Madagaszkárra és Dél-Afrikába is eljuthat az Alitaliával

Az olasz légitársaság január 18-tól kínálja új kombinált járatait a Seychelle-szigeteken keresztül.
Seychelle-szigetek
kép forrása: shutterstock.com

Az új, zavartalanul igénybe vehető repülőjáratok annak a megállapodásnak köszönhetően jöttek létre, amelyet az Alitalia az Air Seychelles’ légitársasággal kötött meg 2016. decemberében. A codeshare programban közlekedő gépek kényelmes csatlakozásokat ígérnek a madagaszkári Antananarivoba és a dél-afrikai Johannesburgba utazó business és turista utasoknak.
 
Madagaszkár, baobab fák
kép forrása: shutterstock.com
 
A madagaszkári járat heti négyszer (kedd, szerda, péntek, vasárnap), a dél-afrikai pedig heti ötször (szerda, csütörtök, péntek, szombat, vasárnap) indul majd. Az utasok az Air Seychelles’ által üzemeltetett Abu Dhabi – Seychelle-szigetek és Párizs – Seychelle-szigetek járatokkal csatlakozhatnak, egyetlen repülőjegyet igénybevéve. Az előbbi útvonalon a seychelle-i légitársaság Airbus A320-as géptípusa közlekedik, az utóbbin pedig egy A320 és egy szélestörzsű A330, mely több ülőhelyet biztosít. Természetesen az Alitalia MilleMiglia hűségprogramjának tagjai a codeshare viszonylatokon is gyűjthetik a mérföldeket. A most bejelentett két járat mellett az Alitalia egy további codeshare megállapodása érkezett a célegyenesben – ennek köszönhetően 2017. március 30-tól heti két menetrend szerinti járat fog közlekedni a dél-afrikai Durban városába is.
 
Durban, Dél-Afrikai Köztársaság
kép forrása: shutterstock.com

2017-01-05

Az Alitalia légitársaságról:

Alitalia olasz légitársaság jelenlegi formájában 2009-ben alakult újra. 20 olasz városba, 56 pedig nemzetközi desztinációra üzemeltet járatokat. Központja a római Leonardo da Vinci ( Fuimicino ) repülőtér, mely egyben a Skyteam légitszövetség dél-európai csomópontja is.

Az olasz légitársaság többek közt az alább városokba kínál repülőjegyet Budapestről, római átszállással: Marseille, Abu Dhabi, Tel Aviv, New York, Boston, Los Angeles, Miami, Havanna, Mexikóváros, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Buenos Aires, Santiago de Chile, Johannesburg, Nairobi, Delhi, Maldív-szigetek és Tokió.

Az Alitalia a Skyteam teljes jogú tagjaként, törzsutasprogramja a "Voglia di volare".
Olvasson még több érdekességet és hasznos információt az Alitalia légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

Az Alitalia legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

A repülőjegy akciók feltöltése folyamatban.

Az olasz légitársaság a nyári szezonban még kedvezőbb menetrenddel jár a magyar utazók kedvében.

2015. június 1-től kezdve 15 perccel korábban, 07:20 helyett 07:05-kor száll fel Budapestről az Alitalia római járata.

Az Alitalia a Skyteam légitszövetség dél-európai tagjaként heti 15 járatot üzemeltet Brazíliába: hetet Rio de Janeiroba és nyolcat Sao Pauloba.

2015. januárjától egy újabb Róma - Budapest - Róma járattal bővül az Alitalia menetrendje.

2014. őszén az Európai Bizottság jóváhagyta az Alitalia és az Etihad légitársaságok egyesülést.