A Qatar Airways idén vezeti be a piacra legújabb generációs turista osztályát, amely nemcsak új kabinbelsőt jelent, de még magasabb szintre emelik a fedélzeti étkezés élményét, amely nevet is kapott: "Quisine".
Minden hosszútávú járaton újratervezett menükártyákat kapnak az utasok, rajta az étkezések időpontjával és a kínált fogásokkal. Az öt óránál hosszabb ( például a Budapest - Doha és Doha - Budapest ) járatokon étkezés előtt egy italt és ropogtatnivalót is felszolgálnak az étkezés előtt.
Az ételadagokat 25-50%-kal megnövelik és a fogások több szezonális, helyi, friss alapanyag felhasználásával készülnek. Az étkezésekhez palackozott ásványvizet és egyesével becsomagolt, kézműves pékárut is adnak.
Az étkezések között többbféle perecet és kekszet, Godiva csokoládét, chipset és pattogatot kukoricát lehet majszolni a szórakoztatórendszerből kiválasztott film vagy sorozat nézéséhez. A 4700BC márkájó popcornok számtalan ízben lesznek elérhetőek, mint például himalájai sós-karamellás vagy rózsaszín sós.
A megújított ételkínálat mellett új, stílusos tányérok, poharak és evőeszközök kerülnek a fedélzetre. A Qatar Airways légitársaság elkötelezett a környezetvédelem mellett és törekszik arra, hogy a minél kevesebb egyszer használatos műanyag eszközt használjon.
A "Quisine" áprilistól folyamatosan kerül bevezetésre, először a Doha - Brüsszel, Cardiff, Göteborg, Moszkva és Szentpétervár útvonalon élvezhetik a Qatar Airways utasai az emelt szintú turista osztályos ellátást.
2019-05-09