Messi ninjákkal harcol a Qatar Airways legújabb reklámjában

A Qatar Airways és az FC Barcelona 2013. júliusában jelentették be, hogy a 2013-2014-es futballszezontól kezdve három évig a légitársaság lesz a focicsapat főszponzora. A Barca azóta Qatar Airways logós mezben fut ki a pályára.
A Qatar Airways FC Barcelona festésű B777-es utasszállítója
képek forrása: youtube

A légitársaság logója azóta feltűnik a Camp Nou stadion homlokzatán és lelátóján is.

Az együttműködést ötletes reklámfilmmel jelentették be:  egy Qatar Airways repülőgép száll le FC Barcelonaföldön, egy különleges szigeten, amely éppen olyan alakú, mint a futballcsapat logója.

A szigeten minden a focit idézi. Már a belépéskor Piqué ellenőrzi  az útleveleinket.  A városba hajtva már messziről felsejlenek a metropolisz focikupa alakú felhőkarcolói. A szigeten kalandozva a Barca csapat játékosai tűnnek fel, különböző szerepekben: Messi táncot oktat, Iniesta festőművésszé válik, aki focilabdával fest, Carles Puyol pedig egy zseniális fejeléssel életet ment.A légitársaság és a futballklub együttműködésének újabb lépcsőfokaként 2014. februárjában felszállt az első Qatar gép, amely FC Barcelonás festést kapott. A Boeing 777-es utasszállítót Dublinban, kézi munkával festette a focicsapat jellegzetes színeire egy csapat művész. Érdemes megnézni, hogy a festőcsapat mennyire eltörpül a hatalmas gép mellett. Gondolták volna, hogy a munkához a piros és a kék színek 20-20 árnyalatát használták?A különleges repülőgép elsőként a DohaBangkok útvonalon állt szolgálatba. Az utasszállító a légitársaság útvonalhálózatában más városokba is közlekedik majd, így akár Szingapúrba vagy Bombaybe is utazhatunk vele.
 
A Qatar Airways FC Barcelona festésű B777-es utasszállítója
kép forrása: fcbarcelona.com

A Qatar és a FC Barcelona szerződéskötésének egyéves évfordulójára közös játékot is indítottak. A „Join the Club” keretében két Barcelonába szóló repülőjegyet és Camp Nou belépőt lehetett nyerni. A nyertes természetesen ajándék Barcelona pólót is kapott, melyet a csapat minden  játékosa aláírt.

2015. februárjában készült el a legújabb reklámvideó, amelyben a vakációzó FC Barca játékosokat láthatjuk:  Lionel Messi, Neymar, Gerard Piqué, Andrés Iniesta és Luis Suárez továbbra sem tudnak elszakadni a focitól: legyen az egy varázslatos trópusi sziget, a Vadnyugat, egy párizsi kávézó vagy egy távol-keleti kaland, mindig előkerül egy labda. Bár mintha Messi újabban a távol-keleti küzdősportok felé is kacsingatna?
 
A kisfilmmel és a játékosokkal a Qatar Airways a maldív-szigeteki, dallasi, párizsi és szöuli járatait igyekszik népszerűsíteni. A Qatar és a FC Barcelona kampányának jelmondata: „Qatar Airways and FC Barcelona. A team that unites the world” azaz „Qatar Airways és FC Barcelona. Egy csapat, amely egyesíti a világot.” A Barca hatalmas népszerűségével és a Qatar Airways több, mint 140 várost tartalmazó útvonalhálózatával sikerülni is fog nekik.

2015-03-18

A Qatar Airways légitársaságról:

A Qatar Airways, mint az Arab-öböl egyik legjelentősebb légitársasága, több mint 140 nagyvárosba indít járatokat. Az 5 csillagos légitársaságként is nevezett Qatar gépeinek a átlagos életkora 4 év, így ők rendelkeznek a világ egyik legfiatalabb flottájával is. Központja a dohai Hamad Nemzetközi repülőtér, ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja. Budapestről a Qatar járataival egyetlen átszállással elérhetőek olyan városok, mint a Maldív-szigetek, az indonéz Bali, Phuket, a nepáli Katmandu illetve az ausztrál Melbourne.

A Qatar Airways 2017-ben is elnyerte a Skytrax szövetség "A világ legjobb légitársasága", "A legjobb első osztályos légitársasági váró", "A Közel-Kelet legjobb légitársasága" és "A világ legjobb business osztálya" díjait.

A Qatar Airways a Oneworld légitársasági szövetség tagja. Olvasson még több érdekességet és hasznos információt a Qatar légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

A Qatar Airways legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Zanzibár repülőjegy 197 700Ft, Maldív-szigetek repülőjegy 202 200Ft, Phuket repülőjegy 217 300Ft, Seychelle-szigetek 242 700Ft!

A Seychelle-szigetek március 25-től oltási státuszuktól függetlenül várja a magyar turistákat is!

Dubai, Jeddah, Riyadh, Damman és Bahrein visszakerül a Qatar Airways célállomásai közé!

A Qatar Airways útvonalhálózatának számos desztinációja vált ismét elérhetővé, köztük a Maldív-szigetek, ahová már szabadon utazhatunk!

2020-ban egy fülöp-szigeteki és kambodzsai úticél is bekerül a katari légitársaság útvonalhálózatába!

2020. március 29-től már csak a szélestörzsű, Airbus 330-as repülőgéppel közlekedik a Qatar Budapest és Doha közt.