Budapestre érkezett a Lufthansa A350-ese

Szeptember 8-án nálunk vendégeskedett a Lufthansa egyik vadonatúj utasszállítója.
Lufthansa Budapestre érkező A350-ös repülőgépe, a müncheni felszállás előtt. . Fotó: Hirschler Erika / Vista
fotó: Hirchler Erika, Vista

A látogatás apropója az, hogy ötven éve repül a Lufthansa Magyarországra. Ennek tiszteletére hozta el Budapestre egyik legújabb Airbus A350-es repülőgépét (a képen a müncheni felszállás előtt), amelyet a Liszt Ferenc repülőtéren a meghívott újságíróknak és utazási irodai szakembereknek is bemutattak. A D-AIXC lajtsromjelű utasszállító délben Münchenből indult és 13:45-kor szállt le Budapesten.

Budapestre érkezéskor az új járatokat megillető vízsugaras üdvözléssel köszöntötték a járatot:
 

Vízsugaras köszöntő az utastérből - fotó: Hirschler Erika Budapesten a Lufthansa A350-es gépe

fotók: Hirchler Erika, Vista

A Lufthansa A350-eseinek bázisreptere München, ahonnan ezzel a géptípussal Bostonba , Delhibe, Bombaybe és Hongkongba repül a német légitársaság.

A legújabb Airbus gépek fedélzetén töltött időt optimalizált légnyomás teszi kellemesebbé, amit úgy állítanak be, hogy a földön megszokott szinthez közelítsen, így az utasok kipihentebben érnek céljukhoz. A gépeken 293 ülőhely (48 business, 21 prémium turista és 224 hagyományos turista) kapott helyet. Az A350-es jelenleg a legmodernebb és leginkább környezetkímélő utasszállítónak számít. 25%-kal kevesebb kerozint fogyaszt és 25%-kal kisebb a károsanyag-kibocsátása, mint egy hasonló kategóriájú repülőgépnek, valamint fel- és leszálláskor is csendesebbek a hajtóművei. A Lufthansa ebből a típusból összesen 25 darabot rendelt, melyekből az elsőt idén februárban vette át a gyártól.

2017-09-08

A Lufthansa légitársaságról:

A Lufthansa Németország vezető és a világ egyik legnagyobb légitársasága. Központjai a frankfurti és a müncheni repülőterek. A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál és Európán belüli járatainak egy részét a Germanwings üzemeltetésébe adja át.

A SWISS, az Austrian, a Brussels Airlines, Germangwing, Edelweiss, Jetblue és SunExpress légitársaságokkal együtt a Lufthansa Group tagja, mely 106 ország 274 úti céljára repülnek. A Star Allince légitársasági szövetség szereplője, törzsutasprogramja a Miles&More.

A Lufthansa légitársaság részletes bemutatása>>>

A Lufthansa legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Toronto repülőjegy 150 700Ft, Montreál repülőjegy 151 200Ft, New York repülőjegy 179 700Ft, Cancun repülőjegy 205 100Ft, Punta Cana repülőjegy 259 500Ft!

A Lufthansa új partnerei ebben a Gate Gourmet, a dean&david és a Dallmayr lesznek.

A német légitársaság és partnerei rugalmas módosítási feltételekkel kedveznek utasaiknak

A nyári szezonra visszatér a Lufthansa Frankfurt-Calgary járata, amely az Eurowings-szel közös üzemeltetésű lesz.

Kanada fővárosába 2020. májusától repül a német légitársaság Frankfurtból.

Az idei Lufthansás Oktoberfest rekordokat döntögetett!