Repülőjegy foglalás online - feltételek

Repülőjegy vásárlás előtt kérjük, hogy tanulmányozzal online repülőjegy foglalási szabályainkat!

Online repülőjegy foglalási feltételek

Fizetésmódok | Átvételi határidő | Árak és illetékek | Utasnevek | Csecsemők és kisgyermekek | Kapcsolattartó | Többszörös foglalás | Online bankkártyás fizetés | Átutalás |Útlevél, vízumok | Védőoltások | Check-in | Járatok sorrendje | No show | RekonfirmálásHelyi illetékek | Módosítás, visszaváltás | Kiegészítő szolgáltatások | Repülőjegy foglalás általános feltételek  

Fizetésmódok, jegyek átvétele:

Bankkártyás fizetés: Weboldalunkon lehetőséget kínálunk bankkártyás fizetésre. Ennek részleteit megtalálja a "Tudnivalók a bankkártyás fizetésről" című bekezdésben. Amennyiben Ön a jegyet valamelyik irodánkban szeretné kifizetni és átvenni, felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy irodáinkban a vételár csak készpénzzel egyenlíthető ki. Átutalásos fizetés esetén a repülőjegyeket csak akkor tudjuk kiállítani, ha a jegyek ellenértéke a fizetési határidő napján ( munkanapokon legkésőbb 16 óráig ) bankszámlánkra megérkezik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bankok hétvégén és ünnepnapokon nem teljesítenek utalást!

Repülőjegy átvételi határidő:

Az online rendszerben foglalt repülőjegyeket a visszaigazoláson jelzett határidőig meg kell vásárolni. A határidő lejárta után foglalása törlődik. Kérjük, vegye figyelembe irodáink nyitva tartási rendjét is! A légitársaságok az automatikusan megadottnál korábbi repülőjegy-megvásárlást is előírhatnak (pl. foglalás napján történő megvételt; 12 vagy 24 órán belüli jegykiállítást; elővételi kötelezettséget stb.), így a fizetési határidő már napközben lejárhat; ezért kérjük, hogy a foglalás után azonnal vegye fel a kapcsolatot a kiválasztott irodánkkal!

Árak és illetékek:

A repülőjegy vételára a jegykiállításig változhat, mivel a légitársaságok fenntartják a jogot a változtatásra, előzetes figyelmeztetés nélkül is. A legolcsóbb vételár érdekében javasoljuk, hogy minél előbb vásárolja meg repülőjegyét!

Egyes akciós repülőjegy árak nem tartalmazzák a fedélzeti étel-italfogyasztást, a feladható poggyász díját, offline check-in felárat, stb. Kérjük, erről tájékozódjon irodánkban!

Utasnevek megadása:

Az online rendszerben történő repülőjegy foglalás esetén kérjük, hogy az utasok pontos, útlevélben szereplő nevét adja meg! Amennyiben az utas útlevelében szerepel a dr. titulus is, ezt a DRMS (hölgyek) vagy DRMR (urak) megszólítás kíválasztásával jelezze.

Ha az utas teljes neve hosszabb, mint 23 karakter, akkor kérjük, hogy a repülőjegy foglalást kérje irodáinktól vagy online ügyfélszolgálatunkon! A foglalás befejezése előtt győződjön meg róla, hogy a foglalás az utas útlevelében szereplő névre és az Ön által kért dátumokra, járatokra lett elkészítve! A foglalás befejezése után a név már nem módosítható! Bizonyos esetekben, pl. Egyesült Államokba vagy Ausztráliába történő utazás esetén még egy betű eltérés is problémát jelenthet.

Repülőjegy foglalása csecsemők és kisgyermekek számára:

Csecsemők: az utazás teljes időszaka alatt nem töltik be a 2. életévüket, nem foglalnak számukra saját ülést és mindegyik csecsemő utassal 1-1 felnőtt utazik.
Gyermekek: az utazás megkezdésekor 2 évnél idősebbek, de nem töltötték be a 12. évet és legalább egy felnőtt kísérővel utaznak.
Kíséret nélkül utazó csecsemők és gyermekek (16 éven aluliak) számára online rendszerünkön nem foglalható repülőjegy. Ilyen esetben kérjük, hogy keresse fel valamelyik irodánkat a foglaláshoz.

Kapcsolattartó megadása:

Menetrendi változás, járattörlés esetén a foglalásban kapcsolattartóként megjelölt személyt értesítjük. Kérjük, hogy ezen adatokat (név, telefon, e-mailcím) mindig pontosan töltse ki!

