A Lufthansánál Oktoberfest van égen-földön

A tavalyi évhez hasonlóan idén is dirndlis légikisasszonyokkal és bőrnagdrágos utaskísérő legényekkel találkozhat a Lufthansa egyes járatain az Oktoberfest ideje alatt.
kép forrása: newsroom.lufthansagroup.com

Szeptember 15-től a München - Peking, szeptember 24-től a München - Sao Paulo, október 4-től a München - Mexikóváros útvonalon tűnnek fel a tradíconális bajor viseletbe öltözött utaskísérők. Rendhagyó egyenruháikat a müncheni Angermaier Trachten divatház tervezte. A hölgyek dirndlije a Lufthansa színeiben (kék, sárga, fehér) készült, az urak pedig ehhez illő bőrnagrágot és alpesi mellényt hordanak majd. 

Az európai útvonalakon járó Lufthansa CityLine járatok személyzete is lecseréli a szokásos uniformist az OKtoberfest alkalmából: ők a müncheni Loden-Frey divatház jóvoltából öltöznek ünnepi viseletbe.

A müncheni reptér Lufthansa várói is megtartják a maguk Oktoberfestjét: a Senator Lounge-ban almás rétest, hagyományos bajor perecet és hús- valamint sajttálakat kínálnak, a First Class Lounge éttermében pedig bajor ételkülönlegességekkel csillapíthatják éhségüket az utazók.

A légitársaságnál már több, mint 50 éves hagyománya van, hogy a személyzet különleges alkalmakkor hagyományos ruhákba öltözik. Első alkalommal 1957-ben, az Oktoberfest idején öltöttek bajor népviseletet a Hamburg - New York illetve München - London járatok utasainak szórakoztatására. Ekkor még kétféle, világoskék illetve rózsaszín dirndli készült külön a szőke és a barna hajú stewardessek számára.

2014-09-08

A Lufthansa légitársaságról:

A Lufthansa Németország vezető és a világ egyik legnagyobb légitársasága. Központjai a frankfurti és a müncheni repülőterek. A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál és Európán belüli járatainak egy részét a Germanwings üzemeltetésébe adja át.

A SWISS, az Austrian, a Brussels Airlines, Germangwing, Edelweiss, Jetblue és SunExpress légitársaságokkal együtt a Lufthansa Group tagja, mely 106 ország 274 úti céljára repülnek. A Star Allince légitársasági szövetség szereplője, törzsutasprogramja a Miles&More.

A Lufthansa légitársaság részletes bemutatása>>>

A Lufthansa legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Toronto repülőjegy 150 700Ft, Montreál repülőjegy 151 200Ft, New York repülőjegy 179 700Ft, Cancun repülőjegy 205 100Ft, Punta Cana repülőjegy 259 500Ft!

A Lufthansa új partnerei ebben a Gate Gourmet, a dean&david és a Dallmayr lesznek.

A német légitársaság és partnerei rugalmas módosítási feltételekkel kedveznek utasaiknak

A nyári szezonra visszatér a Lufthansa Frankfurt-Calgary járata, amely az Eurowings-szel közös üzemeltetésű lesz.

Kanada fővárosába 2020. májusától repül a német légitársaság Frankfurtból.

Az idei Lufthansás Oktoberfest rekordokat döntögetett!