Nincs Oktoberfest frissen csapolt sör nélkül!

A Lufthansa járatain is ezzel köszöntik a bajor sörünnepet.
Nincs Oktoberfest frissen csapolt sör nélkül a Lufthansánál sem!
képek forrása: medialounge.lufthansagroup.com

50 év után újra frissen csapolt sört mérnek egyes Münchenből induló Lufthansa járatok fedélzetén!

Sok évre tekint vissza az a hagyomány, hogy a német légitársaság az Oktoberfest alkalmából bajor népviseletbe öltözteti légiutaskísérőit és hagyományos ünnepi étkeket, italokat kínál az utasoknak - nemcsak a fedélzeten, de a müncheni repülőtéren is.
 
Nincs Oktoberfest dirndli és bőrndrág nélkül sem!
kép forrása: medialounge.lufthansagroup.com

Idén először, a business osztályon utazóknak Oktoberfest ideje alatt az ünnepet idéző menüsort és csapolt sört fognak felszolgálni. A menüben olyan ínyencségek bukkannak fel, mint a szarvasgombás marhatatár, a szemling rizlingszósszal és a bajorkrém pisztáciapesztóval. A sört kimondottan a légitársaságnak készített hordóból fogják csapolni: ezen egy speciális szelep található, ami a széndioxid szintet szabályozza a tartályban. Így az alacsonyabb kabinnyomás mellett is baj nélkül lehet sört csapolni.
 
A Lufthansa számára készített hordókból a felhők felett is biztonsággal csapolható sör
kép forrása: medialounge.lufthansagroup.com

Szeptember 19-én indul az első ünneplős járat Münchenből New Yorkba, a Newark reptérre. A második Oktoberfest járat szeptember 25-án száll fel Szingapúr felé, a harmadik pedig október 6-án Shanghaiba megy.  A Lufthansa CityLine bizonyos útvonalain október 5-7. között is bajor népviseletbe öltözött személyzet fog gondoskodni az utasokról. A Münchenből Berlinbe, Kölnbe, Luxemburgba, Pisába, Genovába, Amszterdamba és Cagliariba utazók jó eséllyel fognak velül találkozni!
 
Szeptember 19-én indul az első ünneplős járat Münchenből New Yorkba, a Newark reptérre
kép forrása: medialounge.lufthansagroup.com

A müncheni reptér 2-es terminálján és a Lufthansa első osztályú váróiban szintén bajor népviseletbe öltöznek a Lufthansa dolgozói. Az Oktoberfestes egyenruhákat évek óta az Angermaier szabóság készíti. Idén a bájos dirdlik és hercig bőrnadrágok sötétkék, ezüstszürke és fehér színekben pompáznak. Az első osztályú várókban fekete és arany színű, tradícionális ruhákat ölt a földi személyzet. A lounge-okban tradícionális bajor ételeket kínálnak, mint a húskenyér, perec, fehér bajor kolbász. A first class lounge-okban a menü ünnepi leves, rusztikus sült kacsa, szilvás és barackos gombóc lesz. A Senator és business utasoknak fenntartott várókban a müncheni Andechser étterem gulyáslevese és tejszínes gomba knédlivel kerül a tányérokra.

2018-09-18
 

A Lufthansa légitársaságról:

A Lufthansa Németország vezető és a világ egyik legnagyobb légitársasága. Központjai a frankfurti és a müncheni repülőterek. A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál és Európán belüli járatainak egy részét a Germanwings üzemeltetésébe adja át.

A SWISS, az Austrian, a Brussels Airlines, Germangwing, Edelweiss, Jetblue és SunExpress légitársaságokkal együtt a Lufthansa Group tagja, mely 106 ország 274 úti céljára repülnek. A Star Allince légitársasági szövetség szereplője, törzsutasprogramja a Miles&More.

A Lufthansa légitársaság részletes bemutatása>>>

A Lufthansa legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Toronto repülőjegy 150 700Ft, Montreál repülőjegy 151 200Ft, New York repülőjegy 179 700Ft, Cancun repülőjegy 205 100Ft, Punta Cana repülőjegy 259 500Ft!

A Lufthansa új partnerei ebben a Gate Gourmet, a dean&david és a Dallmayr lesznek.

A német légitársaság és partnerei rugalmas módosítási feltételekkel kedveznek utasaiknak

A nyári szezonra visszatér a Lufthansa Frankfurt-Calgary járata, amely az Eurowings-szel közös üzemeltetésű lesz.

Kanada fővárosába 2020. májusától repül a német légitársaság Frankfurtból.

Az idei Lufthansás Oktoberfest rekordokat döntögetett!