Lufthansa: Oktoberfest a levegőben!

Az idei Lufthansás Oktoberfest rekordokat döntögetett!
kép forrása: Alex Tino Friedel ATF Pictures / newsroom.lufthansagroup.com/

A légitársaságnál már több, mint 50 éves hagyománya van, hogy a személyzet különleges alkalmakkor hagyományos ruhákba öltözik. Első alkalommal 1957-ben, az Oktoberfest idején öltöttek bajor népviseletet a Hamburg - New York illetve München - London járatok utasainak szórakoztatására. Ekkor még kétféle, világoskék illetve rózsaszín dirndli készült külön a szőke és a barna hajú stewardessek számára.

Az idei Oktoberfest alkalmával rekordszámú légiutaskísérő öltözött hagyományos bajor népviseletbe! A Lufthansa München és Peking illetve München és Los Angeles közt közlekedő Airbus A380-asain járatonként 21 dirndlis hölgy és bőrnadrágos úr sürgölődött az utastérben. Egyes európai Lufthansa útvonalakon a CityLine személyzete is lecserélte a szokásos egyenruhát népviseletre: München és Amszterdam, Lyon, Gransk, Milánó, Szófia, Brüsszel, Ancona, Belgrád, Varsó, Köln és Münster között találkozhattak az utasok az ünneplőbe öltözött utaskísérőkkel.
 

kép forrása: Alex Tino Friedel ATF Pictures / newsroom.lufthansagroup.com/

Az Oktoberfestes egyenruhákat évek óta az Angermaier szabóság készíti. Idén a dirndlik sötétkék és ezüstszürke színekben pompáztak, a férfiak pedig a rövid bőrnadrághoz sötétkék mellényt viseltek. A müncheni reptér 2-es terminálján szintén bajor népviseletbe öltöztek a Lufthansa dolgozói.

A müncheni lounge-okban az Oktoberfest ideje alatt tradicionális bajor ételeket kínálnak, mint a Leberkäs’ (húskenyér), a bajor perec és a fehér kolbász. A first class lounge-okban ünnepi levest, kacsasültet és almás rétest szolgáltak fel. A Senator és business utasoknak fenntartott várókban külön menü készült : Leberkäs’, bajor húsgombóc és desszertként szilvás túrókrém-hab került a tányérokra.

2019-10-11

A Lufthansa légitársaságról:

A Lufthansa Németország vezető és a világ egyik legnagyobb légitársasága. Központjai a frankfurti és a müncheni repülőterek. A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál és Európán belüli járatainak egy részét a Germanwings üzemeltetésébe adja át.

A SWISS, az Austrian, a Brussels Airlines, Germangwing, Edelweiss, Jetblue és SunExpress légitársaságokkal együtt a Lufthansa Group tagja, mely 106 ország 274 úti céljára repülnek. A Star Allince légitársasági szövetség szereplője, törzsutasprogramja a Miles&More.

A Lufthansa légitársaság részletes bemutatása>>>

A Lufthansa legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Toronto repülőjegy 150 700Ft, Montreál repülőjegy 151 200Ft, New York repülőjegy 179 700Ft, Cancun repülőjegy 205 100Ft, Punta Cana repülőjegy 259 500Ft!

A Lufthansa új partnerei ebben a Gate Gourmet, a dean&david és a Dallmayr lesznek.

A német légitársaság és partnerei rugalmas módosítási feltételekkel kedveznek utasaiknak

A nyári szezonra visszatér a Lufthansa Frankfurt-Calgary járata, amely az Eurowings-szel közös üzemeltetésű lesz.

Kanada fővárosába 2020. májusától repül a német légitársaság Frankfurtból.

Az amerikai Detroit, Seattle és az indiai Bangalor lesz elérhető már a bajor "fővárosból" is!