Airberlin együttműködés a British Airways-szel és a NIKIvel

Az airberlin már megtette az első lépéseket is: 2011 őszén létrejött a British Airways együttműködés az airberlinnel és a NIKI-vel. A közös járatüzemeltetésnek köszönhetően British Airways repülőjegy foglaláskor az airberlin és a NIKI légitársaság közel 40 járatára is tudunk foglalni.
kép forrása: airberlin.com

Ezzel egyidőben a British Airways törzsutas-programjához az airberlin is csatlakozott. A brit légitársaság Executive Club törzsutas-programjának tagjai airberlin vagy NIKI repülőjegy vásárlásával is gyűjthetnek Avios pontokat illetve pontjaikat be tudják váltani airberlin és NIKI repülőjegy foglaláskor.

Az airberlin topbonus nevű pontgyűjtőjének tagjai ezentúl a British Airways által üzemeltetett járatokra szóló repülőjegy után is kapnak mérföldeket és igényelhetnek British Airwaysre szóló jutalom repülőjegyet pontjaik után.
 
Az airberlin szoros stratégiai partnere a NIKI. A z osztrák low-cost légitársaságot az autó Niki Lauda alapította 2003-ban, azzal az üzleti céllal, hogy újabb fapados charter légitársaságot alapítson. A NIKI 2005-re elérte az egymilliós utasszámot és bécsi indulással a Kanári-szigetek, Egyiptom, Madeira - Funchal mellett már Párizs, Róma és Zürich úticélokra is vásárolható volt repülőjegy.

2009-re a NIKI már nemcsak Bécsből hanem Grazból is indított járatokat, fapados repülőjegy kínálatuk Zürich, Moszkva, München, Stockholm, Milánó városokkal bővült.

Az osztrák fapados légitársaság 2010-ben stratégiai szövetségre lépett a német airbelinnel. A német fapados airberlin jelenleg a NIKI tulajdonjogának 49,9%-val rendelkezik, így a NIKI és az airberlin együtt Európa legnagyobb fapados légitársaságának számítanak.
 
A NIKI már kilépett a klasszikus fapados szerepből is: járataira repülőjegy nemcsak a cég weboldalán foglalható, hanem elérhető az utazási irodák helyfoglaló rendszerében és online repjegy értékesítő oldalaikon is. A két fapados összehangolta üzleti tevékenységét is: akár egy Budapest - Düsseldorf - Budapest NIKI repülőjegy is lefoglalható airberlin járatszámokkal. Az airberlin és a NIKI közös törzsutasprogramja a topbonus, melyben mostanra a British Airways járataival is gyűjthetőek mérföldek illetve igényelhető repülőjegy ezekkel a pontokkal.

2012-02-01
 

Az Airberlin légitársaságról:

Az airberlin Európa egyik vezető légitársasága. A sokszoros díjnyertes cég a világ 171 úticéljára szállít utasokat. 1979-es megalapítása óta mindegy 31,5 millióan léptek járataik fedélzetére. Az airberlin központja jelenleg a berlini Tegel repülőtér, ahová Budapestről közvetlen járattal is utazhatunk. Az Etihad légitársaság code-share partnere és a Oneworld légitársasági szövetség tagja.

Tudjon meg még többet az airberlinről az Airberlin légitársaság bemutatása oldalunkon!

Az Airberlin legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Orlandoba repít az Airberlin!
A légitársaság május 6-tól a nyári szezonban új közvetlen járatot indít a floridai nyaralóhelyre.

Meseszép városok, érintetlen természet, az északi fény varázsa... jöjjön velünk Skandináviába!

Fedezze fel Ausztráliát az airberlin és Etihad légitársaságokkal!