Konnichiwa, Osaka!

Japán második legnagyobb városába, Oszakába 2019. tavaszától repül a British Airways!
Osaka a British Airways legújabb japán célállomása 2019. márciusától!
kép forrása: shutterstock.com

A British Airways 2019. március 31-én újraindítja közvetlen járatát a londoni Heathrow reptérről Oszakába, a Kansai repülőtérre. Az oszakai repülőjegyek már foglalhatóak irodáinkban és online repülőjegyes rendszerünkben is.

A British Airways heti négyszer közlekedik, Londonból Oszakába hétfő, szerdán, pénteken és vasárnap, visszafelé pedig a rákövetkező nap. A BA 19-es járat Londonból 14:20-kor indul és másnap reggel 9:50-kor érkezik meg Oszakába. Onnan a BA 20-as járat délelőtt 11:30-kor indul vissza és 15:50-kor száll le a Heathrow reptéren.

Ezzel az új járattal a British Airways és partnere a Japan Airlines heti 32 járatpárt üzemeltet az Egyesült Királyság és Japán között. London és Oszaka között a British Airways legújabb, B787-800-as Dreamlinerei repülnek majd. 

Japán meglátogatásának tervezésekor Tokió, a főváros és Kiotó mellett érdemes gondolni Oszakára. Nem csupán azért, mert ez Japán második legnagyobb városa, hanem mert Tokiótól való különbözősége sokat segít az ország, a helyiek tanulmányozásában. Oszaka csaknem 3 milliós nagyváros, de Tokióhoz képest talán rokonszenvesebb, főleg a helyiek nagyobb nyitottsága és kedélyessége miatt. Oszaka nem olyan gépies, mint Tokió. Tény és való, hogy a 2 világháborús bombázások miatt alig van eredeti állapotú műemléke, de a helyreállított építmények csodásak. Oszaka tele van sajátos negyedekkel. Az Amerikamura nevű negyedben például azt látni, hogy a japánok mennyire oda vannak a nyugati holmikért. A Nipponbashi Ota Road egy hosszú főút, ahol jókat lehet mulatni a japánok ízlésvilágán (neonreklámok, képregénye-mániák stb.) Nem szabad kihagyni az oszakai vár meglátogatását, mert onnan csodása panoráma a nagyvárosra. Azért az Umeda Sky Buliding felhőkarcolós ikerépület panorámaliftjeiből is lenyűgöző a látvány. Oszaka még olyan perverz programlehetőséget is képes kínálni, hogy valaki koncentráltan elmélyedjen egy tematikus parkban a Pokemon-kultúrában. Oszakában nagy a japánok szent szeszes italának, a szakénak a kultusza. Csak nehogy üres gyomorba öntsük ezt a nedűt, mert azzal nem járunk jól.
 
Online keresőnkben megtalálja a legjobb Oszaka repülőjegy árainkat.

2018-12-12

A British Airways légitársaságról:

British Airways légitársaság a Oneworld teljes jogú tagjaként a partner légitársaságokkal együtt közel 600 desztinációra repítik az utasokat. Európa és Észak-Amerika között az airberlin, Iberia és American Airlines légitársaságokkal, a többi útonalon pedig a  Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Lan Airlines, Qantas, Royal Jordanian és S7 Siberia Airlines-szal működik együtt.

Központi repülőtere a londoni Heathrow, ahonnan 70 ország 170 városába repülnek British Airways járatok. Évi szinten 35 millió csésze teát főznek az utasoknak.

A British Airways légitársaság részletes bemutatása>>>

A British Airways legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

New York repülőjegy 147 700Ft, Toronto repülőjegy 175 200Ft, Miami repülőjegy 179 300Ft, Boston repülőjegy 180 800Ft, Los Angeles repülőjegy 215 300Ft!

A légitársaság utasai az Európán belüli járatokon Tom Kerridge Michelin-csillagos séf ételeit vásárolhatják meg.

2020. június 1-től indul a vadonatúj oregoni járat!

A brit légitársaság átvette és menetrendbe állította vadonatúj Airbus A350-1000-es utasszállítóját.

Az új repülőtérre október 27-től költözik át a brit légitársaság.

2019. április 2-án indul a közvetlen London - Pittsburgh járat!