A dirndli lett a Lufthansa utaskísérőinek új egyenruhája?

Igen, de sajnos, csak rövid időre. Az Oktoberfest alkalmából az idén 60 éves Lufthansa légiutaskísérői ismét hagyományos bajor népviseletbe öltöznek.
A 2015-ös évi Oktoberfest egyenruhák a Lufthansánál
kép forrása: Alex Tino Friedel - ATF Pictures https://medialounge.lufthansagroup.com/

A Lufthansa kilencedik alkalommal ünnepli meg az Oktoberfestet földön és égen. Először 1957-ben öltött bajor népviseletet az Oktoberfestre személyzet. A kerek évfordulót ünneplő légitársaság a szép hagyomány kezdetét idézte meg, amikor felkérte  a müncheni Angermaier Trachten divatházat, hogy az ötvenes években használt „Wiesn-Dirndl” egyenruhájukat tervezzék újra a jeles alkalomra. Az idei dirdlik világoskékek, szövött bézs színű mintával, a bézs kötényt pedig világoskék pöttyök díszítik.

14 utaskísérő ölti majd magára a különleges népviseletet: szeptember 16-án a München – Charlotte – szeptember 21-én a München – Vancouver és szeptember 29-én a München – Dubai vonalakon találkozhatnak velük.

Egyes európai útvonalakon a Lufthansa CityLine járatok személyzete szintén lecseréli szokásos egyenruhájukat: az ő dirndlijeiken a sárga felsőrészt kék virágokkal díszítették, a szoknya kék-fehér csíkos, felette kék selyem kötény.

A müncheni repülőtér dolgozói is hagyományos bajor ünneplőbe öltöznek: a hölgyek dirndlijét és az urak kabátját a Lufthansa számára a Schustermann & Borenstein divatcég tervezte.

A müncheni repülőtér Lufthansa váróiban bajor sörözővé alakított éttermekben ételkülönlegességekkel várják az utazókat. A First Class Lounge-ban sült ökörfarok érméket búzasörös turamisut készítenek a séfek; a Senator Lounge-ban almás rétessel, hidegtálakkal és bajor pereccel csillapíthatják éhüket az utasok. Az első osztályon utazókat különleges Oktoberfest fogásokat élvezhetnek a repülés alatt. Például a München – Charlotte – München járaton „Tegernsee-i schnitzel”, „bajor kacsa Oktoberfest módra”, császármorzsa és meleg almás rétes kerül a tányérokra.

képek forrása: Alex Tino Friedel - ATF Pictures https://medialounge.lufthansagroup.com/

2015-09-14
 

A Lufthansa légitársaságról:

A Lufthansa Németország vezető és a világ egyik legnagyobb légitársasága. Központjai a frankfurti és a müncheni repülőterek. A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál és Európán belüli járatainak egy részét a Germanwings üzemeltetésébe adja át.

A SWISS, az Austrian, a Brussels Airlines, Germangwing, Edelweiss, Jetblue és SunExpress légitársaságokkal együtt a Lufthansa Group tagja, mely 106 ország 274 úti céljára repülnek. A Star Allince légitársasági szövetség szereplője, törzsutasprogramja a Miles&More.

A Lufthansa légitársaság részletes bemutatása>>>

A Lufthansa legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Toronto repülőjegy 150 700Ft, Montreál repülőjegy 151 200Ft, New York repülőjegy 179 700Ft, Cancun repülőjegy 205 100Ft, Punta Cana repülőjegy 259 500Ft!

A Lufthansa új partnerei ebben a Gate Gourmet, a dean&david és a Dallmayr lesznek.

A német légitársaság és partnerei rugalmas módosítási feltételekkel kedveznek utasaiknak

A nyári szezonra visszatér a Lufthansa Frankfurt-Calgary járata, amely az Eurowings-szel közös üzemeltetésű lesz.

Kanada fővárosába 2020. májusától repül a német légitársaság Frankfurtból.

Az idei Lufthansás Oktoberfest rekordokat döntögetett!