Retró festést kapott a British Airways négy repülőgépe

A brit légiközlekedés 100. évfordulóját ünnepli a légitársaság ilyen módon.
100 éves a British Airways - Retró festést kapott a légitársaság négy repülőgépe
A kép forrása: http://mediacentre.britishairways.com

A British Airways a 100 éves évforduló alkalmából több utasszállítját fogja korabeli desing-okkal ékeskedni.

Az első átfestett utasszállító egy Boeing 747-es Jumbo Jet, amely szinte napra pontosan a géptípus első felszállásának 50. évfordulóján, 2019. február 18-án kapta meg a BOAC British Overseas Airways Corporation 1964-1974 között használt díszítését. Az gép átfestés utáni első útja 2019. február 19-én Londonból New Yorkba vezetett BA117-es járatszámmal. A retró külsejű Jumbo 2023-ig fog repülni a British Airways egyes hosszútávú útvonalain, hogy minél többen megcsodálhassák illetve utazhassanak vele.
 
A British Airways egyik Jumboja retró BOAC-festéssel
A kép forrása: http://mediacentre.britishairways.com

2019. március 4-ére elkészült a második múltidéző design. Egy Airbus A319-es repülőgépet öltöztettek a BEA British European Airlines 1960-as éveiben használt színeibe. A gép festése egy kicsit eltér attól, amely a BEA Vickers-jei Hawker Siddeley Tridentjei eredetileg "viseltek". Akkoriban a szárnyak mindkét oldala piros volt, de most - repülési előírások miatt - a szárnyak alsó része piros, a teteje szürke lett.  A retró A319-es Európa és az Egyesült Királyság repterein fog megfordulni.
 
Az A319-es a BEA 1959-1968 közötti festésével
A kép forrása: http://mediacentre.britishairways.com

2019. március 9-én pedig megérkezett a retró flotta újabb gyöngyszeme, amely a légitársaság talán leghíresebb, legnépszerűbb "Landor" festésével büszkélkedhet. Az ikonikus, piros nyilas Landor design 1984 és 1997. között díszítette a British Airways repülőgépeit. Ez a régi festésű B 747-es egészen 2023-ig fog repülni a British Airways menetrend szerinti járataként.
 
A legnépszerűbb, Landor-design egy British Airways B747-esen
A kép forrása: Chris Bellew/ Fennell Photograph, http://mediacentre.britishairways.com

Március 21-ére elkészült a negyedik, utolsó retró járat is, amely a légitársaság 1974-1980. között használt "Negus" festését kapta. Ez a desgin az első igazi British Airways design volt, miután 1974-ben a British Overseas Airways Corporation és a British European Airlines egyesülésével megalakult a mai British Airways légitársaság. A negyedik retró gép szintén egy Boeing Jumbo Jet, amely a típus kivonásáig (2023-ig) fogja magán hordozni az első Bitish Airways repülőgépekre jellemző designt.
 
Az első igazi British Airways festés, a Negus
A kép forrása: Stuart Bailey Photography, http://mediacentre.britishairways.com

A légitársaság retró festésű gépeinek útvonalát a Flightradar24 weboldalán is nyomon lehet követni, az alábbi regisztrációs számokkal:

BOAC: G-BYGC
BEA: G-EUPJ
Landor: G-BNLY
Negus: G-CIVB

 
Szívesen repülne ezekkel a csodás gépekkel? Foglalja le British Airways repülőjegyét online rendszerünkben vagy irodáinkban!

2019-04-11

A British Airways légitársaságról:

British Airways légitársaság a Oneworld teljes jogú tagjaként a partner légitársaságokkal együtt közel 600 desztinációra repítik az utasokat. Európa és Észak-Amerika között az airberlin, Iberia és American Airlines légitársaságokkal, a többi útonalon pedig a  Cathay Pacific, Finnair, Japan Airlines, Lan Airlines, Qantas, Royal Jordanian és S7 Siberia Airlines-szal működik együtt.

Központi repülőtere a londoni Heathrow, ahonnan 70 ország 170 városába repülnek British Airways járatok. Évi szinten 35 millió csésze teát főznek az utasoknak.

A British Airways légitársaság részletes bemutatása>>>

A British Airways legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

New York repülőjegy 126 100Ft, Chicago repülőjegy 126 100Ft, San Francisco repülőjegy 159 100Ft, Toronto repülőjegy 184 400Ft!

British Airways business osztályú repülőjegy vásárlásával az oda- vagy a visszaúton kipróbálhatja az első osztály kényelmét!

2018. májusától már a country zene "fővárosába" is repül a brit légitársaság.

Japán második legnagyobb városába, Oszakába 2019. tavaszától repül a British Airways!

A légitársaság 2017. április 1-től a repülőtereken kizárólag bankkártyás fizetési módokat fogad el.

A légitársaság utasai az Európán belüli járatokon idén már a Marks & Spencer ételkülönlegességeit vásárolhatják meg.