Az első és a business osztályon a gasztronómiai világ 4 sarkából érkezett szakácsok, a libanoni Ramzi Choueiri, az indiai Vineet Bhatia, az angol Tom Aikens és a japán Nobu Matsuhisa által megálmodott ételsorokat kínálnak az utasoknak. Az arab ízeket a libanoni Ramzi Choueiri, a japán és dél-amerikai ízek szokatlan párosítását Nobu Matsuhisa, a francia konyhát Tom Aikens, az indiai ízeket Vineet Bhatia képviseli a légitársaság "Culinary World Menu"-jében.Ramzi Choueiri séf korábban már a televízióban is hírnevet szerzett magának libanoni ételeket készítő főzőműsorával, melynek 10 millió nézője volt, a szakácsot méltán nevezik az arab világ kulináris nagykövetének is. Az indiai Vineet Bhatia, az egyetlen indiai, két Michelin-csillagos séf gyermekkorában pilóta szeretett volna lenni, így kapva kapott az alkalmon, amikor a Qatar Airways megkereste őt. Tom Aikens - a legfiatalabb brit szakács, aki valaha két Michelin-csillagot kapott - szakácsművészetében a francia és a brit ízeket házasította össze.
Az exkluzív csapat negyedik tagja Nobu Matsuhisa, aki három évtized alatt nemcsak két Michelin-csillagot, de sokezer csodálót is összegyűjtött. A világ 25 városában (köztük Budapesten is) 29 Nobu étterem található, melyben a japán ízekkel ismerkedhet a betérő. Nobu így vallott a Qatar Airways-szel való együttműködéséről: "Azt szeretném, hogy akik megkóstolják az ételeimet, azok mosolyogjanak, nevessenek. Számomra ez jelenti a boldogságot. A Qatar Airways megértette a filozófiámat, velük együtt dolgozni izgalmas élmény. Már nagyon várom, amikor majd felszolgálják az általam megálmodott ételeket egy ötcsillagos légitársasáf fedélzetén." A légitársaság részére készített ételeknél nemcsak az ízharmóniára és a tálalásra fordítottak nagy gondot, hanem azt is figyelembe vették, hogy 10.000 m magasan az ízérzékelésünk is máshogy működik, illetve azt, hogy milyen fajta ételek felelnek meg egy hosszú repülőúthoz.2012-09-30