátrányai. Minden vendég számára adott a sziget és a tenger gyönyörűsége, de a szoba, vagy villa elhelyezkedése, jellege azért befolyásolhatja az élményt. Akik a Vistával szervezik a maldivi nyaralásokat, az utazási tanácsadótól nagyon alapos, tárgyilagos, kritikai tájékoztatást kapnak a részletekről.

Hogyan foglaljak olcsón a Maldív-szigetekre repülőjegyet?

A maldív-szigeteki repülőjegy lefoglalásához írja be a kiindulási és végcél városát ( Honnan: Budapest és Hová: Male, Maldív-szigetek ), ezután a legördülő városlistában kattintson a város/reptér nevére is!

Válassza ki, hogy egyirányú vagy oda-vissza Maldív-szigetek repülőjegyre van szüksége és hogy azt hány főre szeretné lefoglalni. Jelölje meg az oda- és a visszaút dátumát is! Ha csak egy bizonyos légitársaság vagy például csak business repülőjegy ajánlatokra kíváncsi, ezt a Részletes keresésre kattintva tudja beállítani.

Online repülőjegy keresőnkkel megkeresheti a terveinek árban és menetrendben leginkább megfelelő Male, Maldív-szigetek repülőjegyet, melyet irodáinkban készpénzzel vagy interneten keresztül, bankkártyával is megvásárolhat.

Melyik légitársaságoknak van olcsó Maldív-szigetek repülőjegye?

A Maldív-szigetekre már egy átszállásal is eljuthatnak Budapestről vagy Bécsből. Árban a legkedvezőbbek a Turkish Airlines, az Aeroflot, a Qatar és az Emirates. A főként vakációs útvonalakra szakosodott német Condor légitársasággal is elérhető Male, egy frankfurti átszállással. A szintén német airberlin az Etihaddal közösen, Berlinen és Abu Dhabin át közlekedik, jó csatlakozásokkal.

Mikor érdemes a maldív-szigeteki repülőjegyét megvásárolni és mikor olcsóbb utazni?

A Maldív-szigeteken egész évben kellemes az időjárás és a tengerben is mindig lehet fürdeni. Trópusi a klímája, a nyaralásba szinte csak a monszun időszak szólhat bele: a legtöbb eső június és október között hullik, a legszárazabb időszak januártól áprilisig tart. A víz hőmérséklete egész évben 27-28 fok, a levegő nappal 29-34 fok és éjjel sem hül le jobban, mint 22-25 fok. Strandoláshoz és hajós kirándulásokhoz leginkább március időjárása az ideális, nincs nagy szél, keveset esik az eső. A sznorkelezők, a búvárok az átlátszó és nyugodt víz miatt leginkább a január középtől március végéig tartó időszakot szeretik, de egészen május közeépig, az délnyugati monszun beköszöntéig megfelelőek a körülmények a merülők számára. A szörfösök ideje május végén jön el és október végéig tart, a delnyugati monszun erős széllel jár. Ha a téli időszakban szeretne a Maldív-szigetekre utazni, érdemes jó előre megvásárolni a repülőjegyet, mivel ilyenkor igen zsúfoltak a járatok.

Online repülőjegy keresőnkben mindig megtalálja a legfrissebb légitársasági repülőjegy akciókat, budapesti és bécsi indulással.

A Maldív-szigeteken hogyan jutok el a repülőtérről a szállásomra?

Male, Ibrahim Nasir International Airport ( MLE ):

A nemzetközi járatok mindig a pici Hulhule sziget repülőterére érkeznek. A kifutópálya a parttal párhuzamosan fut, így leszálláskor az embernek az az érzése támad, mintha a tengerre szállna le a repülője. Mivel a reptér és a szállodák mind más-más szigeten találhatóak, csak így gyorshajóval (speedboat) vagy hirdoplánnal lehet közlekedni. A lenti szempontokat mérlegelve érdemes választani köztük:

 • Hidroplán: A repülőtérhez közel eső szigetekre nem is járnak hidroplánok. De járnak azokra a szigetekre, amelyeket gyorshajóval csak kb. másfél óra alatt lehet elérni. A kényelmesebbeknek természetesen érdemesebb a drágább hidroplános transzfert választani, pláne távol lévő szigetek megközelítésére. A repülés átlagosan 20-30 perc. Jópofa közvetlenül látni miképpen manőverezik a pilóta, és a másodpilóta. A hidroplánok jellemzően alacsonyan repülnek és szép időben csodálatos magasról nézni a tengerben varázslatosan fénylő foltokat, szigeteket, a korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú földalakzatokat, az atollokat.
   
