Sztárséfek tervezik a Finnair menüjét

2018. februárjától egy svéd és egy japán mesterszakács fogásait kóstolhatják a business utasok.
Finnország 10 éves - Eero Vottonen finn sztárséf által alkotott Business Class menü

A finn légitársaságnál 2013 óta hagyomány, hogy neves finn mesterszakácsok tervezik meg a business osztályon felszolgált ételsorokat. Eero Vottonentől 2018-ben a finn származású, de Svédországban élő Tommy Myllymäki veszi át a stafétabotot. Myllymäki Stockholm öt éttermének kreatív igazgatója és idén felterjesztették a "Svédország legjobb séfje" címre is.

Myllymäki séf a skandináv konyha által ihletett menüit az aktuális évszak szezonális, helyi alapanyagaiból állítja össze. Emellett külön gondot fordít arra, hogy az ételei a repülőn melegítve és tálalva is igazi gasztronómiai élményt nyújtsanak. Ínyenc fogásaitokat 2018. február 7-től élvezhetik a Finnair business repülőjeggyel utazók.

Idén első ízben, a Finnair egy japán mesterszakácsot is felvett soraiba. A Tokióban élő és alkotó Rika Maezawa 5 business osztályos menüsort tervezett a finn légitársaság számára, amelyeket 2018. február 7-től a Tokió - Helsinki járatokon szolgálnak fel.
 
Rika Maezawa egyik fogása a Finnair business osztályán

Rika Maezawa az első éttermét még 2003-ban nyitotta meg Tokióban. Az ételsorai megalkotásában az inspirációt a hagyományos japán házi konyhából meríti, visszanyúlva a japán történelem Edo-korszakái. Fogásaiban a japán táj évszakos szerinti változása tükröződik, melyben nagy hangsúlyt kapnak a szezonális zöldségek. A japán ízek mellett külföldi alapanyagokat is használ, így próbál meg kedvezni a japán és a külföldi utasoknak is.
 
Tapasztalja meg személyesen a skandináv vendégszeretet és utazzon a Finnair megújult business osztályán! Finnair repülőjegyét online és irodáinkban is lefoglalhatja!

2018-02-06

A Finnair légitársaságról:

A Finnair a skandináv régió egyik legjelentősebb légitársasága. Elsősorban pontossága és fedélzeti kiszolgálásának színvonala miatt népszerű az utazók körében. A Skytrax szakmai szövetség World Airline Awards díját "Legjobb Észak-Európai Légitársaság" kategóriában 2010-2018. között minden évben elnyerte. A Finnair Európában több mint 100 úticélra, Ázsiában 19 és Amerikában 8 városba repül. A légitársaság központja a Helsinkiben található Vantaa nemzetközi repülőtér. A Finnair a Oneworld légitársasági szövetség tagja.

A Finnair légitársaság részletes bemutatkozása >>>

A Finnair legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Tokió repülőjegy 166 800Ft, Bangkok repülőjegy 167 700Ft, Nagoja repülőjegy 167 700Ft, Oszaka repülőjegy 168 000Ft, Peking repülőjegy 174 000Ft!

Az eredetileg nyári szezonális járat ősztől egész évben közlekedni fog.

2019. decemberétől Sapporóba, 2020. március végétől a tokiói Haneda reptérre is jár a finn légitársaság.

Ezt a járatát 2020. nyarától indítja a finn légitársaság.

A finn légitársaság az új Daxing repülőtérre is közlekedik novembertől.

A Finnair sztárséf Tommy Myllymaki fogásaihoz a svéd együttesből Per Gessle szerzett háttérzenét!