Punta Cana repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY

Legjobb repülőjegy ajánlatok Bécs indulással Punta Cana érkezéssel oda-vissza útra

Bécs
Punta Cana
2024-11-18
2024-11-25
278 700 HUF/fő-től
Bécs
Punta Cana
2024-11-18
2024-11-26
282 800 HUF/fő-től
Bécs
Punta Cana
2024-11-16
2024-11-23
294 600 HUF/fő-től
Bécs
Punta Cana
2024-10-14
2024-10-21
295 100 HUF/fő-től
Bécs
Punta Cana
2024-09-10
2024-09-19
302 200 HUF/fő-től

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Punta Cana érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Punta Cana
2024-11-13
2024-11-28
275 200 HUF/fő-től
Budapest
Punta Cana
2024-11-14
2024-11-28
275 200 HUF/fő-től
Budapest
Punta Cana
2024-09-22
2024-10-01
279 000 HUF/fő-től
Budapest
Punta Cana
2025-02-01
2025-02-11
280 300 HUF/fő-től
Budapest
Punta Cana
2024-11-14
2024-11-22
281 300 HUF/fő-től
 

Miért éppen Punta Cana és a Dominikai Köztársaság?

A trópusi tengerparti nyaralást tervező magyarok természetes vágya, hogy az a távoli, egzotikus ország, partvidék ahová eljutnak majd, a lehető legjobban hasonlítson a mindenféle álomszép fotókra alapozott elvárásához. Igazság szerint sok olyan egzotikus utazás történik, ahol a turista olyan stranddal szembesül, ami nem annyira szép, ahogy azt remélte. Nos, Dominika, és főleg annak keleti partszakasza pont azért annyira jó választás, mert ott, Punta Cana és a többi nyaraló övezet strandjain azt az élményt kapja, amit elvár: vakítóan fehér, finom homokföveny, pálmafák, csodás színű tenger, kellemes fürdési körülmények, és a többi.

A Dominikába utazók óriási többsége a karibi ország keleti partvidékén lévő szállodát foglal. Punta Cana a legjelentősebb a nyaraló települések (Bávaro, Arena Gorda és Cabeza del Toro) közül, így valahogy kialakult az, hogy Punta Cana (helyes kiejtése: Puntá Káná, és nem punta kánya) a teljes keleti turista országrész gyűjtőnevévé vált.

Mivel a dominikai nyaraláshoz kevesebb kulturális jellegű program kapcsolható, a különböző hajós, szigettúrás, búváros programokon kívül a turisták jellemzően a kinti idejük nagy részét a jellemzően terebélyes és part menti szállodáikban töltik. A hotelek úgynevezett resort jellegűek, azaz lehetőleg olyan sok szolgáltatást, all inclusive ellátást, étkezési, szórakozási és aktív pihenési lehetőséget, medenceválasztékot kínálnak, hogy a nyaraló ne is kívánkozzék nagyon elhagyni a hotelkomplexumot.

Dominikáról, azaz pontosabban a Dominikai Köztársaságról annyit érdemes tudni, hogy spanyol nyelvű ország, és a Hispaniola nevű sziget nagyobb részét foglalja el, haiti szomszédságában. Lényegében fele akkora ország, mint hazánk, és fővárosa, Santo Domingo meglátogatásra érdemes hely, bár nem olyan érdekes, látványos, mint Havanna.
Dominikának gyönyörűek a trópusi tájai, lenyűgöző, a színvilág. Szegény ország, de nincsenek komoly higiéniai kockázatok. Vannak az országnak rossz közbiztonságú vidékei, de ezek távol vannak a turista, nyaralós zónáktól. Érdemes kicsit úgy készülni, hogy minden, amit Dominikán láthatunk inkább a spanyolos, latinos laza világra emlékeztet, mint egy jobban szabályozott amerikaira. Csak lazán, ez itt a jelszó.

Sokak szerint Dominikán a keleti partvidéken Bavaró övezetének a legszebb a tengerpartja. A tenger színe álomszép türkizkék, a vakítóan fehér parti homokföveny fölé hajlanak, lengedeznek a pálmafák. Mindez olyan szép, hogy fotókkal nehéz megörökíteni.

Hogyan foglaljak olcsón Punta Cana repülőjegyet?

Ha dominikai nyaralását tervezi, online repülőjegy keresőnkkel megkeresheti a terveinek árban és menetrendben leginkább megfelelő, olcsó Punta Cana repülőjegyet, melyet irodáinkban készpénzzel vagy interneten keresztül, bankkártyával is megvásárolhat.