 • Speedboat: Gyorshajó (speed boat) rövid távolságnál nem vészes. Kifejezetten élvezetes lehet a szigetek között hajókázni. Szépek a tenger színeinek árnyalatai, szórakoztatók az ugráló halak. Hosszú távolságnál azonban nem annyira kényelmes, mert könnyen lesz az ember tengeribeteg. Aki takarékosságból bevállal többórás hajózást, ki lehet téve az atollok közötti nagy hullámzásoknak. Szívós gyomor kell hozzá. Ha hajózás, akkor viszont érdemes az utolsó sorok valamelyikére ülni. Van jó élmény is, például a tengervíz színei közelről, az ugráló halak látványa.
   
 • Nappali vagy éjszakai transzfer?

  Vannak nappali (általában reggel 8.30 és 15 óra között) és éjszakainak nevezett (15 óra és reggel 8.30 közötti) transzferek. Ami fontos, hogy sok szigetre vonatkozóan csak nappali transzfer van, tehát érdemes úgy repülőjegyet nézni, hogy ne kelljen érkezéskor és távozáskor fél napot rostokolni a repülőtéren. A hidroplán transzferek szinte kivétel nélkül csak nappaliak, a gyorshajók közül vannak, szigettől függően, olyanok, amik éjszaka is közlekednek. (Létezik egyébként még kisrepülős transzfer is, bizonyos szigeteknél hajóval kombinálva. De ez aránylag ritka.) Az éjszakai transzferek – ha van rá egyáltalán lehetőség – felárasak. Ami még fontos, hogy a transzferek szinte minden esetben gyűjtőtranszferek, azaz több érkező és induló gépre együtt viszik az utasokat, Így előfordulhat, hogy az utasnak meg kell várni még x érkező gépet, mielőtt elszállítják a hoteljébe.

  Hazautazáskor is egy késő géphez csak a late check out (természetesen felár ellenében) a garancia arra, hogy az utasnak ne kelljen jó pár órával korábban kinn időznie az unalmas repülőtéren. A transzfernél még fontos a poggyászkorlátozás: a hidroplán transzfereknél egy főre a bőrönd nem lehet 15 kilónál nehezebb. Ezen felül, lehet még kézitáska. Aki a 15 kilót túllépi, annak a túlsúly kifizetése sem jöhet mindig szóba. Lehet, hogy felengedik a csomagot a hidroplánra, de lehet, hogy csak valami következőre rakják fel. (forrás: Vista.hu: Miért pont oda? - Maldív-szigetek?)
   

 • A malei Ibrahim Nasir International repülőtér a térképen

Még több hasznos tudnivaló a Maldív-szigetekről:

Híreink és érdekességek a Maldív-szigetekről és a repülés világából:

Privát lakosztályok az Emirates légitársaság Dubai - Male - Dubai útvonalán!

A Qatar Airways útvonalhálózatának számos desztinációja vált ismét elérhetővé, köztük a Maldív-szigetek, ahová már szabadon utazhatunk!

Páratlan lehetőséget kínál az Emirates, ne hagyja ki!

Ráadásul az igazi prémium élményt nyújtó A350-es repülőgéppel!

Olyan varázslatos úti célokat vett fel kínálatába az Air France KLM, mint Costa Rica, Mauritius, Maldív-szigetek és Marrakesh.

Olyan varázslatos úti célokat vett fel kínálatába az Air France KLM, mint Mauritius, Guadeloupe vagy a fenséges Maldív-szigetek.

Budapest és Doha között új menetrenddel, Thaiföld és Vietnám úticéloknál pedig több járattal kedveskedik utasainak a Qatar Airways.

Ismerje meg az Emirates légitársaságot és válaszoljon helyesen a feltett kérdésekre a fantasztikus nyereményért!

2014. november 24-től a NIKI - az airberlin csoport tagja - új non-stop járatot indít Bécs és Abu Dhabi között. Az új járattal még több ázsiai és ausztráliai város érhető el egyetlen Airberlin vagy NIKI repülőjeggyel.

Az airberlin és az Etihad 2011. vége óta stratégiai partnerei egymásnak. A két légitársaság útvonalhálózatát kombinálva 84 ország 228 úticélja válik elérhetővé egyetlen Airberlin repülőjegy megvásárlásával.

Az Alitalia olasz légitársaság az Etihad Airways-el együttműködésben a világ több mint 400 úti céljára indít járatokat.

Az 1955-ben alapított Condor légitársaság a Thomas Cook cégcsoport tagjaként a világ egyik vezető, turizmusra szakosodott légi fuvarozója. Évi 70 millió utast szállít többek közt olyan népszerű úticélokra, mint Havanna, Cancun, Las Vegas, Miami, Santo Domingo, Punta Cana.

Ne hagyja, hogy véget érjen a nyár! A Lufthansa elrepíti a legszebb nyaraló desztinációkra!