
A finn légitársaságnál 2013 óta hagyomány, hogy neves finn mesterszakácsok tervezik meg a business osztályon felszolgált ételsorokat. Eero Vottonentől 2018-ben a finn származású, de Svédországban élő Tommy Myllymäki veszi át a stafétabotot. Myllymäki Stockholm öt éttermének kreatív igazgatója és idén felterjesztették a "Svédország legjobb séfje" címre is.
Myllymäki séf a skandináv konyha által ihletett menüit az aktuális évszak szezonális, helyi alapanyagaiból állítja össze. Emellett külön gondot fordít arra, hogy az ételei a repülőn melegítve és tálalva is igazi gasztronómiai élményt nyújtsanak. Ínyenc fogásaitokat 2018. február 7-től élvezhetik a Finnair business repülőjeggyel utazók.
Idén első ízben, a Finnair egy japán mesterszakácsot is felvett soraiba. A Tokióban élő és alkotó Rika Maezawa 5 business osztályos menüsort tervezett a finn légitársaság számára, amelyeket 2018. február 7-től a Tokió - Helsinki járatokon szolgálnak fel.

Rika Maezawa az első éttermét még 2003-ban nyitotta meg Tokióban. Az ételsorai megalkotásában az inspirációt a hagyományos japán házi konyhából meríti, visszanyúlva a japán történelem Edo-korszakái. Fogásaiban a japán táj évszakos szerinti változása tükröződik, melyben nagy hangsúlyt kapnak a szezonális zöldségek. A japán ízek mellett külföldi alapanyagokat is használ, így próbál meg kedvezni a japán és a külföldi utasoknak is.
2018-02-06