British Airways bemutatása

British Airways légitársaság a Oneworld teljes jogú tagjaként a partner légitársaságokkal együtt közel 600 desztinációra repítik az utasokat.

A légitársaság története egyidős magával a polgári légiközlekedéssel: 1919. augusztus 25-én a világ elős menetrend szerinti járataként szállt fel a BAE utasszállítója. A légitársaság 1976-ban újra történelmet írt: elsőként ők üzemeltették a híres Concorde-ot, a LondonBahrain útvonalon.

A British Airways központi repülőtere a londoni Heathrow, ahonnan 70 ország 170 városába repülnek British Airways járatok.Flottájuk 282 repülőgépből áll, melyben megtalálható a jelenlegi legnagyobb utasszállító, az A380-as superjumbo és a Boeing B787-ese is.

Éves szinten 35 millió csésze teát főznek az utasoknak és 3,7 millió üveg bort is felszolgálnak.

A Oneworld partnerként Európa és Észak-Amerika között az Iberia és American Airlines légitársaságokkal, a többi útonalon pedig a  Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Lan Airlines, Qantas, Royal Jordanian és S7 Siberia Airlines-szal működik együtt.

A British Airways által üzemeltetett gépeken térítésmentesen szolgálnak fel ételt és italt a repülés ideje alatt. A járataikon indulás előtt 24 órán belül díjmentesen foglalható le fix ülőhely.

A légitársaság igen nagylelű kézipoggyász súlyhatárokkal is igyekszik az utazók kedvében járni: a fedélzetre felvihető 1 db (maximum 56x45x25 cm-es) kézipoggyász és emellett egy (legfeljebb 45x36x20 cm-es)kézitáska is. A kézipoggyász súlyának felső határa 23kg.

A légitársaság törzsutasprogramja a Executive Club, melyben az összegyűjtött Avios pontok alapján négyféle tagsági szinten különböző kedvezményeket vehetnek igénybe az utasok. A Blue a belépő szint. A Bronze szinttel elsőbbségi beszállás és indulás előtt 7 nappal is díjtalan ülőhely foglalás jár. A Silver szintet elért törzsutasok beléphetnek a légitársasági várókba (lounge) és több poggyászt vihetnek magukkal. A legmagasabb szintű Gold tagok - az előző kedvezményeken felül - használhatják az első osztályos utasoknak fenntartott check-in-t és várókat is.

Az ezüst- vagy aranykártyával rendelkező illetve First és Club osztályon utazó utasaink a budapesti repülőtér 2B terminálján található Celebi Platinum váróterem szolgáltatásait vehetik igénybe.

2014-11-20
 

A British Airways légitársaságról:

British Airways légitársaság a Oneworld teljes jogú tagjaként a partner légitársaságokkal együtt közel 600 desztinációra repítik az utasokat. Európa és Észak-Amerika között az airberlin, Iberia és American Airlines légitársaságokkal, a többi útonalon pedig a  Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Lan Airlines, Qantas, Royal Jordanian és S7 Siberia Airlines-szal működik együtt.

Központi repülőtere a londoni Heathrow, ahonnan 70 ország 170 városába repülnek British Airways járatok. Évi szinten 35 millió csésze teát főznek az utasoknak.

A British Airways légitársaság részletes bemutatása>>>

A British Airways legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

New York repülőjegy 147 700Ft, Toronto repülőjegy 175 200Ft, Miami repülőjegy 179 300Ft, Boston repülőjegy 180 800Ft, Los Angeles repülőjegy 215 300Ft!

A légitársaság utasai az Európán belüli járatokon Tom Kerridge Michelin-csillagos séf ételeit vásárolhatják meg.

2020. június 1-től indul a vadonatúj oregoni járat!

A brit légitársaság átvette és menetrendbe állította vadonatúj Airbus A350-1000-es utasszállítóját.

Az új repülőtérre október 27-től költözik át a brit légitársaság.

Japán második legnagyobb városába, Oszakába 2019. tavaszától repül a British Airways!