Korean Air - Törekvés a minőségre a kényelemért!

Május 23-tól újabb légitársaság közlekedik Magyarország és Dél-Korea között!

Több mint 50 éve szolgálja a világot, alapító tagja a SkyTeam légitársasági szövetségnek, ezzel együtt az egyik legjobb 20 légitársaság közé tartozik. Az Incheon Nemzetközi Repülőtéren található globális központjával a légitársaság 120 várost szolgál ki 43 országban, öt kontinensen; egy modern 157 repülőgépet felvonultató flottával és több mint 20 000 alkalmazottal.

A Korean Air kiemelkedő teljesítménye és elkötelezettsége a legmagasabb szintű biztonság és ügyfél elégedettség iránt, több elismerést is kapott a járvány idején. 2021-ben az Év Légitársasága és 2022-ben az Év Teherszállítója díjat kapta az Air Transport World-től, valamint a Korean Air két egymást követő évben is elnyerte a legmagasabb, 5 csillagos légitársasági minősítést a Skytrax-től.

Korean Air - Törekvés a minőségre a kényelemért!

képek forrása: Korean Air Budapest Offide

A legkényelmesebb repülőgép Budapest és Szöul között; a Dreamliner

A heti háromszor hétfőn, csütörtökön és szombaton, Boeing 787-el, ismertebb nevén Dreamliner-el közlekedő, Budapestről induló járatainak köszönhetően a Korean Air utasai közvetlenül átszállás nélkül érhetnek el Szöulba és onnan végső úticéljukra.

A kabinban kétosztályos elrendezésben 269 utas foglalhat helyet. A repülő orr-rész irányába található a Prestige Classnak hívott üzleti osztály, 24 üléssel, amelyek felett nincs csomagtároló, ezért tágas a térérzet a kabin részben. Az ülések 190 centiméter hosszú, teljesen vízszintes ággyá dönthetők, szélességük 53 centiméter. A középső ülések egyvonalban helyezkednek el, így az együtt utazók kényelmesen beszélgethetnek egymással, de ha ismeretlenek foglalnak itt helyet, akkor egy motorikusan felemelhető elválasztó fal biztosítja a privát teret, amelyet a karfába épített távirányító segítségével állíthatunk. Az ülésekben 43 cm átmérőjű, távirányítóval vezérelhető képernyőn élvezhetik a fedélzeti szórakoztatórendszer tartalmait az utasok, amelyhez jó minőségű Bose

fejhallgatót használhatnak, továbbá USB-port és hagyományos hálózati csatlakozó is rendelkezésre áll a saját eszközök töltésére. Továbbá az üzleti utasoknak a fedélzeten párnát, plédet és papucsot is biztosítanak a kényelmi csomag mellett.

A turista osztályon 245 ülés található 3-3-3 elrendezésben, az ülések sortávolsága 84 és 86 cm, szélességük 44 cm. Az ülések 118 fokban dönthetők, minden ülésben 27 cm képátlójú, érintő gombokkal vezérelhető monitoron élvezhetik az utasok a fedélzeti szórakoztatórendszer tartalmait, a saját eszközök töltésére itt is USB-aljzatok állnak rendelkezésre.

Korean Air - Törekvés a minőségre a kényelemért!

képek forrása: Korean Air Budapest Offide

A kényelmes csatlakozások repülőtere - Incheon, Szöul

A Korean Air központja a szöuli Incheon Nemzetközi Repülőtér, ahonnan kényelmes csatlakozással érhető el Ázsia több pontja; Bali, Hawaii, Vietnám Thaiföld, Kambodzsa és Japán számos városa. Ezenkívül Óceánia, például Auckland, Sydney, Brisbane és Guam. A 9 órát meghaladó átszállási időt kényelmesebbé téve, ingyenes szállás igényelhető az 5 csillagos Grand Hyatt Incheon szállodába, reggelivel és transzferrel; kizárólag Óceánia-Európai útvonalra azzal a feltétellel, hogy az utas a legelső elérhető csatlakozást veszi igénybe.

Modern és hagyományőrző metropolisz, stopover és tranzit programok

A közkedvelt stopover program lehetővé teszi az egyénileg vagy akár csoportosan érkező utasainak, hogy a Korean Air járataival két desztinációt kombináljanak, vagy akár meg is szakíthatják utazásukat, mintegy pihenőt tartva 2 állomás között. A tranzit túrák igénybevételének a feltétele a 4 órás vagy afeletti tranzitálás és a K-ETA belépési engedély megléte. A programok között vannak félnapos vagy akár 2

napos túrák is, amelyek betekintést engednek a koreai történelem jelentőségteljes helyszíneire, mint a királyi paloták vagy a Cheongwadae a „Kék-ház,” ami 74 éven keresztül szolgálta a hivatalban levő miniszterelnököt, mint rezidencia egészen addig, amíg 2022-ben a nagyközönségnek is megnyitotta kapuit. Akiket a modern Korea vonz, megismerhetik Hongdae és Kangnam pezsgő, hipszter életérzését, vagy akár részt vehetnek egy túrán is a demilitarizált övezetben.

Újítások a fedélzeten

Az idei év márciusában a Korean Air bevezette a koreai stílusú vegán étel opciót, valamint új, 52 borból álló válogatását, amelyet a világhírű sommelier, Marc Almert közreműködésével állítottak össze. 2022 januárjától kezdve indították az előre rendelhető fedélzeti étel szolgáltatást, a Prestige osztályú utasok számára a Koreából induló nemzetközi járatokon, lehetővé téve az utasoknak a szélesebb ételválasztékot. A legkellemesebb repülési élmény érdekében pedig, frissítették a fedélzeti szórakoztató rendszer palettáját, több mint 300 filmet kínálva, köztük népszerű koreai drámákat, szórakoztató műsorokat és K-popot, valamint nemzetközi alkotásokat is eredeti nyelven vagy felirattal.


 

Legfrissebb híreink a légiközlekedés világából:

A fülöp-szigeteki Cebu városa a legújabb ázsiai célállomás.

A LOT a nyári időszakra visszaállította közvetlen new york-i járatát!

2021. decemberétől újra eljuthatunk Floridába a lengyel légitársaság járatával.

5 top élményt biztosít utasainak az Emirates, ha december 20-ig Dubai repülőjegyet vásárol és március 31-ig történő utazásához!

Az Air Canada járata 2022. május 4-tól hetente háromszor közlekedik Torontó és Budapest között.

A Seychelle-szigetek március 25-től oltási státuszuktól függetlenül várja a magyar turistákat is!

2021. február 14-től két örömteli változás is életbe lép az Emirates budapesti útvonalán!

Privát lakosztályok az Emirates légitársaság Dubai - Male - Dubai útvonalán!

Utazzon az Emirates-szel, most repülőjegye mellé COVID-19 fedezettel bővített biztosítást kap!

A Lufthansa új partnerei ebben a Gate Gourmet, a dean&david és a Dallmayr lesznek.Korábbi híreink - Archívum >>>