Robot segíti az utasokat a müncheni reptéren

Josie Pepper a 2-es terminálon áll a Lufthansa utasok rendelkezésére.

Josie Pepper, a robot segíti az utasokat a müncheni repülőtéren

képek forrása: munich-airport.de és lufthansagroup.com

Egyedülálló projektbe fogott müncheni repülőtér: Németországban elsőként itt fognak emberformájú robotokat használni utastájékoztatásra. Részt venne ebben az izgalmas kísérletben? Megteheti! Az elkövetkezendő hetekben akár Ön is összefuthat a müncheni repülőtér legújabb utastájékoztatójával, Josie Pepperrel, a robotlánnyal.

A 120cm magas, helyes kis robot a müncheni repülőtér 2-es terminálján segíti az utasokat február 15-től négy hétig - egyelőre csak angol nyelven. Nemcsak járatinformációkat és útbaigazítást lehet tőle kapni, de felvilágosítást tud adni egyéb utazással kacsolatos témakörökben is. A robotot nagysebességű internetkapcsolattal és mesterséges intelligenciával szerelték fel, így képes arra, hogy egy felhő alapú adatbázist használva minden egyes kérdéssel egyre okosabbá váljon.

Az elkövetkező hetekben a látogatók reakcióit szeretnék felmérni Josie-val kapcsolatban. A bájos robot nemcsak a feltett kérdésekre képes válaszolni, de a "beszélgetés" során a partneré szemébe néz, tud integetni és kérésre el is kíséri az utast a kívánt helyre. Josie mozgását és arckifejezéseit is úgy alakították, hogy azok minél barátságosabbak és életszerűbbek legyenek.

Josie-t a francia SoftBank Robotics cég készítette és az IBM által kifejlesztett mesterséges intelligencia, a Watson "okosítja".

Repüljön a Lufthansa járataival müncheni átszállással és találkozzon Josie-val személyesen!  Lufthansa repülőjegyek foglalhatóak a weboldalunkon illetve irodáinkban.


2018-02-22

A Lufthansa légitársaságról:

A Lufthansa Németország vezető és a világ egyik legnagyobb légitársasága. Központjai a frankfurti és a müncheni repülőterek. A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál és Európán belüli járatainak egy részét a Germanwings üzemeltetésébe adja át.

A SWISS, az Austrian, a Brussels Airlines, Germangwing, Edelweiss, Jetblue és SunExpress légitársaságokkal együtt a Lufthansa Group tagja, mely 106 ország 274 úti céljára repülnek. A Star Allince légitársasági szövetség szereplője, törzsutasprogramja a Miles&More.

A Lufthansa légitársaság részletes bemutatása>>>

A Lufthansa legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Toronto repülőjegy 150 700Ft, Montreál repülőjegy 151 200Ft, New York repülőjegy 179 700Ft, Cancun repülőjegy 205 100Ft, Punta Cana repülőjegy 259 500Ft!

A Lufthansa új partnerei ebben a Gate Gourmet, a dean&david és a Dallmayr lesznek.

A német légitársaság és partnerei rugalmas módosítási feltételekkel kedveznek utasaiknak

A nyári szezonra visszatér a Lufthansa Frankfurt-Calgary járata, amely az Eurowings-szel közös üzemeltetésű lesz.

Kanada fővárosába 2020. májusától repül a német légitársaság Frankfurtból.

Az idei Lufthansás Oktoberfest rekordokat döntögetett!