Havanna repülőjegy árak

REPÜLŐJEGY
1 repülőtér

Legjobb repülőjegy ajánlatok Bécs indulással Havanna érkezéssel oda-vissza útra

Bécs
Havanna
2024-10-22
2024-10-29
310 100 HUF/fő-től
Bécs
Havanna
2024-10-23
2024-10-30
313 600 HUF/fő-től
Bécs
Havanna
2024-10-22
2024-10-30
337 600 HUF/fő-től
Bécs
Havanna
2024-10-25
2024-11-04
348 100 HUF/fő-től
Bécs
Havanna
2024-10-26
2024-11-03
349 700 HUF/fő-től

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Havanna érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Havanna
2024-09-20
2024-09-30
250 200 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2024-10-02
2024-10-19
270 900 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2024-10-02
2024-10-12
279 400 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2024-10-05
2024-10-16
281 000 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2025-02-11
2025-02-18
288 400 HUF/fő-től

Miért éppen Havanna és Kuba?

Kubai nyaralás Havanna meglátogatása nélkül, olyan képtelenség, mint ha egy külföldi úgy akarná felfedezni Magyarországot, hogy nem nézi meg Budapestet. Az egész Karib-térségben Havanna messze a legérdekesebb város. Valójában az egyetlen karibi nagyváros az USA-n kívül. Tény és való, hogy az elmúlt fél évszázadban több okból lestrapálódott, elszegényedett a város, de szerencsére az óváros nagy részét kicsinosították, és a lepukkant városrészeknek is meg van a maga különleges hangulata. Nem is annyira az épületek, hanem a hétköznapi élet ritmusa, a kubaiak utcai világa az izgalmas.

Történelmi látnivalók, szervezett programlehetőségek sokasága teszi a havannai utazást tartalmassá. havanna fő látványossága az óváros, a Habana Vieja (ejtsd: háváná vijehá), ami nem véletlenül része az Unesco kulturális világörökségének. A többnyire a 18. században, a spanyol gyarmati időkben épületeket szerencsére szépen kicsinosították, rendbe hozták. És több amerikai államhoz hasonlóan itt is megépült a Capitolium kicsinyített mása. Nappal és este is mozgalmas az óváros, persze rengeteg a külföldi turista, de a tereken itt is összejönnek az aranyos kubai nyugdíjas bácsik diskurálni. Sok az utcai élőzene és vannak bőven beülős helyek, ahol azonban többségében a turisták tartózkodnak, hiszen az árak a kubaiak többsége számára túl magasak.

Nyugodtan lehet Havannában nem szervezett formában is csatangolni. A közbiztonság jó, tán csak este, a város egy-két részén kockázatos egyénileg mászkálni. Érdemes napközben a lepukkant utcákban nézni, ahogy a helyi lakók az otthonaik előtt belakják az utcát, jópofa karibi lazasággal.

Manapság már a magyar utazó számára nem csupán az ötvenes évek elejéről csoda módra itt maradt és még működő, hatalmas amerikai autók látványa érdekes, hanem a szovjet táborbéli itthoni időkre is emlékeztető Zsigulik, amelyekből némely havannai zseni valóságos limuzint varázsolt. A havannai buszok is eléggé bizarr kompozíciók.

A kubai tengerparti nyaralás mellé minimum 2 vagy 3 napos havannai látogatást érdemes kalkulálni. Az egynapos villámlátogatás révén nem igazán lehet Havannát megismerni.

Hogyan foglaljak olcsón Havanna repülőjegyet?

Online repülőjegy keresőnkkel megkeresheti a terveinek árban és menetrendben leginkább megfelelő Havanna repülőjegyet, melyet irodáinkban készpénzzel vagy interneten keresztül, bankkártyával is megvásárolhat. Nagyon fontos, hogy Kuba a vízumköteles országok közé tartozik a magyar útlevéllel utazók számára.

A havannai repülőjegy lefoglalásához írja be a kiindulási és végcél városát ( Honnan: Budapest és Hová: Havanna ), ezután a legördülő városlistában kattintson a város/reptér nevére is!

Válassza ki, hogy egyirányú vagy oda-vissza Havanna repülőjegyre van szüksége és hogy azt hány főre szeretné lefoglalni. Jelölje meg az oda- és a visszaút dátumát is! Ha csak egy bizonyos légitársaság vagy például csak business Havanna repülőjegy ajánlatokra kíváncsi, ezt a Részletes keresésre kattintva tudja beállítani.

Melyik légitársaságoknak van olcsó Havanna repülőjegye?