Többszörös foglalás:

Egy utas számára ugyanazon időszakra és úticélra csak egy repülőjegy foglalás engedélyezett. A többszörös foglalásokat a légitársaságok (mivel az utas több helyet foglal de csak egyet fog megvásárolni) előzetes figyelmeztetés nélkül törölhetik.

Tudnivalók az online bankkártyás fizetéssel kapcsolatban:

A repulojegy.vista.hu weboldalán a SIX Saferpay biztosítja a bankkártya-elfogadás lehetőségét. A bankkártyás fizetési oldalunk SSL protokollon keresztül üzemel és megfelel a nemzetközi bankkártya-biztonsági előírásoknak (PCI-DSS). Rendszerünk és utazási irodánk nem tárolja a fizetéshez használt bankkártya- illetve bankszámlaadatokat és ezen adatokhoz kollégáink sem férhetnek hozzá. 

A bankkártyás befizetés a repülőjegy foglalás visszaigazolásában szereplő fizetési határidőben megadott napon, legfeljebb a foglalástól számított két órán belül lehetséges. Kérjük, hogy fizetés előtt győződjön meg róla, hogy kártyáján elegendő fedezet áll rendelkezésre, illetve hogy a napi és a vásárlási limitek pedig magasabbak, mint a fizetendő összeg! A fizetés eredményéről (sikeres vagy sikertelen) képernyő üzenetben tájékoztatjuk. Sikertelen bankkártyás fizetés esetén az online befizetési linken újra próbálkozhat.

Az interneten keresztüli bankkártyás fizetés csak magyarországi IP címről elérhető.  Ha Ön külföldi IP címről internetezik és emiatt az online bankkártyás fizetés nem elérhető, kérjük, vegye fel a kapcsolatot egyik irodánkkal!

Számlázás:
Bankkártyás fizetés esetében a számlát 15 napon belül állítjuk ki a foglaláskor megadott adatok alapján. A számla utólagos módosítására nincs mód. A számlát elektronikus formában (e-számlaként) a foglaláskor megadott  e-mailcímre küldjük Önnek.

Mi lehet a gond, ha a rendszer nem fogadja el a hitelkártyás / bankkártyás fizetést?

  • a kártyához beállított napi vagy vásárlási limit alacsonyabb, mint a fizetendő összeg
  • a kártyához tartozó számlán nem áll rendelkezésre megfelelő fedezet
  • a kártya adatait hibásan adta meg
  • a SIX Saferpay ezt a kártyatípust nem fogadja el
  • a bankkártya lejárt vagy a fizetés hónapjában fog lejárni (ekkor online fizetésre már nem fogadják el)
  • új kártya esetén a bankkártyát még nem aktiválták



Fizetés átutalással vagy közvetlenül bankszámlára történő:

Fizetés: banki átutalással, illetve bankszámlára történő befizetéssel, melyet díjbekérő formájában válaszként küldünk a foglalási visszaigazolásra. 

A repülőjegy(ek)et csak akkor tudjuk kiállítani, ha a jegyek ellenértéke a fizetési határidő napján 16 óráig ( hétvégén vagy ünnepnapokon pedig azt azt megelőző utolsó munkanapon 16 óráig ) bankszámlánkra megérkezik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bankok hétvégén és ünnepnapokon nem teljesítenek utalást. A bankfiókokban csak 15:00-ig lehetséges a készpénzbefizetés. Ha utalása eddig a határidőig nem érkezik meg, a foglalás törlésre kerül. Ha az átutalásos fizetéssel foglalt repülőjegyeket irodában vásárolja meg, 2500Ft / jegy irodai ügyintézési díjat számítunk fel. 

A repülőjegyeket elektronikus jegyként állítjuk ki és e-mailben küldjük el.
 

Útlevél, vízumok:

Kérjük, hogy a jegyvásárláshoz hozza magával az összes utas útlevelét! Az úti okmányok, vízumok beszerzése az utas feladata és felelőssége. Kérjük hogy utazása előtt ellenőrizze útiokmányait, vízumát és kérdezzen rá az esetleges tranzit vízumokra, érdeklődjön irodáinkban!

Védőoldások:

Egyes országok kötelezően előírnak védőoltásokat a beutazás feltételeként, emellett több országba ajánlottak bizonyos védőoltások vagy megelőző tabletták (pl. malária ellen). Részletes, naprakész információt a Nemzetközi Oltóközpontban kaphatnak. Az egészségügyi követelmények betartása az utazó felelőssége.

