Oszakába indít járatot a Qatar Airways

2020. tavaszától újabb japán városba indít repülőjáratot a katari légitársaság.
Új Qatar Airways járat indul Oszakába
kép forrása: shutterstock.com

2020. április 6-tól heti öt, 2020. június 23-tól pedig napi egy Qatar Airways járatpár közlekedik majd Doha és Oszaka város közt. Oszaka-Kansai a Qatar Airways harmadik japán célállomása, a tokiói Narita és Haneda repülőterek után.

A járatok Dohából kora hajnalban, 02:10-kor indulnak és 17:50-kor szállnak le az oszakai Kansai repülőtéren. Onnan 23:30-kor indulnak vissza és másnap reggel 4:50-kor érkeznek vissza Katarba. Április 6. és június 22. között hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton, június 23-tól a hét minden napján közlekedik a Qatar Airways oszakai járat. Budapestről Oszaka felé akár 2,5 órás, a visszaúton akár 3,5 órás, kényelmes csatlakozási idővel is vásárolható repülőjegy.

A Qatar Airways ezen az útvonalon A350-900-as típusú utasszállítókkal repül, amelyeket a világon elsőként ez a légitársaság kezdett használni 2015-ben. A járatok fedélzetén egyszerre 36 business és 247 turista osztályos utas kaphat helyet.

A 3 milliós lélekszámú Oszaka Japán második legnagyobb városa, de Tokióhoz képest talán rokonszenvesebb, főleg a helyiek nagyobb nyitottsága és kedélyessége miatt. Oszaka nem olyan gépies, mint Tokió. Ugyan a II. világháborús bombázások miatt alig van eredeti állapotú műemléke, de a helyreállított építmények csodásak. Oszaka tele van sajátos negyedekkel. Az Amerikamura nevű negyedben például azt látni, hogy a japánok mennyire oda vannak a nyugati holmikért. A Nipponbashi Ota Road egy hosszú főút, ahol jókat lehet mulatni a japánok ízlésvilágán (neonreklámok, képregénye-mániák stb.) Nem szabad kihagyni az oszakai vár meglátogatását, mert onnan csodása panoráma a nagyvárosra. Azért az Umeda Sky Buliding felhőkarcolós ikerépület panorámaliftjeiből is lenyűgöző a látvány. Oszaka még olyan perverz programlehetőséget is képes kínálni, hogy valaki koncentráltan elmélyedjen egy tematikus parkban a Pokemon-kultúrában. Oszakában nagy a japánok szent szeszes italának, a szakénak a kultusza. Csak nehogy üres gyomorba öntsük ezt a nedűt, mert azzal nem járunk jól.
 
Oszaka repülőjegyét már most is megvásárolhatja online repülőjegy foglaló oldalunkon.

2019-10-21

A Turkish Airlinesról:

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. A társaság központja az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines jelenleg 318 utasszállítóval rendelkezik és 126 ország 316 városába repül. A török légitársaság 2011. és 2016. között minden évben elnyerte a Skytrax szervezet "Legjobb európai légitársaság" díját. A Star Alliance szövetség tagja és méltán hívják "Törökország felkelő csillagának is". A Turkish Airlines bemutatkozik

A Turkish Airlines legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Isztambul repülőjegy 60 900Ft, Dubai repülőjegy 138 600Ft, New York 174 400Ft, Zanzibár 179 500Ft, Male, Maldív-szigetek repülőjegy 204 700Ft!

A fülöp-szigeteki Cebu városa a legújabb ázsiai célállomás.

A Turkish Airlines augusztusban három reggeli és négy esti járatpárt tervez indítani.

A török légitársaság júliusban két reggeli és három esti járatpárt tervez indítani.

2020. júniusától már három kanadai városba repül a török légitársaság.

2019. év végétől újabb kínai városba indít repülőjáratot a Turkish Airlines.