Egyre több légitársasággal juthatunk el Budapestről vagy Bécsből egy átszállással Kubába. Budapesti indulással a legolcsóbb Havanna repülőjegy árakat az Air France KLM és az Aeroflot és a Swiss légitársaság kínálja. Bécsből az említett légitársaságokon kívül még az Iberia jöhet szóba, madridi átszállással. Az USA és Kuba közötti embargó feloldásával már az Egyesült Államokból is egyre több gép fog érkezni Havannába. érdemes charterek iránt is érdeklődni személyesen bármelyik Vista irodában.

Mikor érdemes a havannai repülőjegyét megvásárolni és mikor olcsóbb utazni?

A legjobb magyar utazó télen látogat Kubába. Decembertől februárig nappal kellemes 25 fok van és éjszaka sincs hidegebb, mint 18 fok. Főszezonnak a forró nyári időszak (ekkor már túlságosan meleg van, de európai utasok tömkelege ilyenkor utazik) illetve a karácsony-újév számít. Ekkor igen hamar elfognak a kedvező áru repülőjegyek. Aki például a szilvesztert szeretné itt tölteni, akár 6-9 hónapra előre is érdemes megterveznie a repülőjegy vásárlást. Július és november között számíthatunk hurrikánokra, ebből a szempontból a legrizikósabb hónap a szeptember. Szerencsére Kubában jól szervezetten védekeznek e téren, és a ciklonok nem számítanak természeti csapásnak. Sokan a március - május hónapokat tartják a legideálisabbnak a kubai látogatásra. Ilyenkor van a legtöbb napsütés, a legkevesebb eső, a páratartalom sem túl magas, hőség még nincs és hurrikánok sem jönnek. A húsvéti ünnepek kivételével ekkor olcsóbban is lehet szálláshoz jutni és kis szerencsével akciós áru repülőjegyekre is bukkanhat ebben az időszakban. Online repülőjegy keresőnkben mindig megtalálja a legfrissebb légitársasági repülőjegy akciókat, budapesti és bécsi indulással. Az Aeropuerto José Martí Havannától délnyugatra cca. 15 kilométerre helyezkedik el.

Hogyan jutok be a havannai repülőtérről a szállásomra?

Havanna - José Martí International Airport ( HAV ):

A havannai nemzetközi repülőtér Kuba legnagyobb forgalmú reptere, a fővárostól 15km-re található. A reptérről közvetlenül tömegközlekedéssel elméletileg be lehet jutni a városba, mégsem tanácsolnánk ezt jó szívvel senkinek. Sem menetrendje nem ismert, de nem is biztonságos, tele van zsebesekkel és a külföldit bámulatosan sokrétű módon lenyúló helyi idegenvezetőkkel.Tömegközlekedéssel a havannai nemzetközi repülőtérről szerintünk nem lehet bejutni a városba, csak taxival vagy a szállodák, utazásszervezők buszaival.

  • Taxi: A reptérről a belvárosba kb 20-30 perc alatt, 20-25 CUC-ért ( kb 20-25 $ ) visz el a taxi.
  • Autóbérlés: igen drága és fel kell készülni az autók és az úthálózat állapotából adódóan rázósabb helyzetekre is.
  • Távolsági buszok: Havanna központjából (Vedado negyed) indulnak a VIAZUL társaság buszai Kuba más városaiba. A reptérről a buszállomásig (15 km) csak taxival lehet eljutni.
     
  • A havannai José Martí International repülőtér a térképen

Még több hasznos tudnivaló Havannáról és Kubáról:

Híreink és érdekességek Havannáról és a repülés világából:

Az Aeroflot a Skyteam légitársaság szövetség tagja, velük közösen 177 ország több, mint ezer városába vásárolhatnak repülőjegyet utasaik.

A francia Air France és a holland KLM légitárasaságok szövetségre lépésük óta világszinten az egyik legmeghatározóbb légitársaságának számítanak.

Újdonságokkal és sosem látott járatbőséggel kezdi a téli szezont a finn légitársaság!

A Finnair 2017-ben rengeteg újdonsággal és egyes úti célokra nagyobb kapacitással bővíti eddigi kínálatát:

Az airberlin Düsseldorfban újabb bázist épít ki, ahonnan 2016. májustól több új járatot fog indítani Amerikába és Kubába.

Az Alitalia olasz légitársaság az Etihad Airways-el együttműködésben a világ több mint 400 úti céljára indít járatokat.

Az 1955-ben alapított Condor légitársaság a Thomas Cook cégcsoport tagjaként a világ egyik vezető, turizmusra szakosodott légi fuvarozója. Évi 70 millió utast szállít többek közt olyan népszerű úticélokra, mint Havanna, Cancun, Las Vegas, Miami, Santo Domingo, Punta Cana.