Cebu és Sziemreap a Qatar Airways két új desztinációja

2020-ban egy fülöp-szigeteki és kambodzsai úticél is bekerül a katari légitársaság útvonalhálózatába!
Fülöp-szigetek, a Sumilon-sziget, Cebu partja mellett
kép forrása: pixabay.com: Liana Smith Bautista

A Qatar Airways 2020. tavaszától a fülöp-szigeteki Cebu, novembertől pedig a kambodzsai SziemReap (Siem Reap) városokba is közlekedni fog.
 

Cebu

2020. április 8-től heti 3 járat közlekedik Doha és a fülöp-szigeteki Cebu között. Cebu sziget a Visayas szigetcsoport része, az ország közepe táján helyezkedik el. Cebu városában nincsen sok hagyományos értelemben vett látnivaló, de a sziget természeti szépségei bőven kárpótolják az idelátogatót. A város igazi értéke a földrajzi elhelyezkedése, tökéletes kiindulópont a környéken lévő szigetek felfedezésére. Cebu városában megtekintésre érdemes a Santo Nino bazilika és a szent ereklye és a taoista templom. Cebu szigete egy laza hangulatú és nem drága trópusi sziget, számtalan felfedezésre váró gyöngyszemmel. A legszebb strandjai a Malapascua, Bantayan, Camotes, Moalboal, Oslob. Cebu partjai mentén sznorkelezés vagy búvárkodás közben csodás vízi élővilág tárul az ember elé. Az egyik partszakaszon délelőtt akár cetcápákkal is lehet úszni (teljesen veszélytelen). A túrázás szerelmesei a sziget hegyei közt megbúvó parádés vízesések látványában is gyönyörködhetnek (Tumalog és Kawasan-vízesések).

Menetrend:
Doha - Cebu
QR 924 2:00 16:35 szerda, péntek, vasárnap
 
Cebu - Doha
QR 925 18:30 23:55 szerda, péntek, vasárnap
 
képek forrása: pixabay.com: Liana Smith Bautista, sumario, Wolfgang Stemme, shutterstock.com

Sziemreap

2020. november 16-án indul az első Doha - Sziemreap járat. Ezen az útvonalon a Qatar Airways hetente ötször, hétfőn, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap repül majd. Az új sziemreapi járat remek lehetőséget nyújt arra, hogy a világhírű angkori romokat kényelmesen, egy átszállással érjük el Budapestről. A legendás khmer templomromok Sziemreap város szélén egy hatalmas területen helyezkednek el. A romok közül a legnépszerűbben az Angkor Wat, Angkor Thom, a Bayon-templom és a Ta Phrom, de ezeken kívül még legalább 30-40 építmény található Angkorban. A romváros óriási kiterjedése és a rengeteg csodás építmény miatt érdemes 2-3 napot szánni erre a látványosságra. Sziemreap városa az angkori kirándulások kiindulópontja, egy meglepően kellemes hely, amely elsősorban a turizmust szolgálja. Mindenféle igényt és pénztárcát kielégítő szállásokat, rengeteg éttermet és bárt talál itt a turista. A nyüzsgő éjszakai élet központja a Pub Street. A kambodzsai konyhát érdemes megkóstolni! 


Menetrend:
Doha - Sziemreap
QR 990 2:35 14:05 hétfő, szerda, péntek, szombat, vasárnap
Sziemreap - Doha
QR 991 18:25 22:40 hétfő, szerda, péntek, szombat, vasárnap
 
kép forrása:shutterstock.com, dreamstime.com

Vista irodáinkban kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre Qatar Airways repülőjegy foglalás esetén!

2020-01-17

A Qatar Airways légitársaságról:

A Qatar Airways, mint az Arab-öböl egyik legjelentősebb légitársasága, több mint 140 nagyvárosba indít járatokat. Az 5 csillagos légitársaságként is nevezett Qatar gépeinek a átlagos életkora 4 év, így ők rendelkeznek a világ egyik legfiatalabb flottájával is. Központja a dohai Hamad Nemzetközi repülőtér, ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja. Budapestről a Qatar járataival egyetlen átszállással elérhetőek olyan városok, mint a Maldív-szigetek, az indonéz Bali, Phuket, a nepáli Katmandu illetve az ausztrál Melbourne.

A Qatar Airways 2017-ben is elnyerte a Skytrax szövetség "A világ legjobb légitársasága", "A legjobb első osztályos légitársasági váró", "A Közel-Kelet legjobb légitársasága" és "A világ legjobb business osztálya" díjait.

A Qatar Airways a Oneworld légitársasági szövetség tagja. Olvasson még több érdekességet és hasznos információt a Qatar légitársaság bemutatása oldalunkra kattintva!

A Qatar Airways legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Zanzibár repülőjegy 197 700Ft, Maldív-szigetek repülőjegy 202 200Ft, Phuket repülőjegy 217 300Ft, Seychelle-szigetek 242 700Ft!

A Seychelle-szigetek március 25-től oltási státuszuktól függetlenül várja a magyar turistákat is!

Dubai, Jeddah, Riyadh, Damman és Bahrein visszakerül a Qatar Airways célállomásai közé!

A Qatar Airways útvonalhálózatának számos desztinációja vált ismét elérhetővé, köztük a Maldív-szigetek, ahová már szabadon utazhatunk!

2020. március 29-től már csak a szélestörzsű, Airbus 330-as repülőgéppel közlekedik a Qatar Budapest és Doha közt.

Kedvezményes szállásajánlatok csak a Qatar Airways légitársaság utasainak!