Jó ebédhez szól a Roxette

A Finnair sztárséf Tommy Myllymaki fogásaihoz a svéd együttesből Per Gessle szerzett háttérzenét!
kép forrása: finnair.com
 
Tudta, hogy repülőgépen utazva megváltozik az ízérzékelésünk? Egyrészt az alacsonyabb légnyomás és páratartalom miatt, de van egy ennél különösebb oka is: a zaj. Akármennyire is csendesek az új utasszállítók, az utastérbe mindig behallatszik a hajtóművek hangja. Ez a mély, brummogó hang úgy hat ránk, hogy a keserű és az "umami" ízeket erősebben, az édes és sós ízeket gyengébben érezzük miatta.

A Finnairnél tisztában vannak ezzel, így elindították a Hear the Taste (Halld az ízeket) programjukat. Tudományos módszerekkel olyan aláfestő zenéket készítenek, amelyek képesek a megváltozott ízérzékelést korrigálni.

A finn légitársaság svéd származású sztárséfje, Tommy Myllymaki a svéd Hear the Taste-hez Svédország egyik legismertebb zenészével társult. Myllymaki business osztályos menüihez a Roxette együttesből Per Gessle komponálta újra a The Look című slágerüket. A három fogáshoz három különböző háttérzene készült, amelyekben a magas és a mély hangok az ételek más-más ízének adnak hangsúlyt.

Nézzük, hogy történt a közös (ízes) munka:
 

És ilyen lett a végeredmény:

Zellerkrémleves kéksajttal és mandulával:
Tőkehal sandefjordi szósszal:
Göngyölt sertéshús:  

Tapasztalja meg személyesen a skandináv vendégszeretet és utazzon a Finnair megújult business osztályán! Finnair repülőjegyét online és irodáinkban is lefoglalhatja!

2018-11-15

A Finnair légitársaságról:

A Finnair a skandináv régió egyik legjelentősebb légitársasága. Elsősorban pontossága és fedélzeti kiszolgálásának színvonala miatt népszerű az utazók körében. A Skytrax szakmai szövetség World Airline Awards díját "Legjobb Észak-Európai Légitársaság" kategóriában 2010-2018. között minden évben elnyerte. A Finnair Európában több mint 100 úticélra, Ázsiában 19 és Amerikában 8 városba repül. A légitársaság központja a Helsinkiben található Vantaa nemzetközi repülőtér. A Finnair a Oneworld légitársasági szövetség tagja.

A Finnair légitársaság részletes bemutatkozása >>>

A Finnair legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Tokió repülőjegy 166 800Ft, Bangkok repülőjegy 167 700Ft, Nagoja repülőjegy 167 700Ft, Oszaka repülőjegy 168 000Ft, Peking repülőjegy 174 000Ft!

Az eredetileg nyári szezonális járat ősztől egész évben közlekedni fog.

2019. decemberétől Sapporóba, 2020. március végétől a tokiói Haneda reptérre is jár a finn légitársaság.

Ezt a járatát 2020. nyarától indítja a finn légitársaság.

A finn légitársaság az új Daxing repülőtérre is közlekedik novembertől.

2019. március 31-től heti három Finnair járat lesz Helsinki és Los Angeles közt.