Vadonatúj Airbus gépek a Lufthansa flottájában

A Lufthansa új Airbus repülőgépek vásárlásával fejleszti flottáját: idén átvette a világon első A320neo gépét, jövőre pedig érkezik hozzájuk tíz A350-900-as.
A Lufthansa vásárolta meg az Airbustól a világ első A320neo-ját, amely jelenleg a világ leghalkabb és legtakarékosabb utasszállítója rövid- és középtávon. A továbbfejlesztett típus üzemanyag-fogyasztása akár 15%-kal, az egy utasra jutó üzemeltetési költség pedig akár 20%-kal is kevesebb lehet, mint a hagyományos A320-a esetében. Az A320neo jelentősen halkabb hajtóművei nemcsak az utasok komfortérzetét is növelik, de a repülőtér környékén élők számára is kisebb zajterhelést jelentenek. 2016-ban összesen 5 neo gépet vesz át a Lufthansa, melyek Frankfurt valamint Düsseldorf, München, Hamburg és Berlin között járnak majd.
 
Lufthansa A320neo
kép forrása: lufthansagroup.com

A világ legmodernebb interkontinentális repülőgépei Münchenbe érkeznek! A Lufthansa első tíz Airbus A350-900-as gépe 2017 januárjától a légitársaság második legnagyobb központi repülőterén fog állomásozni. Várhatóan Delhi és Boston lesz az első két város, ahová a Lufthansa ezekkel a különlegesen környezetbarát repülőgépekkel repül majd. Az új A350-900-as gépeken számos újítás nyújt nagyobb kényelmet: több hely lett a fedélzeten, a business osztályon egy önkiszolgáló részleg, a turista osztályon pedig új ülések és nagyobb képernyők várják az utasokat.
 
Lufthansa A350-900 utasszállító
kép forrása: lufthansagroup.com

2016-06-16

A Lufthansa légitársaságról:

A Lufthansa Németország vezető és a világ egyik legnagyobb légitársasága. Központjai a frankfurti és a müncheni repülőterek. A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál és Európán belüli járatainak egy részét a Germanwings üzemeltetésébe adja át.

A SWISS, az Austrian, a Brussels Airlines, Germangwing, Edelweiss, Jetblue és SunExpress légitársaságokkal együtt a Lufthansa Group tagja, mely 106 ország 274 úti céljára repülnek. A Star Allince légitársasági szövetség szereplője, törzsutasprogramja a Miles&More.

A Lufthansa légitársaság részletes bemutatása>>>

A Lufthansa legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Toronto repülőjegy 150 700Ft, Montreál repülőjegy 151 200Ft, New York repülőjegy 179 700Ft, Cancun repülőjegy 205 100Ft, Punta Cana repülőjegy 259 500Ft!

A Lufthansa új partnerei ebben a Gate Gourmet, a dean&david és a Dallmayr lesznek.

A német légitársaság és partnerei rugalmas módosítási feltételekkel kedveznek utasaiknak

A nyári szezonra visszatér a Lufthansa Frankfurt-Calgary járata, amely az Eurowings-szel közös üzemeltetésű lesz.

Kanada fővárosába 2020. májusától repül a német légitársaság Frankfurtból.

Az idei Lufthansás Oktoberfest rekordokat döntögetett!