A célpont: Afrika

Megmászni a Kilimandzsárót? Bejárni a Ngorongoro krátert Tanzániában? Vagy éppen csak elnyúlni a fehér homokban a Seychelle szigeteken?
Kilimandzsáró, Tanzánia
kép forrása: dreamstime.com

Mindannyiunknak megvan az afrikai bakancslistája. Afrika megérint minket. A kontinens hatalmas méreteivel, természeti csodáival, a természetfilmekben vissza nem adható lenyűgöző élővilágával, ősi múltjával és hagyományaival nyomot hagy az oda látogatón. Írásunkban szeretnénk egy kicsit közelebb hozni ezt a helyet az utazókhoz és néhány ötletet adni, merre érdemes elkezdeni a kontinens felfedezését. Induljunk egy virtuális utazásra egy másik világba, Afrikába!
 
Utazásunk első állomása a Dél-Afrikai Köztársaság, a világ egyik legszínesebb országa. Egyedi karakterét népeinek törzsi kultúrája és nagyvárosainak hangulata mellett csodálatos növény- és állatvilága adja. Sokan mondják róla, hogy Dél-Afrika "a világ egy országban". Erről magunk is meggyőződhetünk, hiszen természeti és kulturális kincsei mellett változatos klímája miatt is ezer arcot mutat. Dél-Afrika az utóbbi években a nemzetközi turizmus egyik legjelentősebb fogadó országává vált. Ehhez hozzájárulnak a színvonalas szállodák, a kiváló infrastruktúra, a kellemes éghajlat, a barátságos emberek és persze a látnivalók sokasága: a nemzeti parkok hihetetlenül gazdag állatvilága, a különleges vegetáció, az egyedülálló fekvésű Fokváros vagy Johannesburg szebbnél szebb épületei. E sokféleség és az itt élő emberek legkülönfélébb bőrszíne és származása miatt szokták Dél-Afrikát Szivárvány országnak nevezni. Fokvárosban járva ne felejtsünk el felmenni a város mellett található Asztal hegyre, szó szerint a lábunk előtt fog heverni a város!
 
Tovább utazva Afrika egyik legnépszerűbb pontja az amatőr és profi hegymászók körében egyaránt bakancslistás Kilimandzsáró (5895 m) Tanzániában. Aki meg akarja tapasztalni a magas hegyi mászást egy igazán hangulatos és „jól mászható” hegyen, az a megfelelő helyre érkezett. Tanzánia azonban sokkal többet tartogat még számunkra: itt található a Serengeti nemzeti park (a kenyai Masai Mara másik oldala), ahol élőben, „testközelből” figyelhetjük több százezer zebra és gnú vonulását, barangolhatunk a Ngorongoro kráterben és felfedezhetjük Zanzibárt, a "fűszer-szigetet".
 
A szigeteknél maradva nem hagyhatjuk ki Mauritiust. Az Indiai-óceáni sziget elsősorban a nászutasok és a romantikus nyaralásra vágyó párok ideális helye, de az igazság az, hogy családok számára is kiváló programok várják az idelátogatókat. Mauritius ideális célpont a trópusi nyaralásra, itt elkészíthetjük a prospektus-gyanús fotóinkat: bámulatos színű a tenger, szépek a strandok, a part végig hangulatos, nyugalmas zegzugokkal van tele. Mauritiuson nem kell komoly túlélő túrákra vállalkozni, könnyen bejárható egynapos kirándulásokkal és remek a klímája. 
 
Ha trópusi hangulat, akkor megkerülhetetlen a Seychelle-szigetek, ahol Afrika megint egy másik arcát mutatja. Általában csak ezekkel a jelzőkkel illetik: paradicsomi, idilli, békés, romlatlan, tiszta. Ez mind igaz. Aki Seychelle-re utazik, exkluzív trópusi élményben lesz része, ilyen az igazi édenkert. Gyönyörű strandok, káprázatos színek és luxus környezet, a hangsúly itt a zavartalan pihenésen és kikapcsolódáson van, nem a felfedezésen.
 
Ideje visszatérni a kontinensre a szigetvilágból, következő állomásunk Kenya, ahol a szafarik fáradalmait a tengerparton pihenhetjük ki. A szavannákban, vadban gazdag országban sok híres nemzeti park látogatható, félelmetes és egyben óriási élmény élőben látni az öt nagy vad - elefánt, oroszlán, gepárd, kafferbivaly, orrszarvú - mellett a zebrák, impalák, gnúk és zsiráfok százait. Mindenképpen érdemes a legnevesebb vadrezervátumok közül meglátogatni legalább az egyiket: Tsavo, Amboseli, Masai Mara – ahol a helyi törzsek életébe is bepillanthatunk. És valljuk be őszintén, ki ne akart volna törzsi táncot lejteni a maszáj harcosokkal? Az izgalmas vadlesek mellett a mombasai homokos tengerparton élvezhetjük az Indiai-óceán hullámait, esetleg búvárkodhatunk vagy hajókiránduláson vehetünk részt. 

Mindez persze csak a felszín. Afrikáról több enciklopédiányi ajánlót és utazási ötletet lehetne írni, a lehetőségek végtelenek. Az afrikai utazás most különösen aktuális, mert a Turkish Airlines akciót hirdetett több afrikai járatára is! A Turkish-sel jó csatlakozással érhető el a Kilimandzsáró, Zanzibár, Johannesburg, Fokváros, Durban, Nairobi, Mombasa, Mauritius, Seychelle-szigetek, Dakar, Accra, Lagos, Addis Abeba, Dar es Salaam vagy Entebbe.
 
Érdemes most megnézni az árakat Turkish Airlines repülőjegy akciók oldalunkra kattintva!

Amit érdemes tudni a Turkish Airlines-ról: Budapestről Isztambulon keresztül 290 desztináció érhető el a légitársaság járataival, a napi 3 Budapest - Isztambul járatnak köszönhetően kiváló csatlakozási időkkel. Star Alliance törzsutasok a légitársasággal utazva tovább gyarapíthatják törzsutaspontjaikat. A dinamikusabban fejlődő török nemzeti légitársaság 2011. óta minden évben elnyerte a Skytrax szervezet "Legjobb európai légitársaság" díját és 2016-ban több elismerést kapott business osztályos fedélzeti ellátása is.

2017-06-16
 

A Turkish Airlinesról:

A török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. A társaság központja az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőtér. A Turkish Airlines jelenleg 318 utasszállítóval rendelkezik és 126 ország 316 városába repül. A török légitársaság 2011. és 2016. között minden évben elnyerte a Skytrax szervezet "Legjobb európai légitársaság" díját. A Star Alliance szövetség tagja és méltán hívják "Törökország felkelő csillagának is". A Turkish Airlines bemutatkozik

A Turkish Airlines legfrissebb repülőjegy akciói és hírei:

Isztambul repülőjegy 60 900Ft, Dubai repülőjegy 138 600Ft, New York 174 400Ft, Zanzibár 179 500Ft, Male, Maldív-szigetek repülőjegy 204 700Ft!

A fülöp-szigeteki Cebu városa a legújabb ázsiai célállomás.

A Turkish Airlines augusztusban három reggeli és négy esti járatpárt tervez indítani.

A török légitársaság júliusban két reggeli és három esti járatpárt tervez indítani.

2020. júniusától már három kanadai városba repül a török légitársaság.

2019. év végétől újabb kínai városba indít repülőjáratot a Turkish Airlines.