Olcsó Punta Canara repülőjegy lefoglalásához írja be a kiindulási és végcél városát ( Honnan: Budapest és Hová: Punta Cana ), ezután a legördülő városlistában kattintson a város/reptér nevére is!

Válassza ki, hogy egyirányú vagy oda-vissza Punta Cana repülőjegyre van szüksége és hogy azt hány főre szeretné lefoglalni. Jelölje meg az oda- és a visszaút dátumát is! Ha csak egy bizonyos légitársaság vagy például csak business Punta Cana repülőjegy ajánlatokra kíváncsi, ezt a Részletes keresésre kattintva tudja beállítani.

Melyik légitársaságoknak van olcsó Punta Cana repülőjegye?

Punta Cana úticélra mostmár egyre több légitársaság kínál budapesti vagy bécsi indulással egy átszállásos repülőjegyet. Budapestről Dominikára egy átszállással a legolcsóbbak az Air France KLM , a Swiss és a Condor légitársaságok ajánlatai. Bécsből, egy átszállással szintén a Air France KLM-nek és a Condornak vannak jó Punta Cana repülőjegy árai. Dominika felé két átszállást vállalva a British Airways és American légitársaságok akciós repülőjegy árait is jó szívvel ajánljuk, viszont ezek a jegyek USA átszállást tartalmaznak, ESTA engedély vagy USA vízum szükséges hozzájuk.

Mikor érdemes a punta canai repülőjegyét megvásárolni és mikor olcsóbb Dominikára utazni?

Dominikán a nyaralásra a legalkalmasabb időszak a december-július. A hurrikánokra júliustól októberig lehet számítani, de a helyiek általában jól kezelik a helyzetet. Novemberben még lehet számítani esősebb, szélviharosabb napokra. Novembertől áprilisig tart hűvösebb "évszak", ez napközben 29, éjjel 20 fok körüli hőmérsékletet jelent. A levegő páratartalma viszonylag kicsi és kevés a csapadék. Január és a február a legszárazabb hónapok.  Májustól októberig tart a forró évszak, de ez csupán nappali átlag 31 fokot jelent és 22 fok körüli éjszakai hőmérsékletet. Igaz, a levegő magasabb páratartalma miatt ilyenkor a nyaraló a hőmérőnél melegebbnek érzi a levegőt. Dominikán a forró évszakban alkalmanként záporok fordulnak elő, trópusi viharok, amik azonban gyorsan jönnek és mennek, felfrissítve a levegőt. Online repülőjegy keresőnkben mindig megtalálja a legfrissebb légitársasági repülőjegy akciókat, budapesti és bécsi indulással.

Hogyan jutok be a punta canai repülőtérről a szállásomra?

Punta Cana International Airport ( PUJ ):

A punta canai repülőtér a Dominikai Köztársaság legforgalmasabb repülőtere. A punta canai üdülőövezettől 10-15 perces autóútra található. A reptérről közvetlenül tömegközlekedéssel nem lehet bejutni a városba, csak taxival, a szállodák, utazásszervezők buszaival vagy bérelt autóval.

  • Taxi: A reptérről a punta canai szállodákhoz ( távolságtól függően ) 20-40 USD a viteldíj. Távolabbi vidékeken ezeket a tarifákat fizetjük: Higuey 70 USD, El Seybo 120 USD, La Romana 150 USD, Santo Domingo 200 USD
     
  • Autóbérlés: Dominikán az utak állapota csak a turistaövezeteken belül jó, azon kívül pocsék. A közlekedési morál is jóval vadabb, mint nálunk, így az autóbérlést nem ajánljuk.
     
  • A Punta Cana International repülőtér a térképen

Még több hasznos tudnivaló Punta Canáról és a Dominikai köztársaságról:

Híreink és érdekességek Punta Canáról és a repülés világából:

A francia Air France és a holland KLM légitárasaságok szövetségre lépésük óta világszinten az egyik legmeghatározóbb légitársaságának számítanak.

Az 1955-ben alapított Condor légitársaság a Thomas Cook cégcsoport tagjaként a világ egyik vezető, turizmusra szakosodott légi fuvarozója. Évi 70 millió utast szállít többek közt olyan népszerű úticélokra, mint Havanna, Cancun, Las Vegas, Miami, Santo Domingo, Punta Cana.