Check-in:

Kérjük, hogy belföldi és Európán belüli járatok esetében indulás előtt legkésőbb 2 órával, egyéb járatok esetében 3 órával jelentkezzen be járatához.

Egyes légitársaságok a repülőtéren történő (offline) check-in szolgáltatásért díjat kérnek. Javasoljuk, hogy amennyiben a légitársaság lehetővé teszi a weboldalán az internetes (online) check-in szolgáltatást, így jelentkezzen be járatára! További tájékoztatásért forduljon utazási irodájához vagy a légitársasághoz.

Járatok sorrendje:

A járatokat csak a repülőjegyben feltüntetett sorrendben, egymást követően lehet igénybe venni! Nem lehetséges szakaszok kihagyása, illetve felcserélése. A szabály megszegése esetén a légitársaság a továbbutazásra szóló jegyet érvénytelenítheti, mely folyamat Irodánktól független és ráhatásunk nincs.

No show:

Amennyiben az utas nem jelent meg időben a járat indulása előtt a repülőtéren, a légitársaság törölheti a foglalást, és a teljes repülőjegy érvénytelenné válik.

Repülőjegy rekonfirmálása:

Kérjük hogy a repülőjegy oda- és visszaútját az indulás előtt 72 órán belül a légitársaságnál erősítse meg azaz rekonfirmáltassa! Így tud értesülni az esetleges menetrendváltozásokról, járattörlésekről. A Vista.hu illetve a Vista Utazási Irodák Kft nem felel a járatok késéséből vagy törléséből származó károkért.

Helyszínen fizetendő illetékek:

Bizonyos országokban lehetnek olyan reptéri illetékek, melyek kizárólag ott helyben fizethetőek. Ezeket az adókat gyakran minden jelzés nélkül vetik ki, vagy változtatják meg. Javasoljuk, hogy erre az oda- illetve visszaút megerősítésénél kérdezzen rá külföldön a légitársaságnál.

Módosítás, jegyvisszaváltás:

A légitársaságok a megrendelések módosításáért / lemondásáért jegytípusonként eltérő összegű díjat számítanak fel, melyekről a jegy kiállításakor tájékoztatást adunk. A légitársasági költségeken felül 8.000 Ft / jegy módosítási vagy 15.000Ft / jegy jegyvisszaváltási díjat számítunk fel.

Kiegészítő szolgáltatások díjai:

Egészségügyi vagy vallási okokból lekért kiegészítő szolgáltatások ügyintézése (pl. tolószék lekérése, speciális étkezés foglalása, stb.): ingyenes.
Ülőhely-foglalás 1000Ft / utas / alkalom, a légitársasági díjon felül.
Online check-in és beszállókártya nyomtatás: 1000Ft / utas / alkalom.
Egyéb kiegészítő szolgáltatások (pl.: kisállatok szállítása, sportszerek, méretes csomag, stb.) ügyintézési díja a légitársaság szolgáltatási díján felül 8.000 Ft.

Repülőjegy általános szerződési feltételek


https://repulojegy.vista.hu/repulojegy/altalanos-feltetelek
 
A repülőjegy foglalásával egy időben Ön elfogadja a Vista.hu szabályait és a repülőjegy megvásárlásával kapcsolatos feltételeket. 

vissza a tetejére / back to top

kép forrása: dreamstime.com

Legfrissebb híreink a légiközlekedés világából:

Május 23-tól újabb légitársaság közlekedik Magyarország és Dél-Korea között!

A fülöp-szigeteki Cebu városa a legújabb ázsiai célállomás.

A LOT a nyári időszakra visszaállította közvetlen new york-i járatát!

2021. decemberétől újra eljuthatunk Floridába a lengyel légitársaság járatával.

5 top élményt biztosít utasainak az Emirates, ha december 20-ig Dubai repülőjegyet vásárol és március 31-ig történő utazásához!

Az Air Canada járata 2022. május 4-tól hetente háromszor közlekedik Torontó és Budapest között.

A Seychelle-szigetek március 25-től oltási státuszuktól függetlenül várja a magyar turistákat is!

2021. február 14-től két örömteli változás is életbe lép az Emirates budapesti útvonalán!

Privát lakosztályok az Emirates légitársaság Dubai - Male - Dubai útvonalán!

Utazzon az Emirates-szel, most repülőjegye mellé COVID-19 fedezettel bővített biztosítást kap!



Korábbi híreink - Archívum >>>