Vízum nélkül Katarba!

Doha - Qatar
A magyarok mostantól előre kiváltott vízum nélkül léphetnek be az országba.

Katar minél több turistát próbál az országba csábítani, így összesen 80 ország állampolgárai számára lehetővé tette, hogy csupán útlevél felmutatásával beléphessenek az országba. Ezzel a lépéssel Katar az Öböl-menti régió legnyitottabb országgá vált.

Magyarország és még másik 32 ország (pl. Ausztria, Horvátország, Románia, Szlovákia, Szlovénia) polgárai Katarba érkezéskor kapják meg az ingyenes belépési engedélyt, amely a kiállítástól számítva 180 napig érvényes és ezen időn belül összesen 90 napot lehet vele eltölteni Qatarban. Ez az engedély többszöri belépésre is feljogosít.

Másik 47 ország (köztük Nagy-Britannia, Ukrajna) polgárai az ingyenes vízummal első belépéstől számítva összesen 30 napot tölthetnek az országban (akár többszöri belépéssel) és egy alkalommal 30 nappal meghosszabbíthatják meg ezt az engedélyt.

Az utasoknak belépéskor útlevéllel (amely még legalább 6 hónapig érvényes) és odavissza vagy másik országba történő továbbutazásra szóló repülőjeggyel kell rendelkezniük.

 2017-08-21

A Qatar Airways légitársaságról:

A Qatar Airways, mint az Arab-öböl egyik legjelentősebb légitársasága, több mint 140 nagyvárosba indít járatokat. Az 5 csillagos légitársaságként is nevezett Qatar gépeinek a átlagos életkora 4 év, így ők rendelkeznek a világ egyik legfiatalabb flottájával is. Központja a dohai Hamad Nemzetközi repülőtér, ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja. Budapestről a Qatar járataival egyetlen átszállással elérhetőek olyan városok, mint a Maldív-szigetek, az indonéz Bali, Phuket, a nepáli Katmandu illetve az ausztrál Melbourne.

A Qatar Airways 2017-ben is elnyerte a Skytrax szövetség "A világ legjobb légitársasága", "A legjobb első osztályos légitársasági váró", "A Közel-Kelet legjobb légitársasága" és "A világ legjobb business osztálya" díjait.

A Qatar Airways a Oneworld légitársasági szövetség tagja. Olvasson még több érdekességet és hasznos információt a Qatar légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

A Qatar Airways legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Shanghai repülőjegy 163 100Ft, Bangkok repülőjegy 163 800Ft, Hanoi repülőjegy 177 900Ft, Maldív-szigetek repülőjegy 211 100Ft!

A Qatar Airways öt évvel ezelőtt, 2011. január 17-én kezdte meg napi járatának üzemelését Budapest és Doha között. 2016. július 3-tól heti hétről heti tízre növekszik a járatok száma.

Igen népszerű lett a Qatar Airways Budapest és Doha közötti járata, így a légitársaság az útvonalra még több járatot fog indítani nyártól.

A Qatar Airway újabb világelsőséget mondhat magáénak: a légitársaság az első, amely A350-es géppel repül az Egyesült Államokba is.

Katar állam légitársasága az ötcsillagos Qatar Airways 2011. január közepén indította be budapesti járatát. Ezzel egy rendkívül fontos térséget, a Perzsa-öböl régióját köti össze a magyar fővárossal.

A Qatar Airways 2016 tavaszától napi járatokat indít Dohából Sydneybe és Adelaide-be. Innentől ez a két város is elérhető lesz Budapestről, egyetlen átszállással.A honlap használatával Ön hozzájárul ahhoz, hogy eszközén a Vista Utazási Irodák Kft. és partnerei cookie-kat tároljanak és azokhoz hozzáférjenek, valamint a honlap használatával Ön elfogadja a cookie szabályzatban foglaltakat.